Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2247
0

Олександр СТЕФАНКІВ: «Розгром 9:0 зіграв злий жарт із ЛТК»

«Енергія» – «ЛТК» – 4:1. Післяматчеві коментарі

Олександр СТЕФАНКІВ: «Розгром 9:0 зіграв злий жарт із ЛТК»

Олександр Стефанків, президент СК «Енергія»:

- Олександр Миколайович, таке враження, що розгром у першій грі бронзової серії був «Енергії» корисним. Погодитесь з цією думкою?
- Так, згоден. «Енергія» отримала тоді серйозний ляпас. Після чого наставник зумів мобілізувати, організувати підопічних, нагадав їм, що «Енергія» з таким рахунком не має права програвати, що в кожній грі хлопці повинні віддаватися повністю. Загалом, погоджуюся з вами, що розгром 9:0 зіграв злий жарт із «ЛТК».   

- Як гадаєте, «енергетики» сьогодні дуже переживали за результат, а тому виглядали дещо скованими чи зарано повірили у свою перемогу?
- Ми розуміли, що у плані фізичних кондицій перевага може бути у нашого суперника. Тому нам не треба з ними змагатися у швидкості чи витривалості, а треба зіграти розумно. Ніхто із «енергетиків» не хотів їхати у Луганськ на п’ятий матч. І сьогодні усі доклали рівно стільки зусиль, скільки було потрібно для перемоги.

- Із фінальною сиреною завершився не тільки матч проти «ЛТК», а й увесь сезон. Як його оціните?
- Безперечно, основне завдання на сезон не виконано, ми ставили завдання здобути золото. Тішить, що втретє поспіль ми вибороли Кубок України. В чемпіонаті ми тільки  бронзові призери. Цю сторінку в історії клубу треба перегорнути і рухатися далі. У гравців закінчилися контракти із «Енергією» і завтра у нас буде починатися нова сторінка в історії.

Олександр Косенко, головний тренер «Енергії»:

- Олександр Петрович, у попередніх трьох іграх бронзової серії щонайменше було 9 голів за матч. Чому так мало було забито сьогодні?
- Сьогодні була вирішальна гра, обидві команди розуміли важливість цієї зустрічі. Крім того, учора було потрачено багато сил. Було помітно, що в кінці сьогоднішнього протистояння обидві команди грали через не можу. На тлі втоми футзалісти не реалізовували свої моменти. Можливо, через ці причини гра не була такою результативно, як попередні.

- Який у вас настрій?
- Після перемоги настрій завжди хороший.

- Питав про настрій по завершенні сезону, а не конкретної гри. «Енергія» виграла бронзу, але ж стояло завдання здобути золото…
- Зрозуміло, що хотілося опинитися вище. Але оскільки ми боролися за третє місце, то хотілося вибороти бодай бронзу, не залишитися взагалі за межами п’єдесталу. Завжди хочеться вигравати, не дивлячись чи це ігри за чемпіонство чи за третє місце. У півфіналі програли, тому далі боролися за бронзу.

- Уже знаєте як команда зміниться в період міжсезоння?
- Уже є певні напрацювання. Але ми про це поговоримо трохи пізніше.

Роман Ковальчик, головний тренер «ЛТК»:

- Без Рося та Кузя «ЛТК» було дуже важко?
- Я би сказав, що однаково – з ними чи без них. Сьогодні уся команда показала характер. Це футбол, таке трапляється. Ми вперше граємо на такому рівні, а тому уже це є нашим мікроуспіхом. Безперечно, апетит приходить під час обіду, хотілося піднятися вище третього місця. Але «Енергія» упродовж сезону двічі нам перейшла дорогу у вирішальних іграх – в фіналі Кубку та у серії за третє місце. Загалом, хочу своїм хлопцям сказати спасибі. Гру ми завершували ушістьох. Дякую також уболівальникам. І хочу подякувати президенту клубу. Він дуже хотів, аби ми здобули бронзу. Ми зробили усе від нас залежне, але цього добитися не змогли. Треба бути реалістами, ми наразі не дотягуємо до цього рівня. Працюємо над тим, щоби прогресувати. Точно вам скажу, що гіршою команда в наступному сезоні не буде. Хоча ми збираємося круто змінити склад. В цьому сезоні ми зробили великий крок уперед. Тепер працюємо над тим, щоби йти далі. Президент клубу нас у цьому підтримує.

www.energia.lviv.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.