Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 09 сентября 2013, 15:02
6201
0

Энергия - Локомотив: ничья грандов во Львове + ВИДЕО

Спустя неделю после Суперкубка «энергетики» не смогли взять реванш у чемпиона страны

| Обновлено 09 сентября 2013, 15:02
6201
0
Энергия - Локомотив: ничья грандов во Львове + ВИДЕО

Нарешті футзалісти України дочекалися старту свого чемпіонату. У Львові у Палаці спорту «Галичина» в урочистій обстановці та під звуки «Ще не вмерла…» рушили у бій кращі вітчизняні колективи: «Енергія» (Львів) і «Локомотив» (Харків). Господарі солідно підготувалися до відкриття. До послуг львів’ян були надруковані яскраві афіші та інформативно наповнені офіційні програмки.

Перед початком матчу футболісти у цілковитій зосередженості розминалися і розігрівалися. Це один з кращих методів готовності кожного спортсмена до відповідального поєдинку.

З перших хвилин цього захоплюючого матчу стало зрозумілим, що найважливішими козирями футзалістів являються спритність, швидкість, майстерне володіння м’ячем і чітка колективна гра. Чим кращі ці компоненти, тим вищими будуть командні результати.
З перших секунд гості вирішили провірити господарів на чуйність. Олександр Кондратюк з близької відстані завдав удару, але м’яч полетів повз ворота. Атака-відповідь львів’ян. І цього разу вже Денис Овсянніков з 13-ти метрів промахнувся. А на м’яч після удару Євгена Рогачова чітко зреагував Дмитро Литвиненко.

Далі гравці «Енергії» почали проводити більше часу на половині майданчика суперника. Перепасовували м’яча поміж собою, але до конструктивної атаки справи не доводили. Особливо прикро було, коли м’ячі пролітали повз ворота, а на завершальній стадії не знаходилось гравця, який би чітко переправив м’яча у сітку воріт.

У складі львівської команди виділялися два гравці національної команди України Олександр Бондар і Денис Овсянников та ветеран і капітан Валерій Легчанов з Євгеном Рогачовим і, звичайно, воротар Володимир Кардаш. Щоправда решта, особливо в індивідуальному плані, не відставала.

Гості, маючи у своєму складі більше футболістів, які вдягають синьо-жовті майки із золотистим тризубом і керовані тренером Євгеном Ривкіним, переважали господарів колективними діями. І з 13-ї хвилини повели в рахунку. Дмитро Федорченко після подачі з кутового безперешкодно скерував м’яч у ворота.

Львів’яни забігали ще активніше. От би ще й злагоджено діяли. У воротах харківської команди доволі впевнено діяв воротар і капітан Литвиненко. Це у великій мірі його заслуга, що ворота «Локомотива» залишались «сухими». Щоправда грішили з влучністю Овсянніков, Михайло Грицина і Рогачов.

На перерву харків’яни пішли в ролі лідера, з чим не могли погодитись львів’яни. У другому таймі саме їм двічі не посміхнулося щастя – м’яч після ударів Дмитра Бондаря і Михайла Грицая прийняла на себе стійка. Врешті надійшла щаслива для господарів 26 хвилина. Євген Рогачов з відстані 10-ти метрів з розвороту і без підготовки відправив м’яча під поперечину. Воротар гостей був «закритий» своїми партнерами та момент пострілу упустив.

На 33-й хвилині «Енергія» могла вийти вперед. Дмитро Бондар пробивав по воротах з шести метрів, однак Литвиненко надійно ногою відвів загрозу і врятував свою команду від неприємності.

Фініш матчу міг виявитися за харківською командою. Віталій Кисельов, Євген Сірий, Олександр Сорокін і Сергій Журба могли пробити Кардаша – але Володимир ловив не тільки м’ячі, але й фарт. Бо як інакше можна описати момент, коли Олександр Сорокін обіграв оборонців і красиво перекинув м’яча через воротаря, але шкіряна куля, вдарившись об поперечину, вилетіла в майданчик!

На післяматчевій прес-конференції наставники команд Олександр Косенеко і Євген Ривкін, ніби змовившись, не стали роздавати критичних оцінок своїм підопічним, а зійшлися на тому, що це початок сезону, і уся боротьба – попереду. Щоправда тренер гостей, який одночасно керує діями національної команди, висловив думку, що в команді та у збірній повинні працювати різні фахівці.

Але зараз в збірній те, що є, то і є. А поки в чемпіонаті настає тритижнева перерва – збірна буде вірішувати свою долю виходу на чемпіонат Європи у матчах плей-офф зі збірною Угрощини.

Олександр ПАУК

«Энергия» (Львов) – «Локомотив» (Харьков) – 1:1 (0:1)

«Энергия»: Владимир Кардаш - Александр Бондарь, Валерий Легчанов, Владислав Мазур, Денис Овсянников, Дмитрий Бондарь, Евгений Рогачев, Максим Павленко, Михаил Грицына, Николай Грицына, Сергей Коваль, Степан Струк, Тарас Кузь
«Локомотив»: Дмитрий Литвиненко - Александр Кондратюк, Александр Сорокин, Виталий Киселев, Дмитрий Камеко, Дмитрий Сорокин, Дмитрий Федорченко, Дмитрий Шамли, Евгений Клочко, Евгений Серый, Никита Шпигарь, Николай Белоцерковец, Сергей Журба

Арбитры: Станислав Туржанский (Запорожье), Игорь Овчинников (Симферополь)

 Евгений Рогачев (26) – Дмитрий Федорченко (13).
 Михаил Грицына (13) - Евгений Серый (29).

Удары (в створ): 15 (9) – 15 (10).

ЭНЕРГИЯ – ЛОКОМОТИВ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Sport.ua

Видеообзор сайта www.energia.lviv.ua

События матча

26’
ГОЛ !
Евгений Рогачев(Энергия (Львов)) метров с 10-ти с правого фланга пробил точно под перекладину.
13’
ГОЛ ! Гол забил Дмитрий Федорченко(Локомотив (Харьков)). После прострела с углового Федорченко переправил мяч в ворот.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.