Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 11 июня 2013, 19:30
3686
1

Плей-офф. Матч за 3 место. Энергия – ЛТК – 4:1 + ВИДЕО

«Энергия» (Львов) – бронзовый призер чемпионата Украины!

| Обновлено 11 июня 2013, 19:30
3686
1
Плей-офф. Матч за 3 место. Энергия – ЛТК – 4:1 + ВИДЕО

Вигравши «бронзову» війну у луганської «ЛТК», львівська «Енергія» вдруге у своїй історії стала бронзовим призером чемпіонату.

Зважаючи на дві поспіль перемоги «енергетиків» над «ЛТК», і особливо на те, що рахунок у серії став 2:1 на користь львів’ян, чимало фахівців схилялося саме до думки, що бронзову серію «Енергія» уже не віддасть. Тим більше, що четвертий її матч, який і міг стати вирішальним, команди грали саме у Львові.

Проблем головному тренеру «телефоністів» Романові Ковальчику перед другою грою у Львові додало те, що через дискваліфікацію матч пропускали лідери Артем Рось і Тарас Кузь. В «Енергії» через цю причину не зіграв Ільдар Макаєв, натомість, відбув своє покарання Степан Струк.

З перших хвилин зустрічі підопічні Олександра Косенка дали усім зрозуміти, що їхати до Луганська на п’ятий матч серії вони не прагнуть. В «Енергії» усі чудово розуміли, що добити послаблену «ЛТК» потрібно саме в неділю.

Матч розпочався з двох небезпечних ударів Євгена Рогачова. З першим ударом «енергетика» Савенко з труднощами впорався, а повторний постріл Рогачова пройшов повз ціль.

Незважаючи на відсутність двох лідерів, у складі гостей знайшлися інші. Свірідов, Разуванов та Шпигарь примусили по-справжньому ввійти в гру Володимира Кардаша, а після удару Шпигаря м’яч влучив у поперечину.

Тим не менше, гру контролювала «Енергія». Ігрова та територіальна перевага господарів таки втілилася у забитий гол у середині першого тайму. Як і днем раніше, зі «своєї» точки пробив Коваль. М’яч після удару Сергія від поперечини перетнув лінії воріт. Утім, на відміну від першого матчу, зливу голів у першому таймі глядачі не побачили. В «Енергії» з вбивчої позиції не забив Бондар, а удар «телефоніста» Лазикіна потягнув Кардаш.

Друга половина гри стала дзеркальним відображенням першої. На удар Рогачова зреагував Савенко, після чого гості створили кілька своїх моментів. Бессалов та Разуванов ще раз довели, що «енергетики» з воротарем вгадали. Наблизити галичан до бронзових медалей міг Овсянніков. До речі, Денис у своїй колекції нагород ще не мав медалі за третє місце. Один з лідерів «Енергії» не влучив у ворота, підсікаючи м’яч над Савенком.

А через кілька хвилин «на сьоме небо» підстрибнула уся лавка запасних «ЛТК». Це Шпигарь метрів з восьми таки пробив Володимира Кардаша – 1:1. Що цікаво, саме при цьому рахунку підопічні Романа Ковальчика мали чудові нагоди запросити «Енергію» ще раз на «ЛТК-Арену». Свірідов зі штрафного пробив в поперечину, а удар Разуванова з труднощами відбив Кардаш.

Коли не реалізували свої моменти гості, це зробили господарі. Євген Рогачов після чудової передачі партнера, витримавши паузу і переклавши м’яч з однієї ноги на іншу, зробив рахунок 2:1. Одразу після цього представники гостей накинулися на арбітрів поєдинку, мотивуючи це тим, що «енергетики» сфолили при відборі м’яча. Утім, арбітри матчу Сергій Дребужан та Андрій Івашина вказали на центр майданчика.

При рахунку 2:1 «ЛТК» не відмовилась грати у відкритий футзал. Гості чудово розуміли, що про атаку треба більше думати, аніж про захист. Найреальніші нагоди зрівняти рахунок мали Разуванов (тричі) та Свірідов. В одному з випадків Кардаша підстрахував Коваль, в інший – воротар господарів діяв надійно. До речі, саме Коваль не влучив по воротах, коли двоє гравців «Енергії» вийшли на одного Савенка.

За 4.25 до завершення матчу Роман Ковальчик кинув в бій п’ятого польового гравця. Гра у чисельній більшості луганчанам не вдалася, натомість «енергетики» домучили своє третє місце. Овсянніков на 37-ій хвилині з гострого кута пробив Савенка і заспокоїв вболівальників. За рахунку 3:1 на користь господарів уже не було сумнівів у тому, що рахунок у серії саме таким і буде. До завершення гри Якунін не реалізував дабл-пенальті, пробивши вище воріт, а Овсянніков поставив жирну крапку у матчі, запустивши «сферу» в порожні ворота.

«Енергія» вдруге у своїй історії стала бронзовим призером чемпіонату. Натомість молода та перспективна команда «ЛТК» посіла солідне четверте місце. За словами Романа Ковальчика, для «телефоністів» це маленький успіх у чемпіонаті, а радіти бронзі львів’яни, звісно, не будуть, адже перед командою були поставлені чемпіонські завдання.

Четвертий матч бронзової серії плей-офф для обох команд став останнім у сезоні. Як сказав після гри наставник «ЛТК» Роман Ковальчик, таку луганську команду ми бачили востаннє. Її склад зміниться наполовину. Нікому, мабуть, не секрет, що серйозні кадрові зміни відбудуться і в «Енергії».

Богдан ПАСТЕРНАК

«Энергия» (Львов) – «ЛТК» (Луганск) – 4:1 (1:0)
Счет в серии 3:1

«Энергия»: Владимир Кардаш - Евгений Рогачев, Максим Павленко, Степан Струк, Денис Овсянников - Дмитрий Бондарь, Сергей Коваль, Сергей Чепорнюк, Сергей Якунин - Валерий Легчанов
«ЛТК»: Юрий Савенко - Максим Бессалов, Максим Литвинов, Богдан Свиридов, Владимир Разуванов - Дмитрий Иванов, Никита Лазыкин, Никита Шпигарь, Роман Цапов

Арбитры: Сергей Дребужан (Мукачево), Андрей Ивашина (Сумы)

 Сергей Коваль, 10, Евгений Рогачев, 26, Денис Овсянников, 37, 40 - Никита Шпигарь, 25.
 Денис Овсянников, 26. - Владимир Разуванов, 26.

Удары (в створ): 11 (6) – 8 (5).

ЭНЕРГИЯ – ЛТК. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Sport.ua

Видеообзор матча сайта www.energia.lviv.ua  


Вручение бронзовых медалей команде «Энергия»

События матча

40’
ГОЛ ! Гол в пустые ворота со своей половины забил Денис Овсянников(Энергия (Львов)).
37’
ГОЛ !
Гол забил Денис Овсянников(Энергия (Львов)). Денис принял мяч на правом фланге, и точно пробил с острого угла.
26’
ГОЛ !
Гол забил Евгений Рогачев(Энергия (Львов)). После выхода 3 в 2 Рогачнв принял мяч в штрафной, на замахе обыграл защитника и отправил мяч в сетку.
25’
ГОЛ !
Гол забил Никита Шпигарь(ЛТК (Луганск)). Приняв передачу от Иванова в 7 метрах от ворот, Шпигарь подработал мяч и неотразимо пробил.
10’
ГОЛ !
Гол забил Сергей Коваль(Энергия (Львов)). После передачи с углового Коваль пробил с 10 метров. Мяч угодил в перекладину, опустился за линией ворот и вылетел в площадку. Арбитры зафиксировали взятие ворот.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Украина узнала соперников в отборочном раунде Евро-2025 U-19
Футбол | 03 мая 2024, 22:23 1
Украина узнала соперников в отборочном раунде Евро-2025 U-19

Команда Михайленко попала в группу с Нидерландами, Словенией, Казахстаном

Четвертая победа с тем же счетом. Оболонь одолела ЛНЗ
Футбол | 04 мая 2024, 17:41 7
Четвертая победа с тем же счетом. Оболонь одолела ЛНЗ

Киевская команда улучшила свои шансы на сохранение места в УПЛ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Amosov007
Спасибо за игру ЛТК! Мне понравилось (особенно учитывая что играли без лидеров), немного фарта не хватило.
Спасибо большое Команде за сезон! Надеемся на покорение новых высот в следующем розыгрыше.