Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1329
0

Карпати – Нафтовик-Укрнафта – 1:1

Перші голи та очко Охтирки. Наш звіт про матч

ЛЬВІВ, ІА «Спорт України» - Це була перша гра «Нафтовика-Укрнафти» під керівництвом відомого у минулому воротаря Валерія Городова, а Віктор Іщенко, який керував діями охтирчан у минулому турі, залишився працювати в клубі і напередодні був присутнім на грі дублю. І, забігаючи наперед, саме у Львові перервалась смуга невдач новачка вищої ліги, який провів перший гол і здобув перше очко у новому чемпіонаті.

Початок гри був за господарями, які провели ряд небезпечних атак. Проте завершальним ударам Кобіна, Ковеля, Батисти бракувало влучності. До того ж надійно діяв у воротах Мельничук, а в одному з епізодів м’яч після підступного дальнього удару Федоріва влучив у хрестовину воріт «Нафтовика-Укрнафти». «Карпати» продовжували володіти перевагою, і гості часто всією командою зустрічали розвиток атак львів’ян. А при першій нагоді охтирчани здійснювали контр випади, один з яких ледь не завершився голом, коли Федорів вчасно вибив м’яч з під ніг Пісного, який зробив вилазку у центр штрафного.

Насиченим на події виявився другий тайм.  Першими могли відзначитись гості, коли Олійник після пасу Гігіадзе не зумів прицільно пробити повз Мартищука, який самовіддано кинувся в ноги супернику. А рахунок відкрив Батиста, який у штрафному поборовся за м’яч з Харченком та Куценком і проштовхнув низом м’яч повз Мельничука. Агресивності діям гостей додав Шептицький, який вийшов на заміну, а не так давно виступав за «Карпати-2» та дубль «Карпат». Саме Шептицький змусив порушити правила досвідченого Лапка і арбітр засвітив над полем «червоне світло», призначивши штрафний удар. До м’яча підійшов Олійник і чудово підкрутив м’яч у ближню дев’ятку, викликавши неабияку радість своїх колег, адже це був перший гол у сезоні. Вже через хвилину Шептицький сам провів м’яч у сітку воріт, але боковий арбітр Куб’як за мить до цього зафіксував порушення правил. Маючи чисельну перевагу, гості продовжували шукати шляхи взяття воріт «Карпат», і реальну нагоду вирвати перемогу мав ще один вихованець львівського футболу Єсип, проте Худоб’як вчасно  відібрав м’яч у суперника в центрі штрафного майданчика. Тож у першому офіційному матчі суперників у вищій лізі зафіксовано бойову нічию, яка знищила останній нуль в колонці набраних очок команду у турнірній таблиці і збільшила напругу у стані аутсайдерів.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«Карпаты» - «Нефтяник-Укрнафта» - 1:1
«Карпаты»:
Мартыщук, Федорив, Ищенко, Годвин, Пшеничных, Худобяк, Кобин, Женюх (Ткачук, 76), Батиста, Ковель, Лащенков (Лапко, 46).
«Нефтяник»: Мельничук, Птачик, Сердюк, Куценко, Харченко, Писный (Кретов, 85), Гигиадзе (Шептицкий, 62), Зайчук, Есип, Котенко, Олейник (Шарпар, 89).
 Батиста, 56 - Олейник, 72.
 Лащенков, 43. Федорив, 77. Ищенко, 88 - Есип, 43. Гигиадзе, 54. Шептицкий, 78. Птачик, 83. Сердюк, 89.
 Лапко, 72.

Зрителей: 9.700.
Оценка поля: 5.
Честная игра: 6.500 - 6.571.

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Легенда Ливерпуля: «Гонка за титул АПЛ для команды закончена»
Футбол | 25 апреля 2024, 08:11 0
Легенда Ливерпуля: «Гонка за титул АПЛ для команды закончена»

Каррагер уже не верит в перспективы команды Клоппа в сезоне

В Челси принято решение о будущем Мудрика
Футбол | 24 апреля 2024, 19:01 3
В Челси принято решение о будущем Мудрика

«Пенсионеры» расставили приоритеты в отношении украинца

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.