Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1599
0

Горняк-Спорт разбил Тернополь

Клуб из Комсомольска продолжает преследование лидеров

Горняк-Спорт разбил Тернополь
До матчу «Гірник-Спорт» – ФК «Тернопіль» була прикута особлива увага, адже він – центральний у 21 турі, позаяк зустрічалися третя та четверта команди турнірної таблиці, які до того ж до стартового свистка мали однакову кількість набраних очок. На жаль для шанувальників тернопільської команди, її гравці не зуміли на рівних суперничати з «гірниками» та поступилися з загальним рахунком – 0:4.
 
Переможний склад не змінюють. Цієї прописної істини дотримався головний тренер тернопільських муніципалів Василь Івегеш, котрий не зробив жодної зміни в основному складі після перемоги над ФК «Полтава» (1:0). І це при тому, що затемпературив крайній півзахисник команди Ростислав Волошинович. У господарів поля в порівнянні з переможним матчем у Чернівцях (1:0) сталася одна заміна. Головний тренер Ігор Жабченко поміняв атакувального центрального півзахисника Дениса Александрова на Максима Костюченка, котрий тяжіє до оборони.
 
Матч розпочався без розвідки. Вже на першій хвилині господарі поля подали кутовий, який без проблем ліквідували тернопільські оборонці. Натомість у гостей близьким до взяття воріт був Богдан Семенець. Однак у одному випадку він не зумів як слід пробити після скидки Сергія Атласюка, а в іншому не дотягнувся до смугастого після навісної передачі Ростислава Волошиновича. А ще одного разу Ігор Курило після удару зі штрафного перевірив на міцність стінку складену з гравців господарів поля. «Гірники» відповіли двома небезпечними фланговими прострілами, яких ліквідували почергово Андрій Дубчак та Ігор Курило.
 
А незадовго швидка контратака «Гірника» за участю гренадера Івашка і капітана Королькова (перший відпасував другому), ледь не завершилася голом. Однак капітан господарів поля зі зручної позиції пробив вище воріт. Ще один момент мав Максим Марусич, який «розстрілював» Сергія Русана з близької відстані, але потрапив м’ячем прямо в воротаря. В оборотці вже тернополяни мали забивали, але воротаря Антона Ситника підстрахував Сергій Герасимець, вибивши м’яча на кутовий після удару Андрія Кондзьолки. У цій футбольній «перестрілці» більшого досягли «гірники». Крайній оборонець муніципалів Степан Клекот у простому епізоді, замість того, щоб винести м’яча подалі від воріт, або ж вибити його в аут, почав з ним вовтузитися, суперник його обікрав та зробив простріл між Курилом і Атласюком. На м’ячі був капітан «Гірника-Спорт» Володимир Корольков, котрий пробивав практично по порожніх воротах (1:0). Після забитого гола гра заспокоїлася. У цей час можна відмітити хіба що навіс з кутового Віталія Богданова, який ледь не перетворився в гол, однак кіпер господарів Антон Ситников у цьому епізоді таки зумів витягнутися м’яча з-під поперечини.
 
Не встигла стрілка секундоміра зробити два повних оберти в другому таймі, як господарі відзначилися вдруге. Тернополяни пішли відіграватися і поплатилися. Сергій Атласюк пішов на фланг підстраховувати Андрія Дубчака. Атласюка переграв Моісеєнко та зробив передачу на Максима Марусича. Останній елегантно переграв Сергія Русана, вийшовши один на побачення з тернопільським воротарем (2:0). На хвилин 15-ть гра заспокоїлася, господарі поля віддали ініціативу гравцям ФК «Тернопіль», але ті реальних загроз не створювали. Так тривало до 60 хвилини, на якій Степан Клекот перехопив м’яча, протягнув його кілька метрів і завдав потужного удару. М’яч зрикошетивши від оборонця пішов над поперечиною.
 
А за хвилину з навісною передачею з корнера Віталія Богданова не зумів правитися Ситников, але, на жаль, дальню стійку ударом головою не зумів замкнути Сергій Атласюк. Не зуміли відзначитися тернополяни і після наступної масованої атаки. Волошинович підпасував на Богдана Семенця, той переадресував м’яча на Ігоря Кушецького. Крайній півзахисник муніципалів не зближуючись ціляв у дальній кут воріт, однак пробив не сильно і «шкіряний» став легкою здобиччю кіпера Антона Ситникова. Приспавши пильність, комсомольці протягом двох хвилин двічі зуміли вразити ворота ФК «Тернопіль». Спершу Русан невдало вибив м’яча від своїх воріт. «Шкіряний» вдало ліг на ногу Сергію Герасимцю і потрапив прямо у «дев’ятку» (3:0). А в наступній атаці той ж Герасимець немов ніж крізь масло пройшов по центру тернопільської оборони і влучно пробив по воротах у протихід Сергію Русану (4:0)…
 
 
«Гірник-Спорт» – ФК «Тернопіль» – 4:0 (1:0)
«Гірник-Спорт»: Ситников, Нелін, Голядинець, Чеботаєв, Моісеєнко, Герасимець (Дячук, 90), Марусич (Александров, 81), Костюченко, Корольков-к (Клімаков, 88), Степанчук (Даудов, 57), Івашко.
ФК «Тернопіль»: Русан, Курило, Атласюк, Дубчак, Клекот, Кондзьолка-к, Кушецький (Кривий, 85), Волошинович (Дорі, 88), Богданов (Соколовський, 81), Гаврилюк (Полянчук, 46), Семенець.
Голи: В. Корольков (34), М. Марусич (47), С. Герасимець (81, 83).
Попереджені: С. Степанчук (52), А. Нелін (87).
 
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.