Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
3959
0

Энергия – Кардинал-Ровно. Анонс

Два непримиренних суперника на вузькому шляху до півфіналу

Энергия – Кардинал-Ровно. Анонс
Фото Романа Цупрука

Закінчився регулярний чемпіонат. Попереду найцікавіше – матчі плей-офф. Щодо заключного 18-го туру, то загалом він пройшов без сенсацій. Першу перемогу в чемпіонаті вдалося здобути аутсайдеру «Привату» над своїм сусідом по таблиці «СумДУ». Не надто вмотивовані харків’яни перемогли з мінімальним рахунком «Ураган». «Лукас» досить несподівано розгромив «ЛТК». А львів’яни, чи справді не мали можливості провести гру у запланований попередньо час, чи трохи схитрували, перенісши її. І вийшовши на гру зі «Спортлідером+» вже знали, що її результат не вплине на турнірне становище, тому не надто переймалися підсумком. Ну, а МФК «Кардинал-Рівне» в гарному стилі здобув перемогу над «Титан-Зорею».

Отже розпочинаються матчі плей-офф, потрібно відмітити, що ці ігри відрізняються від матчів регулярного чемпіонату і більш схожі на кубкові ігри на виліт. З однієї сторони, команда, яка посіла вище місце в регулярному чемпіонаті, має перевагу в можливості проведення, в разі рівності в двох матчах, третього поєдинку на своєму майданчику. Але з іншої сторони, команда, що посіла місце нижче в турнірній таблиці, здобувши перемогу в першому матчі, матиме психологічну перевагу і, приділивши більше уваги обороні, шукаючи щастя в контратаках, може сподіватися на помилку суперника. Тому в таких іграх всі команди перед стартом рівні, і можна очікувати будь-яких несподіванок, в чому нас уже переконали цьогорічні кубкові матчі, в яких жодній з команд Екстра-ліги так і не вдалося пробитися до фіналу кубка.

До «Фіналу чотирьох» потрапила і «Енергія», але львів’яни не змогли впоратися з лідером першої ліги. Двічі ведучи в рахунку, завершили основний час внічию, а в серії пенальті поступилися 2:3, перервавши свою гегемонію в Кубку України.

«Енергія» і МФК «Кардинал-Рівне» вже втретє зустрічатимуться протягом сезону. Перша гра за календарем мала відбутися в Рівному, але в зв’язку з ремонтом паркету в ДЮСШ №4, на прохання рівнян, її було перенесено до Львова, де команди зіграли внічию – 2:2. Двічі господарі виходили вперед і двічі рівняни зрівнювали рахунок. Гра другого кола відбулася вже в Рівному, і знову два м’ячі побували у воротах «Енергії», але цього разу львів’яни відповіли лише одним голом. І нарешті третя гра, відбулася в рамках чвертьфіналу Кубку України і за жеребом у Львові. І хоча рівняни першими відкрили рахунок, втримати перевагу їм не вдалося. Ще у першому таймі господарі не лише зрівняли рахунок і вийшли вперед, а й закріпили перевагу, а ось після відпочинку майстерно довели гру до переможного завершення.

Отже, загалом після трьох матчів обидві команди мають по одній перемозі з різницею м’ячів – 5:6 на корить львів’ян. Взагалі ігри між «Енергією» і МФК «Кардинал-Рівне» завжди мають свій підтекст, адже команди мають давню історію зустрічей і не один «зуб» один на одного в загашнику.

Виходячи з вище наведеного, гра у Львові буде напрочуд цікавою, адже додаткові стимули командам не потрібні. На кону медалі чемпіонату, і хоча перша гра не буде вирішальною, але кожна помилка може стати досить вагомою. Все залежатиме від того, який стиль гри оберуть тренери команд і чия тактика виявиться переможною.

Нагадаємо, що львів’яни в рідних стінах в останніх іграх поступилися в заключному турі регулярного чемпіонату «Спортлідеру+» і в «Фіналі чотирьох» по пенальті київському «ХІТу». Тоді як рівняни, теж на власному майданчику, в заключному матчі перемогли «Титан-Зорю», і в товариській грі добряче познущалися над не надто сильним суперником – львівською аматорською командою «Інтер-Юніор», провівши у ворота суперника півтора десятки голів, пропустивши у свої ворота лише гол престижу.

Проте, що б ми з вами не планували, і як би не розраховували, спираючись на статистику чи інші деталі, гра обов’язково подарує нам свої сюрпризи і порадує як раз своєю непередбачуваністю. Отже, наберемося терпіння і дочекаємося самої гри, а те, що вона вийде цікавою і захоплюючою, у цьому можна не сумніватися.

Не менш цікавим буде протистояння двох граючих тренерів – Максима Павленка та Сергія Піддубного, як на майданчику, так і поза ним. Від того, як їм вдалося підвести команди до зустрічі, залежатиме результат гри. Ціна перемоги досить висока, а тому зайвий раз налаштовувати гравців потреби не має.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

9 апреля, четверг
«Энергия» (Львов)  «Кардинал-Ровно» (Ровно)  
Львов. Дворец спорта «Галичина». 13.00
 Арбитры: Геннадий Гора, Максим Чубинский (оба – Киев)
Судейский наблюдатель: Юрий Воложенко (Харьков)   
Результаты матчей регулярного чемпионата: 2:2, 1:2
 Прогноз Sport.ua – 2:3

 

Опрос

Голосов 10
С каким исходом завершится первый четвертьфинальный матч плей-офф «Энергия» - «Кардинал-Ровно»?

Победа «Кардинал-Ровно» по пенальти

0 голосов 0.1 %

Победа «Кардинал-Ровно» в основное время

5 голосов 50 %

Победа «Энергии» по пенальти

1 голос 10 %

Победа «Энергии» в основное время

4 голоса 40 %

В опросах могут участвовать только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Андрей ЛУНИН: «Я считаю, что мы не имеем права пропускать такие мячи»
Футбол | 27 марта 2024, 17:23 10
Андрей ЛУНИН: «Я считаю, что мы не имеем права пропускать такие мячи»

Голкипер сборной Украины прокомментировал победу над командой Исландии

Источник: легионер Шахтера хочет покинуть клуб из-за взрывов в Киеве
Футбол | 28 марта 2024, 13:56 12
Источник: легионер Шахтера хочет покинуть клуб из-за взрывов в Киеве

Кевин Келси занимается вопросом трудоустройства в MLS

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.