Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2164
0

Олександр КОСЕНКО: «Нам не вистачило одного голу»

«Енергія» – «Локомотив» – 0:1. Післяматчеві коментарі

Олександр КОСЕНКО: «Нам не вистачило одного голу»

Після четвертого матчу півфінальної серії, в якому харківський «Локомотив» завдяки єдиному голу Сергія Журби у другому таймі переміг львівську «Енергію» своїми враженнями про хід поєдинку поділилися головні тренери «Енергії» - Олександр Косенко та «Локомотиву» - Євген Ривкін.

Олександр КОСЕНКО, головний тренер «Енергії»:

- Була боротьба характерів. Гра тривала до голу. Якщо б забили ми першими, а моменти для цього були, то все могло скластися по-іншому. Без голів не можливо перемогти. Як це банально не буде звучати, але нам не вистачило одного голу. Хоча були хороші моменти, які треба було реалізовувати. Шкода пророблену роботу хлопців, які виклали величезну кількість сил та емоцій і в підсумку не добилися результату. Однак, у спорті і в футболі так буває. Від цього нікуди не подінешся.

- Кадрові проблеми вашої команди суттєво вплинули на гру?
- Я вже казав, що в нас у обоймі є 12 гравців, які готові вийти у будь-яку секунду. Так, справді, перша четвірка гравці у нас є зіграною, а тому, звісно, що травми Павленка та Легчанова мали вплив на гру. Ті хлопці, які грали, вийшли і грали. Вважаю, що ми ні в чому не уступали супернику. Гра була хорошою. Різниця тільки в тому, що «Локомотив» забив гол, а ми – ні. Тут нічого більше додати. 1:0 рахунок. Якщо б забили ми, то, ймовірно, ми б перемогли з рахунком 1:0.

- Тепер у вас боротьба за бронзу з «ЛТК». Чи під силу вам ця команда?
- Так, ми їх перемогли у Кубку України. Чому б нам не було по силах з ними грати?! Ви так кажете, якщо б ми мали грати не з «ЛТК», а з «Барселоною»!

- А, взагалі, важливо для «Енергію» здобути бронзові нагороди, після того, як команда не потрапила у фінал?
- Для кожного спортсмена важливо перемагати, коли він виходить на майданчик. Якщо ж не ставити перед собою цілі перемогти, тоді навіщо взагалі нам грати. Можна попросту не приїхати на гру в Луганськ, та й все… Тому, звичайно, що ми гратимемо та боротимемося з луганською командою за бронзу. А вже як вийде, це вже інше питання.  

Головний тренер «Локомотиву» Євген РИВКІН:

- Насамперед варто подякувати хлопцям за те, що вони у дуже напруженій боротьбі сьогодні зуміли здобути перемогу. Хлопці дуже в серйозній боротьбі зуміли схилити шальки терезів на свою користь. Це було серйозне випробування для нас. І «Енергія», і ми втратили підчас серії ключових гравців. У нас, наприклад, низка креативних гравців, які можуть організувати завершальний пас на майданчику не було. Ось у цій напруженій боротьбі, коли на майданчику були «гойдалки», хлопці молодці, вистояли та змогли перебороти цю ситуацію психологічно та забити такий важливий гол і потім безпомилково від захищатися.

Взагалі, сьогодні був такий матч, про який кажуть, що гра йде до одного забитого гола. Тобто та команда, яка забивала м’яч, отримувала колосальну перевагу. Варто відзначити велику виконавську майстерність футболістів «Енергії». Завдяки нашій кращій фізичній готовності ми змогли переграти цю команду. Однак, до майстерності «Енергії» технічної та виконавської, нам, звісно, ще потрібно йти. Але! Для того власне, щоб команда зростала у цьому напрямку, нам необхідно перемагати сильних суперників. Тому, можливо, цей крок дозволить «Локомотиву» позбутися скованості, яка завжди присутня у боротьбі за результат. Гадаю, що ця скованість заважала сьогодні не лише «Локомотиву», а й «Енергії». Адже забійні моменти були і в однієї, і в іншої команди. Але ця нервова напруга, притаманна саме матчам раунду плей-офф, заважала їх реалізовувати. Звісно, що результатом я дуже задоволений. Розумію, що сьогодні ми пройшли чемпіона України, який минулого року зумів нас перемогти.

- Учора головний тренер «Енергії» Олександр Косенко на післяматчевій прес-конференції сказав, що в «Локомотива» команда більш молодша і тому у неї більше можливостей для відновлення, виходячи з харківської пари матчів...  
- Мабуть, скажу таку тривіальну істину, що, мабуть, у футболі все вирішує результат. Якщо ми сьогодні змогли перемогти, це означає, що ми змогли відновитися. Якщо б «Енергія» забила гол, щоб ми тоді казали. Тому відновлення і всі решта розмови це добре тоді, коли йде регулярний чемпіонат, коли є тиждень часу. А от матчам плей-офф притаманна боротьба. Ще раз підкреслю, що сьогодні рахунок міг бути 8:7, або ж 9:10 на користь однієї з команд. Не можу сказати, якої саме.

Мабуть, не вистачало Україні матчів із такою «дикою» напругою. Адже інколи чемпіон визначався раніше і, можливо, не завжди, враховуючи всю важкість нашого футзалу, гравці готові до ігор. Все визначає думка. Тому, щоб ноги гравця зробили певний рух, повинна бути думка. На жаль, в таких матчах думка вимикалася. Адже була колосальна напруга. А та команда, яка трішки була сильнішою і змогла перемогти цю напругу, сьогодні й перемогла. Я радий, що це команда – «Локомотив».

Мстислав КОЦЬКИЙ-БОБ’ЯК

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Усик ответил Бетербиеву, который считает, что победил украинца на ОИ-2012
Бокс | 27 марта 2024, 15:54 1
Усик ответил Бетербиеву, который считает, что победил украинца на ОИ-2012

Александр хорошо помнит тот бой

Александр ХАЦКЕВИЧ: «Лунин сейчас дороже Куртуа»
Футбол | 27 марта 2024, 18:18 2
Александр ХАЦКЕВИЧ: «Лунин сейчас дороже Куртуа»

Бывший тренер киевского «Динамо» оценил прогресс украинского вратаря «Реала»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.