Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1381
0

Карпаты – Таврия – 0:2

Як і 15 років тому…

В історії домашніх зустрічей „Карпат” та „Таврії” львів’яни лише раз поступалися кримчанам з різницею у два м’ячі, програвши на «Україні» 18 березня 1992 року з таким же рахунком 0:2. Як бачимо, історія повторилась майже через 15 років. Більше того,  у цьому матчі повторилась і сумна для „зелено-білих” у цьому сезоні традиція, коли м’ячі у ворота “Карпат” влітають після ударів екс-карпатівців.

Зрештою, і  перший швидкий гол у ворота господарів влетів після вихованця західно-українського футболу Гуменюка, який до приходу у „Таврію” виступав за команду „Іква” (Млинів). Невисокий на зріст форвард, зумів після розіграшу стандарту у виконанні Голайда головою випередити захисників „Карпат” і пробити головою у ближній кут воріт Налєпи. Для Гуменюка це був, до речі, вже п’ятий гол у сезоні і Володимир став кращим бомбардиром кримчан.  Одразу після цього хороший момент зрівняти рахунок мав Василь Кобін, проте його удар прийшовся поруч з рамкою воріт. Натомість в середині тайму  досвідчений Снітко з центра поля поля зробив передачу на вихід Ідахора, який обіграв Петрівського і пробивав у дальній кут воріт.  М’яч, відскочивши від стійки, знову потрапив до неприкритого Ідахора і той холоднокровно пробив у порожні ворота – 2:0. Ще до перерви «Карпати» могли змінити рахунок, але після прострілу Кобіна Батиста головою намагався підправити м’яч, але удар вийшов не сильний і в руки воротарю Тодичу. А під кінець тайму черговий кутовий „Карпат” у виконанні Сучкова завершився ударом головою Петрівського з розрахунком на гру головою Ковеля, проте білорус до м’яча не дотягнувся.

Після переври  «Карпати» за підтримки вражаючи аудиторії вболівальників намагалися переламати хід поєдинку. При цьому гості не відсиджувались в обороні і небезпечно контратакували, зокрема вдруге міг покарати захисників за неузгоджені дії Гуменюк, але Налєпа у кидку ловить м’яч. Запам’ятався потужний дальній удар Сучкова, проте Тодич у кидку рятує ворота. Кримчани відповіли не менш підступним ударом метрів з 20-ти у виконанні плеймейкера Снітка, але м’яч прошмигнув поруч з рамкою воріт. Активно увійшов у гру Фещук, який напередодні відзначився дублем у складі дублерів. Спочатку Максим у падінні після пасу Батисти  красиво пробив впритул з дальньою штангою. А під час наступної атаки після пасу Кобіна Фещук та Годвін завадили один одному нанести прицільного удару. А під кінець матчу на флангову передачу Федоріва знову відгукнувся Фещук, але пробив головою поруч зі штангою.

Подіями матчу стали дебюти у складі „Карпат” та „Таврії”  та й загалом у вищій лізі  - відповідно 18-річного Ярослава Сворака та 21-річного Андрія Зборовського. До речі, Сворак став вже 334-м гравцем в багаторічній історії львівських „Карпат”. Карпатівці могли провести гол престижу і в компенсований час, але після штрафного удару Кобіна Платон головою пробив впритул з дальньою стійкою.

І на завершення про статистику. „Карпати” вперше програли у вищій лізі за суддівства Сергія Березки (3-а гра) і вперше за час виступів у національних чемпіонатах програли саме  вдень 22 квітня (6-а гра).

Юрій НАЗАРКЕВИЧ зі Львова специально для sport.ua

«Карпаты» – «Таврия» – 0:2

«Карпаты»: Налепа, Федорив, Тымчишин, Петривский, Годвин, Шмаков (Платон, 32), Пшеничных, Сучков (Сворак, 75), Кобин, Батиста, Ковель (Фещук, 63).

«Таврия»: Тодич, Першин, Омоко, Зельмикас, Снытко, Йокшас (Василяускас, 92), Галюза, Любенович (Иванов, 88), Голайдо, Гоменюк, Идахор (Зборовский, 89).

 Гоменюк, 7. Идахор, 30.

 Годвин, 47 – Снытко, 55. Любенович, 58.

 

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА, жмите сюда

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Известны новые детали по подкупу игроков Миная на сдачу матча против Динамо
Футбол | 23 апреля 2024, 09:48 44
Известны новые детали по подкупу игроков Миная на сдачу матча против Динамо

Предложение делали трем футболистам, но они отказались

Турнирная таблица УПЛ. Шахтер гарантировал себе еврокубки
Футбол | 23 апреля 2024, 06:30 30
Турнирная таблица УПЛ. Шахтер гарантировал себе еврокубки

Горняки могут выйти напрямую в групповой раунд Лиги чемпионов 2024/25

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.