Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1001
0

Игорь КИРИЕНКО: Задача Горняка-Спорт - победа в Первой лиге

Нападающий клуба из Комсомольска - о целях команды в текущем сезоне

Игорь КИРИЕНКО: Задача Горняка-Спорт - победа в Первой лиге
Найкращий бомбардир «Гірника-Спорту» поділився перспективами своєї команди цього сезону.
 
— Ігоре, в останньому матчі з «Гірником» ви травмувалися незадовго до кінця матчу, після чого не змогли продовжити зустріч. Наскільки серйозна травма? Коли лікарі прогнозують ваше повернення на поле?
— У середині другого тайму після верхової боротьби я невдало приземлився на праве коліно, почув хрускіт. Після матчу коліно напухло, тому медичне обстеження зробив лише у вівторок. Поки лікарі точного діагнозу не кажуть. А з футболом доведеться взяти паузу, за два тижні маю повторно прийти до лікаря.
 
— Як взагалі складався переможний матч для вашої команди проти «Гірника»? Запитую не випадково, бо минулого сезону, лише в другій лізі, із цим суперником ви влаштували один одному справжні розгроми: вдома програли 0:3, а на виїзді перемогли 5:0?
— Із того часу багато води утекло, відбулося чимало змін. Причому це стосується не лише кадрових перестановок у складі обох команд. До цього матчу підійшли з різним емоційним настроєм, попри те, що й ми, і суперник обидва матчі напередодні виграли. Нам троє очок у цій зустрічі дозволяли би далеко не відпускати лідерів чемпіонату, що й стало для нас неабияким стимулом. Тренери на цю гру нас добре налаштували, попросили дати справжній бій господарям, що нам, у підсумку, й вдалося зробити. Цього сезону продовжуємо демонструвати агресивний атакувальний футбол, змушуючи захисників суперника багато працювати, створюючи при цьому багато моментів.
 
— Перемога в звітному матчі вивела вашу команду на друге місце. Невже такий низький рівень першої ліги, де ще донедавна друголіговий колектив показує такі результати?
— Складно відповісти на це питання. Рівень першої та другої ліг справді має багато в чому різнитися. Але не треба забувати, що ми в другій лізі виступали досить упевнено, не програвши жодного весняного матчу. Тому впевнено почали сезон у першій лізі, посиливши деякі позиції. Граємо у свій футбол, не звертаючи уваги на суперників.
 
— «Гірник-Спорт» доволі впевнено розпочав сезон. А після шостого туру розпочалися невдачі, де нічиї чергувалися з поразками. Чим пояснити цей спад?
— На цю тему вже багато говорили. Ми проводили досить непогані за якістю матчі, але м’яч, немов зачарований, не хотів залітати у ворота суперників, зупинившись на позначці 13 забитих у турнірній таблиці. Добре, що вдалося зламати цю неприємну для нас традицію, відірвавшись на «Сумах».
 
— Спад розпочався й у вашому голевому хисті. Що сталося з прицілом?
— Суперники, проти яких ми грали, так само не хотіли пропускати голи, тож рішуче цьому протидіяли. Якби воротарі та захисники простелили червону доріжку, то було би набагато легше. А якщо серйозно, то хочеться забивати якомога більше, тож упевнений, що все попереду.
 
— Ігоре, попри всі ці фактори, «Гірник-Спорт» нині фаворит змагань. Як вважає­те, чи довго команда зможе втримувати високе місце в турнірній таблиці? На вашу думку, на що може розраховувати команда за підсумками сезону?
— Якби «Олександрію» ми так далеко не відпустили в турнірних перегонах, то розраховували би на перше місце. Але з огляду на таблицю, зробити буде це непросто, але досить реально. На інше ми не згодні.
 
— Уже встигли відчути рівень першої ліги? Деякі тренери кажуть, що різниця між першою та другою лігами майже непомітна. Погоджуєтеся?
— Минулого сезону друга ліга, за свідченням більшості, була найсильнішою за всю історію. Напевне, непростий турнірний шлях, який пройшли на одному диханні, настільки нас загартував, що в першій лізі ми особливо й не загубилися. Напевне, що так, дуже великої різниці немає. Не треба ще й забувати, що багатьом командам першої ліги зараз через події в країні думається не тільки про футбол.
 
— Особисто для себе які ставите зав­дання в команді?
— Лише максимальні. Хотілося би не обмежуватися золотими нагородами другої ліги. Хочеться зростати й далі в професіональному плані, радувати звитягами своїх уболівальників, які цього сезону заслужили лише перемог.
 
— Мабуть не секрет, що ваш бомбардирський хист привернув увагу багатьох команд. Може, варто чекати взимку на ваш переїзд, навіть у команду прем’єр-ліги? Чи все ж нинішній сезон налаштовані провести в «Гірнику-Спорті»?
— Поки всі мої думки пов’язані винятково з «Гірником-Спортом». Проводжу найкращий час у своїй кар’єрі, ще не сказав останнього слова у цьому клубі. Перед собою ми з партнерами поставили завдання — виграти й першу лігу. Було би чудово заграти в прем’єр-лізі у складі клубу з Комсомольська.
 
— Що ж, бажаємо вам швидкого одужання та чекаємо нових ваших злетів.
— Дякую. Докладу для цього максимум зусиль.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.