Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 02 марта 2015, 10:49
2953
0

Кардинал-Ровно не оставляет шансов СумДУ

Зрелищная концовка поединка в Ровно не оставила вопросов о победителе противостояния

| Обновлено 02 марта 2015, 10:49
2953
0
Кардинал-Ровно не оставляет шансов СумДУ
Фото Романа Цупрука

Команди розпочали гру без розкачки, і вже на першій хвилині господарі відкрили рахунок. Після передачі Володимира Сондака Дмитро Ситник в один дотик точно пробив по воротам – 1:0. За хвилину на передачу Сондака відгукнувся Мар’ян Маринюк, але зі зручної позиції пробив повз стійку. А вже на четвертій хвилині чергова атака рівня завершилася другим голом. Сергій Піддубний зробив точну передачу на Сондака, і той точно пробив у ближній правий кут – 2:0.

Після здобутої рівнянами переваги у два м’ячі, гра перейшла у спокійне русло. «Кардиналівці» були справжніми господарями майданчика, більше володіли м’ячем і контролювали хід поєдинку. Змарнувавши кілька моментів, по воротам пробивали Волянюк і Ситник, а найбільше запам’ятався вихід Сондака на побачення з голкіпером. Але Володимир не наважився пробити сам, а його передача на Маринюка була не точною. Згодом удар Сондака зліва прийшовся поруч із дальньою стійкою. І нарешті, на 14-й хвилині Михайло Волянюк з центру відпасував наліво на Піддубного, Сергій фінтом прибрав захисника, звільнився від опіки, і відкинув м’яч під удар на набігаючого по центру Волянюка, і той в один дотик, смачно приклавшись до м’яча, точно пробив у правий нижній кут.

До закінчення тайму командам так і не вдалося змінити рахунок, хоча, якщо відверто, особливо гострих моментів і не було. Отже, на перерву команди пішли за рахунку 3:0 на користь господарів, і за їхньої повної ігрової переваги.

Як і в першому таймі, вже на першій хвилині другого МФК «Кардинал-Рівне» відзначився голом. Швидка контратака рівнян, верхова дальня передача на Танського у воротарську, Петраков головою вибиває м’яч якраз на набігаючого Сондака, і Володимир точним ударом робить дубль у матчі, і рахунок стає 4:0. Що цікаво, аналогічно до першого тайму і після відпочинку другий гол, він же п’ятий у матчі, був забитий на 4-й хвилині. Михайло Волянюк з правого флангу зробив передачу в центр на набігаючого Новосада, і Максим точним ударом у правий кут забив свій перший в Екстра-лізі гол – 5:0.

Після забитого п’ятого голу рівняни дещо заспокоїлися, тоді як гості посміливішали і на певний час перехопили ініціативу. За 14 хвилин до закінчення гри головний тренер гостей випустив Зеленського у ролі п’ятого польового. Але тому недовго довелося перебувати на майданчику, адже гра перейшла на гостьову половину майданчика. Проте, кілька поспіль ударів по воротам Олега Хавренка не принесли успіху, особливо небезпечним був постріл Танського, який на себе прийняла ліва ближня стійка.

А ось на 27-й хвилині швидка контратака гостей звершилася голом у ворота Івана Гурка. Ситник відпасував м’яч на ліво на Танського, той, намагаючись зробити флангову передачу, влучив у Довгополова, Денис підхопив м’яч і вийшов на побачення з Гурко. Удар метрів з семи повз Івана у правий кут, і рахунок – 5:1. Майже одразу після пропущеного голу, замість Гурка місце у воротах зайняв Віталій Дєнюжкін.

Не пройшло і трьох хвилин, як рівняни отримали право на кутовий. Подача з кутового на Ситника, і Євген Петраков у воротарський порушує правила в боротьбі за м’яч із Денисом. Пенальті!!! Сумчани намагалися посперечатися з арбітром, доводячи напевно, що порушення не було, але арбітр був непохитний. До м’яча підходить Віталій Кашуба – удар по центру воріт, і м’яч у сітці – 6:1.

Гості знову залучають Зеленського до атаки в ролі з п’ятого польового, але примудряються в атаці заробити одразу два фоли. І в пасиві сумчан 5 фолів! За 8.50 секунд до завершення гри головний тренер «СумДУ» Сергій Песоцький бере тайм-аут. Гра з 5-и польовим дозволяє ненадовго перевести гру на половину суперника. Проте рівнянини надто не переймалися цим, і з часом повернули гру на половину суперника.

Чергове порушення зі сторони «СумДУ», у підсумку жовта картка і 6 фол, який надає «кардиналівцям» шанс змінити рахунок. Десятиметровий вирішує пробити Дмитро Ситник, Кириленко займає місце у воротах. Дмитро розбігається, але послизнувшись, лише несильно штовхає м’яч в сторону воріт. Звичайно, що такий «удар» не виявився проблемним для голкіпера, і рахунок залишається не змінним – 6:1.

На 36 хвилині, знову граючи з п’ятим польовим, сумчани скорочують відставання. Зеленський зліва пасує в центр на Євгена Петракова, якому вдається влучно пробити повз гравців і Віталія Дєнюжкіна – 6:2. Але вже наступної хвилини МФК «Кардинал-Рівне» забив черговий гол. Мар’ян Маринюк пройшов лівим флангом, віддав передачу в центр воротарського на Сергія Піддубного, той сильно пробив, але влучив у праву стійку, м’яч від якої відскочив прямо на Віталія Танського, і капітан рівнян не схибив, точно пробивши у правий кут – 7:2.

Тут незрозуміло, що відбулося з господарями, які протягом 38-ї хвилини дозволили супернику двічі поспіль відзначитися, продовжуючи гру з п’ятим польовим. Спочатку Олександр Шумило, за 2.45 до закінчення гри, навісив справа у воротарський, і Андрій Бурдюг головою перекинув м’яч через Дєнюжкіна.

Майже одразу після цього черговий, сьомий фол у пасиві «СумДУ». Пробивати десятиметровий береться Михайло Волянюк, але б’є надто неточно, і м’яч пролітає повз ліву стійку воріт Віктора Кириленка.

Не забиваєш ти – забивають тобі. І це правило спрацювало, адже не встигла секундна стрілка завершити відлік 38-ї хвилини, як після кількох рикошетів м’яч потрапив до гравця «СумДУ», і той з центрального кола потужно пробив по воротам Дєнюжкіна. Цей удар Віталію вдалося відбити, але, набігаючому зліва Максиму Ганжі Віталій завадити вже не зміг, і той точно пробив у дальній правий кут – 7:4.

Проте і на цьому злива голів не завершилася. Як виявилося згодом, остаточну крапку в цьому багатому на голи поєдинку поставив Михайло Волянюк, пробивши зі своєї половини майданчика по порожнім воротам СумДУ – 8:4.

З таким рахунком і закінчився цей поєдинок, який можна поділити на кілька частин. Перший тайм – тотальна перевага рівнян і відповідний рахунок 3:0. Перші п’ять хвилин гри у другому таймі за переваги господарів, і ще два м’ячі у ворота гостей – 5:0. Після цього розпочався відкритий футбол, в якому м’ячі посипалися наче з рогу достатку. Більшість цього часу сумчани провели, граючи з п’ятим польовим, і виграли в цьому відрізку з рахунком 4:3, хоча це їм так і не дозволило здобути бодай очко. Надто великим був гандикап «кардиналівців». Окрім того, рівняни, дозволяючи супернику забивати, не затримувалися з відповіддю.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

«Кардинал-Ровно» (Ровно) – «СумДУ» (Сумы) – 8:4 (3:0)

«Кардинал-Ровно»: Иван Гурко (Виталий Денюжкин, '30) - Виталий Танский, Владимир Сондак, Марьян Маринюк, Дмитрий Сытник - Михаил Волянюк, Сергей Поддубный, Виталий Кашуба, Владислав Гарбарук - Артем Фаренюк, Евгений Ланко, Максим Новосад
«СумДУ»: Олег Хавренко - Андрей Бурдюг, Андрей Пацюк, Евгений Мороз, Евгений Петраков - Константин Сорока, Максим Ганжа, Максим Мысловский, Роман Зеленский - Денис Довгополов, Александр Шумило

Арбитры: Ярослав Вовчок (Ивано-Франковск), Александр Кухар (Кривой Рог)

Дмитрий Сытник (1), Владимир Сондак (4,21), Михаил Волянюк (14,40), Максим Новосад (24), Виталий Кашуба (30, с пенальти), Виталий Танский (37) - Денис Довгополов (28), Евгений Петраков (36), Максим Ганжа (38), Андрей Бурдюг (38)

Андрей Бурдюг (29), Максим Мысловский (33), Олег Хавренко (33), Виктор Кириленко (33).

Удары (в створ): 27 (16) – 22 (10).

КАРДИНАЛ-РОВНО – СУМДУ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Видеообзор сайта www.cardinal-rivne.com

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.