Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 16 мая 2014, 09:51
866
0

Вадим ЕВТУШЕНКО: «У Зари есть преимущество»

Футбольный эксперт - о заключительных матчах чемпионата Украины

| Обновлено 16 мая 2014, 09:51
866
0
Вадим ЕВТУШЕНКО: «У Зари есть преимущество»
— Заключний тур цікавий не тільки боротьбою за виживання та розподілом місць у єврокубках, а й тим, що навіть у, здавалося, нічого не значущих матчах кожна з команд вирішує свої завдання, вболівальники можуть побачити нових виконавців. Тому всі, без винятку, поєдинки 30-го туру матимуть певну вагу.
 
Що стосується по-справжньому інтри­гуючих матчів, то виокремив би боротьбу за зону Ліги чемпіонів і Ліги Європи. Цікавим обіцяє бути й змагання за передостанню сходинку, котра дає можливість зберегти прописку в прем’єр-лізі на наступний сезон. Масла у вогонь додають і недавні висловлювання Миколи Павлова, який начебто не збирається везти свою команду до Сімферополя. За рахунок такої «ведмежої» послуги «Таврія» зможе обійти в турнірній таблиці запорізький «Металург» і врятуватися від вильоту до нижчого дивізіону. Однак, гадаю, правила fair play візьмуть гору, відтак найгірша команда першості визначиться у чесній боротьбі.
 
Існує також загроза переносу деяких зустрічей. Найперше, варто говорити про ті матчі, котрі відбудуться в Криму та Донецьку. Хоча наразі на півострові не помічені якісь бойові дії, й для футболу, наче, там цілком нормальна обстановка. Але ми пам’ятаємо, які в деяких клубів виникали проблеми під час перетину кордону. Наприк­лад, трьох основних гравців тернопільської «Ниви» не пропустили на так званому кордоні, що, безперечно, вплинуло на результат. Хоча в команд «вишки» із цим проблем було поменше. «Ворскла» дісталася на півострів без зайвого клопоту. Однак для «Говерли» виїзд до Севастополя вкрай незручний. По-перше, їхати дуже далеко, по-друге, дістатися туди можна тільки потягом або автобусом, і, по-третє, на кордоні можуть виникнути незручності, особливо, враховуючи, який регіон представляє «Говерла». Сподіватимемося, що все буде нормально, й матч відбудеться без зайвих проблем. Також залишається під запитанням донецький поєдинок між «Шахтарем» і «Волинню». Не відомо, де він відбудеться, адже на Донбасі наразі ситуація не покращилася, тож проводити там футбольні дійства все ще небезпечно. Гадаю, остаточне рішення щодо цього питання ухвалять уже після фіналу Кубка України.
 
Хотів би загострити увагу на боротьбі за Лігу Європи. Усі претенденти, крім «Чорноморця», зустрічаються з лідерами, тому, гадаю, хто з трійки «Ворскла», «Зоря», «Металург» зможе перемогти, той і буде найдостойнішим представником од нашої країни в Європі. Як на мене, луганський клуб має певну перевагу над конкурентами, адже доведеться зіграти з динамівцями, котрі невідомо в якому стані перебуватимуть після фіналу Кубка. Не варто зайвий раз нагадувати, яку вагу для «Динамо» має протистояння з «Шахтарем», тому їхня мотивація та настрій на заключний матч чемпіонату, певне, будуть дещо нижчими, ніж завжди. Найменше шансів має, як на мене, «Ворскла», якій грати проти «Металіста. Харків’яни ведуть одчайдушну боротьбу за Лігу чемпіонів, перебувають у хорошій формі, таким чином, набрати три пункти «біло-зеленим» буде вкрай складно. Тим паче, за очковим доробком вони перебувають у найгіршому становищі з-поміж усіх претендентів на шосту сходинку.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Перес поздравил Лунина и принял решение насчет продления контракта украинца
Футбол | 18 апреля 2024, 08:35 4
Перес поздравил Лунина и принял решение насчет продления контракта украинца

Флорентино остался явно в восторге от игры Андрея в поединке Манчестер Сити – Реал

Лунин идет в полуфинал. Реал выбил Манчестер Сити из Лиги чемпионов
Футбол | 18 апреля 2024, 00:51 90
Лунин идет в полуфинал. Реал выбил Манчестер Сити из Лиги чемпионов

Победителя определила серия пенальти

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.