Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
3627
3

Дмитрий СЕЛЮК: «В Украине случаются «странные матчи»

Футбольный функционер - о футбольных делах Украины и России

Дмитрий СЕЛЮК: «В Украине случаются «странные матчи»
Ситуація із заявою Еріка Хагена вже встигла набути розголосу: крім звичного за таких обставин обговорення у соцмережах і форумах, ми вже почули спробу спростування Діка Адвоката, голландського тренера, який очолював пітерський клуб тоді, коли там грав норвезький центрбек. Натомість російські можновладці прогнозовано мовчать… Ми вирішили підключити до розгляду теми знану у світовому футболі особу, ледь не кожне інтерв’ю якої стає резонансним…
 
Дмитро СЕЛЮК, міжнародний юрист:
 
— Нічого особливого не трапилося: так, це має місце як у Росії, так і в Україні. Я неодноразово говорив про те, наскільки часто в УПЛ і РПЛ трапляються «дивні матчі» або «дивний арбітраж». Тут, бачите, особлива оказія з легіонерами: наші, «совєцькі», футболісти переважно мовчать, їх оцьому навчили — існує багатолітня «традиція». З іноземцями інша справа: всім власникам вітчизняних ФК треба бути готовими до того, що деякі варяги, повернувшись додому, якогось моменту вирішать розповісти все.
 
Чому на це зважився конкретно Хаген? Наскільки мені відомо, він тяжкохворий, у нього складна стадія раку головного мозку. Ерік став дуже релігійним, нині він більше спілкується з Богом, із Ісусом Христом, тому хоче встигнути покаятися в усіх тих речах, які він зробив і які є неправильними з точки зору християнства. Ось і розповів журналісту те, що його мучило.
 
Чи правда це? Ймовірно. Недавно інший екс-пітерець — чеський тренер Властиміл Петржела говорив щось схоже. Та всі знають про це! Знають, що у світовому футболі наявне таке явище, а особливо воно розповсюджене в країнах колишнього соцтабору.
 
Для мене дивним було одне — те, що змова сталася не на рівні клубів, а між самими гравцями. То, можна сказати, щось новеньке!
 
Чи матиме історія продовження, чи візьметься за її розгляд РФС або тамтешня прокуратура? Залежить од кількох факторів: потрібне бажання російських владоможців; можливо, доведеться запрошувати Хагена приїхати для свідчень; та й узагалі — немає конкретики (про який матч ідеться, коли відбувся?).
 
Як на мене, головне не те, чи «розкрутиться» історія, голов­не — висвітлено проблему, що існує.
 
Прикро інше: заяву зробив уже екс-футболіст, а ось дочекатися такого від виконавця, котрий виступає… Вони бояться, бо розуміють, що в такому випадку стануть ізгоями — як у себе в клубі, так і в чемпіонаті, де задіяні. Тільки тоді, коли гравці почнуть масово розповідати, до чого їх змушують, що вимагають, можливе якесь очищення.

Украинский футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины
Футбол | 25 апреля 2024, 11:05 14
Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины

Анчелотти планирует выпустить Кепу и Куртуа в старте в ближайшее время

6:0, 6:0. Известна следующая соперница Ястремской в Мадриде
Теннис | 25 апреля 2024, 19:15 8
6:0, 6:0. Известна следующая соперница Ястремской в Мадриде

Коко Гофф неожиданно легко уничтожила Аранчу Рус на грунте

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
mormon63
В Барселоне случаются странные люди. Что за странное звание "международный юрист"? Если юрист то либо факты либо язык в … опу! "Все знают" не аргумент.
posaliv
Если уж совсем по правде, то в Украине случаются «нестранные матчи».
korobkoww
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил