Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 19 января 2015, 17:34
1013
0

Игорь СТОЛОВИЦКИЙ: «Планируем отправиться в Турцию»

Наставник «Черкасского Днепра» рассказал о планах команды на вторую часть сезона

| Обновлено 19 января 2015, 17:34
1013
0
Игорь СТОЛОВИЦКИЙ: «Планируем отправиться в Турцию»
Керманич «Черкаського Дніпра» розповів про плани команди на ЗИМОВИЙ АНТРАКТ, трансферну діяльність та об’єднання з білозірською «Зорею».
 
— Ігоре Михайловичу, як планує ваша команда готуватися до нового сезону?
— На це міжсезоння в нас заплановано три навчально-тренувальних збори. Перший збір намічено на 19 січня й триватиме він до 30-го. На першому етапі підготовки зіграємо 25 січня з кіровоградською «Зіркою» та 28 числа з «Гірником-Спортом». Потім після короткого відпочинку на команду чекає другий збір, котрий пройде з 3 по 12 лютого. Третій збір матиме ігровий характер, адже наш колектив візьме участь у турнірі пам’яті Першина. Це ми проводимо ці змагання, тож хотілося би зібрати хороший склад учасників. Збираємося запросити команди першої та другої ліг. Але поки що якогось остаточного списку команд-учасниць немає, тож подивимося, хто до нас приїде. Ну а вже після цього плануємо полетіти в Туреччину на два тижні.
 
— З’явилася інформація, що невдовзі до структури «Черкаського Дніпра» приєднається аматорський футбольний клуб «Зоря» з Білозір’я, й таким чином у вашого колективу вибудується повноцінна вертикаль із своєю дитячо-юнацькою школою та дуб­лем. Наскільки це важливий крок для черкаського футболу?
— Звісно, це значно допоможе нам у розвитку не тільки професійної команди, а й підготовки молодих футболістів. Так, тепер у нас з’явилася певна централізація, «Черкаський Дніпро» має свою дитячо-юнацьку школу та другу команду. Також такий крок дозволить нам залишати нашу молодь на місці, а не задовольняти потреби клубів із інших регіонів. Можу сказати, що тренером дубля призначено Олександра Кирилюка. Гадаю, в них усе вийде, і хотілося би побільше залучати до головної команди саме місцевих вихованців.
 
— А ви, як головний тренер, який вплив матимете на другу команду?
— Ми тісно співпрацюємо, наразі я на збори беру кілька молодих футболістів. Перевіримо їхню готовність, побачимо, на що вони здатні. Щоправда, поки що про підписання контракту з ними мова не йде, але там є кілька перспективних хлопців, на кшталт Сторчоуса, Вакуленка та Дєдова, а також кількох гравців 1994-1995 рр. народження.
 
— Із приводу підсилення. Є інформація, що «Черкаський Дніп­ро» підписав черкащанина Лісового з першолігового ФК «Полтава». Це правда?
— По Лісовому питання ще остаточно не вирішене, але є така домовленість, що його начебто за сімейними обставинами можуть відпустити до Черкас. А з Русланом Качуром ми уже підписали контракт.
 
— Із ким ще плануєте укласти угоди?
— Є кілька хлопців, котрі мають приїхати на перегляд, можливо, з ними щось зростеться. Їхні прізвища наразі не називатиму, бо ще не відомо, гратимуть вони в нашій команді чи ні. Зрештою, стрижень у нас зберігся, тож масово запрошувати нікого не будемо. Необхідно закрити дві-три позиції й, гадаю, цього цілком вистачить. Звісно, від хорошого футболіста жоден тренер не відмовиться. Якщо вдасться запросити сильного виконавця, будемо цьому тільки раді.
 
— За деякою інформацією, взимку Черкаси залишило шість футболістів. Це своєрідна «чистка» чи хлопці самі вирішили змінити обстановку?
— У Дацюка, Ушакова, Колесника та Зінченка закінчилися контракти, відтак продовжувати співпрацю із цими гравцями ми не стали. Щодо Грицая, то в нього великі проблеми зі здоров’ям, і йому взагалі заборонено займатися футболом. Щиро кажучи, мені цей гравець дуже імпонував, але через отакі обставини він не може грати у футбол. Фабунмі ще у чемпіонаті серйозно травмувався, й до його кандидатури ми обов’язково повернемося. Найближчим часом хочу з ним зв’язатися, дізнатися, в якому стані він перебуває. Якщо Фабунмі готовий конкурувати за місце у стартовому складі, ми його візьмемо на збори.
 
— Це всі, хто залишив «Черкаський Дніпро», чи ще хтось виявив бажання піти з команди?
— Усе може бути. Трансферне вікно ще довго буде відчинене, можливо, хтось кудись і піде. Не хочу забігати наперед, але я із хлопцями спілкувався, сказав їм прямо, що нікого не хочу виганяти, але вимагатиму від них прогресу, щоби вони додавали. Звичайно, хотілося б улити до колективу свіжу кров. Гадаю, Качура, Лісового плюс одного-двох гравців нам цілком вистачить.
 
— Ігоре Михайловичу, недавно відбулася презентація нової форми «Черкаського Дніпра». Особисто вам вона подобається?
— Форма, як форма. Як відомо, в нас відбулася презентація із цього приводу, керівництво залучило дизайнера для розробки сучасної форми. Як на мене, з таким підходом поганої форми бути просто не може.
 
— Щодо перспектив виходу до першого дивізіону. Після першого кола ваш колектив крокує на другій сходинці й вважається одним із фаворитів у боротьбі за пряме потрапляння до першої ліги. Що для «Черкаського Дніпра» означатиме невихід до престижнішої ліги?
— Я навіть про це думати не хочу. Розумію, що вся боротьба попереду, й практично в усіх команд є шанси, в «Оболоні-Бровара», «Кременя», чув, що й «Кристал» ставить перед собою мету поборотися за найвищі місця. Чемпіонат доволі цікавий, й усі матчі даються нам непросто. Тому будемо серйозно готуватися, щоби весною таки вирішити поставлену задачу й зробити якісний крок уперед.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы
Футбол | 19 апреля 2024, 06:30 19
Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы

В полуфиналах Лиги Европы сыграют: Марсель – Аталанта, Рома – Байер

Омбудсмен просит Шевченко принять меры в отношении члена своей команды
Футбол | 19 апреля 2024, 14:23 12
Омбудсмен просит Шевченко принять меры в отношении члена своей команды

Скандал с участием Александра Шевченко и Евгении Сагайдак получил продолжение

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.