Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 09 сентября 2013, 14:59
5306
0

Ураган – ЛТК – 5:1 + ВИДЕО

«Ураган» починає з впевненої перемоги

| Обновлено 09 сентября 2013, 14:59
5306
0
Ураган – ЛТК – 5:1 + ВИДЕО

Матч в Івано-Франківську обіцяв нам багато цікавого. «Ураган» у міжсезоння провів лише точкові зміни – на місце Луїза Негао і Додо прийшли Ільдар Макаєв і Сергій Якунін. А ось Роману Ковальчику знову доводиться створювати команду з нуля, адже по завершенні сезону 2012/13 «телефоністів» покинули вісім футзалістів, а на їх місце прийшло сім новачків. Окрім кадрової революції в передсезонній підготовці Роман Миколайович активно награвав підключення Савенка до атак, чим збирається здивувати своїх візаві у новому сезоні. В товариських матчах «Ураган» виглядав не дуже впевнено, а, отже, хоч і вважався номінально фаворитом, шанси «ЛТК» на позитивний результат не виглядали надто примарними.

«Ураган» традиційно для своїх домашніх матчів прибрав м’яч до ніг і почав плести мережива своїх комбінацій. От тільки луганська молодь не знітилась і грамотно захищалася, використовуючи високий пресинг. Господарі ніяк не могли знайти шлях до воріт Савенка і навіть до дальніх ударів справа не доходила. Самі ж гості сконцентрувалися на контратаках і подекуди виглядали гостріше «драконів».

Зрозумівши, що гра «не йде», Сергій Гупаленко вирішив застосувати точкові зміни в четвірках. Будняк замінив  Павлюка в першій четвірці, а згодом і сам Павлюк замінив Сімку, а Роніньо почав виходити замість Якуніна у другій четвірці. Певною мірою це і  допомогло. На 10-й хвилині у швидкому відриві Шотурма протягнув центром м’яч і відкинув ліворуч Будняку, але той програв свою дуель воротарю «телефоністів».

Господарі нагнали темп, але до пори до часу опоненти продовжували встигати у захисті. Друга четвірка «Урагану» із заміною Якуніна почала виглядати значно гостріше, але  удари Кордоби і Кіндратіва для 21-го номера «ЛТК» одкровенням не стали. Найкращий момент серед партнерів мав Макаєв, коли розвернувся на позиції «стовпа», залишивши з носом двох опікунів, і намагався перекинути воротаря, але влучив йому в плече. Відчувши недобре, Роман Ковальчик взяв тайм-аут, але запобігти біді не вдалося.

Через дві хвилини після тайм-ауту «Ураган» таки зміг втілити свою перевагу в гол – добивання Шотурми після свого ж удару стало результативним. За лічені секунди після цього все той же Шотурма вивів Валенка на побачення з голкіпером, але Савенко вкотре врятував свої ворота.

Взагалі останні три хвилини пройшли наче з обміном артилерійськими залпами. Забити могли як ті, так і інші, але Ципун і Савенко почергово доводили справедливість свого виклику у збірну.

В другому таймі «драконам» вдалося зім’яти свого суперника. На початку другої половини гри Шотурма зі своєї половини поля віддав чудовий пас, а Сімка спокійно в дотик пробив у самісінький кут, відсвяткувавши таким чином свій дебютний виклик до лав збірної. За чотири хвилини по тому Роніньо розвернувся у боротьбі з Вершиніним, вибіг на побачення з воротарем, і, почекавши підключення Кіндратіва, вчасно викотив капітану м’яч – 3:0, а це вже серйозна заявка на перемогу. Молоді «телефоністи» занервували і почали збирати порушення, якраз після 5-го Роман Ковальчик і взяв свій другий тайм-аут у цьому матчі. А сталося все це лише на 28-й хвилині матчу.

Після цього Савенко прогнозовано почав грати у полі і дуже швидко це принесло свої плоди: Разуванов прострілив справа на дальню стійку, яку замкнув Мілінький. Трохи згодом вже й сам страж воріт луганчан здалеку перевірив реакцію свого колеги по амплуа. Тим часом Бессалов здійснив неймовірний порятунок, коли у стрибку головою ледь не на рівні колін зміг вибити м’яч, який летів у порожні ворота після удару Ципуна.

Гра з п’ятим тримала у напруженні оборону «біло-чорних», але ані Мілінький, ані Лазикін не змогли використати гарні нагоди для взяття воріт, натомість на 36-й хвилині Мілінький збив Будняка. Роніньо реалізував 10-метровий без шансів для воротаря – 4:1.

Після цього гра за великим рахунком була зроблена, і Сергій Гупаленко надав трохи ігрового часу Тарасу Королишину і Оресту Боргуну. В кінцівці матчу Пічкуров просто таки ткнув м’яч в Королишина і той, спокійно вискочивши на порожні ворота, без особливих труднощів відправив м’яч за призначенням.

Впевнена перемога «драконів», які останнім часом стали найнезручнішим суперником для луганчан. Господарі просто показали свій клас, а молода команда Романа Ковальчика лише починає торувати свій шлях до майбутніх перемог.

Андрій ГУЛІЙ, Sport.ua

«Ураган» (Ивано-Франковск) – «ЛТК» (Луганск) – 5:1 (1:0)

«Ураган»: Кирилл Ципун - Максим Павлюк, Петр Шотурма, Андрей Симка, Евгений Валенко - Ильдар Макаев, Сергей Якунин, Роман Киндратив, Роман Кордоба - Орест Боргун, Павел Будняк, Рониньо, Тарас Королишин
«ЛТК»: Юрий Савенко -  Анатолий Милинький, Никита Лазыкин, Владимир Разуванов, Максим Бессалов - Александр Вершинин, Максим Мануйленко, Николай Черный, Павел Пичкуров - Андрей Лысенко

Арбитры: Геннадий Гора (Киев), Алексей Банасько (Фастов)

 Петр Шотурма, 16, Андрей Симка, 23, Роман Киндратив, 27, Рониньо, 36, Тарас Королишин, 39 - Анатолий Милинький, 29.

Удары (в створ): 23 (17) – 15 (10).

УРАГАН – ЛТК. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Sport.ua

Видеообзор сайта www.uragan.if.ua

События матча

39’
ГОЛ !
Гол забил Тарас Королишин(Ураган (И.-Франковск)), с 13 метров отправив мяч в пустые ворота.
36’
ГОЛ !
Гол с 10-тиметрового забил Рониньо(Ураган (И.-Франковск)), точно пробив в правый от себя угол.
29’
ГОЛ !
Гол забил Анатолий Милинький(ЛТК (Луганск)). Разуванов справа прострелил вдоль ворот, и Милинький с метра на дальней штанге отправил мяч в сетку.
27’
ГОЛ !
Гол забил Роман Киндратив(Ураган (И.-Франковск)). Рониньо принял мяч на левом фланге, обыграл соперника и сделал вправо идеальную передачу на Киндратива. Тому нужно было только попасть в пустые ворота.
23’
ГОЛ ! Гол забил Андрей Симка(Ураган (И.-Франковск)). Приняв мяч после длинной передачи со своей половины площадки, Симка справа в касание пробил точно в дальний угол. Мяч от штанги влетел в ворота.
16’
ГОЛ !
Гол забил Петр Шотурма(Ураган (И.-Франковск)). Шотурма обыгрался в Будняком на левом фланге, и если его первый удар Савенко отбил, то со вторым справиться не смог.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Итальянский топ-клуб может летом подписать Довбика
Футбол | 24 апреля 2024, 14:37 6
Итальянский топ-клуб может летом подписать Довбика

Форвард «Жироны» может продолжить карьеру в «Наполи»

Сборная Украины U-19 разгромила команду Венгрии в первом товарищеском матче
Футзал | 20 апреля 2024, 21:10 0
Сборная Украины U-19 разгромила команду Венгрии в первом товарищеском матче

Украинские футзалисты забили соперникам пять мячей

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.