Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2572
0

Сергій ПІДДУБНИЙ: «Треба бути сильнішим за обставини»

«Кардинал-Ровно» – «Энергия» – 1:1. Послематчевый комментарий главного тренера «кардиналовцев»

Сергій ПІДДУБНИЙ: «Треба бути сильнішим за обставини»

Не було помітно радості і на обличчі головного тренера МФК «Кардинал-Рівне» Сергія Піддубного. Воно і зрозуміло, адже на відміну від колеги, йому довелося не лише тримати гру в руках, а й самому грати, ще й відзначитися забитим голом у ворота суперника. Але втома одразу зникла щойно він почав відповідати на запитання допитливих журналістів, які, як завжди, довго тримали наставника рівненської команди.

- Якщо ми записали в актив одне очко – значить завоювали. Гра була важка і наприкінці її ми могли навіть програти. Але, я думаю, сама гра була цікава для вболівальників, напружена. Так, як загалом і для нас. Все таки, я вважаю, що ми очко набрали.

Після відпочинку ми самі віддали ініціативу в руки «Енергії», щоб діяти на швидких контратаках. І я вважаю, що нічого суттєвого вони не створювали. Так, були напівмоменти, але стовідсоткових у них не було. Якби ще виникали якісь моменти, можливо б нам і довелося змінити тактику, а так…

Я б не сказав, що ми не зібрано грали. Навіть коли грали проти п’яти гравців – вдало захищалися. Але в грі буває всяке, ось і сьогодні, десь із-під ноги залетів той вирішальний м’яч. Але напевно так воно й мало бути. Адже перед цим Павленко мав не одну нагоду забити на дальній стійці, але він так і не зміг влучити. Та це колись мало закінчитися.

Звичайно хотілося б виграти, але зараз важко щось казати, адже Волянюка повезли в лікарню. Головне, щоб з ним все було нормально. Футбол – футболом, але здоров’я гравців дорожче. У нього трошки вм’ятина на голові і проблеми з легенями – плюється кров’ю. Тому зараз, це найбільш головне питання.

Не хотілося говорити про це, але цей «Різдвяний бал» під патронатом мера перебив нам усю підготовку. Ми перед грою не мали змоги тренуватися, а після балу ви бачили, що нам залишили… Не зал, а справжній смітник. По-перше, дуже слизько. І це навіть не те, що «Енергії» було незвично, а навіть нам було складно. Замість переваги свого майданчика отримали такий собі подарунок. Підлога брудна, і я не звинувачую прибиральниць, вони не винні. Звісно її помили, але тут справді було важко грати. Я першим приїхав перед грою і бачив, що тут робилося. Це все звісно мікронюанси, але вони вплинули де в чому на гру загалом.

Але я вже казав, що ми повинні бути сильнішими за це. І при всіх цих мінусах ми показували сьогодні пристойну гру. Грали строго, не давали «Енергії» розкачатися. Звичайно, ми могли і більше голів забити. Аля, якби там не було, все ж думаю результат по грі.

Планував я на гру одне, але вийшло трошки інакше. Молоді гравці не так ввійшли в гру, як би мені хотілося. У Мар’яна Маринюка ще дається взнаки травма, і він грає на уколах. Тому йому досить не просто було бігати. Плюс ще й у Волянюка не все гаразд, у нього свої проблеми. Додайте сюди ще й Когута. Тому я хотів, щоб вони вийшли пізніше більш свіжими. Але згодом ці хлопці ввійшли в гру, і я вже не хотів щось змінювати. Тому молоді й довелося затриматися на лаві. Окрім того, було видно, що й «Енергія» була налаштована по-бойовому.

В «Енергії» є низка гравців, які грають жорстко, а деякі є серед них, що навіть, можна сказати, грають підло. Намагаються зіграти непомітно ліктем. Але це футбол і до цього потрібно бути готовим. У нас є теж такі гренадери, як Волянюк. Можливо, йому треба було теж зіграти більш жорсткіше.

До Нового року ми ще будемо тренуватися. А на самий Новий рік, кому далі їхати, то вже їм дозволимо роз’їхатися. На це дамо 4 дні відпочинку. А вже потім зберемося і будемо готуватися безпосередньо до ігор з «Локомотивом». Думаю, що ця пауза в іграх нам піде лише на користь. Через це можливо нашим гравцям буде легше відновитися. Вони вже якусь форму набрали, зараз відпочинуть і я думаю, що це нам буде лише на «руку». І ми зможемо спокійно готуватися до ігор другої половини чемпіонату і до кубкових матчів. А те, що ми проводитимемо дві гри поспіль з «Локомотивом» (через день), думаю нічого складного не має. У нас є достатня кількість гравців, і тому я не думаю, що це для нас буде певною проблемою. Будемо готуватися.

І взагалі, це вже буде Новий рік, сподіваємося, що і новою буде гра. Не можна сказати, що цей рік для нас був таким вже не щасливим, але з травмами звичайно були проблеми. Є звичайно якась доля везіння, але я зараз дійшов до висновку, що треба бути сильнішим за обставини. Треба показувати більш якісну гру, грати більш зібрано в обороні. І така гра мене більше влаштовує. Якщо пригадати гру з «ЛТК», то ми давали багато створювати моментів супернику, а це неправильно. Тому треба зараз підходити до того, щоб більше зосередитися на обороні, а моменти прийдуть, тому що в нас є майстерні гравці, які можуть обігравати і забивати. А то, щось ми мало забиваємо. Поки що один тренер забиває голи (посміхається).

Отже будемо старатися в Новому році більше радувати наших вболівальників як результатом, так і самою грою!!! Ми над цим постійно працюємо, і я командою задоволений, претензій до хлопців немає. Є, правда, помилки, але не помиляється лише той, хто нічого не робить!

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Украинский арбитр назначен на Финал четырех футзальной Лиги чемпионов
Футзал | 26 марта 2024, 14:44 1
Украинский арбитр назначен на Финал четырех футзальной Лиги чемпионов

Денис Куцый станет первым украинцем, который будет работать на таком уровне

Хацкевич рассказал, были ли у Яремчука проблемы с режимом и алкоголем
Футбол | 28 марта 2024, 14:52 2
Хацкевич рассказал, были ли у Яремчука проблемы с режимом и алкоголем

Бывший главный тренер «Динамо» считает Романа самым профессиональным футболистом

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.