Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Первая лига
| Обновлено 17 мая 2013, 06:21
3728
1

Чернівецький Меркурій: бути чи не бути?

Переможець західної зони футзальної Першої ліги перебуває на межі зникнення

| Обновлено 17 мая 2013, 06:21
3728
1
Чернівецький Меркурій: бути чи не бути?

Sport.ua розбирається в ситуації, яка склалася в чернівецькому футзальному клубі, який відмовився від участі у фінальних стикових матчах Першої ліги. Ми зв'язалися з віце-президентом клубу Анатолієм МОСКАЛЬОВИМ.

- Анатолію Альфієвичу, поясніть, будь ласка, ситуацію, в якій зараз перебуває клуб.
- На цей сезон у команди стояло мінімальне завдання потрапити у фінальний турнір, а максимальне – виграти західну зону. Команда завждання виконала – це перший момент. Другий полягає в тому, що у команди декілька спонсорів і вийшло так, що генеральний спонсор свої зобов’язання виконав, а інші спонсори їх виконали не в повному обсязі, тож в кінці сезону у команди виникли проблеми фінансового характеру. Після того, як ми підрахували витрати на фінальний турнір, вирішили, що доцільніше буде не брати участь у турнірі, а погасити борги клубу, які, на жаль, накопичилися до того часу. Зі спортивної точки зору, звісно ж, нам прикро, що ми не зіграли в фінальному турнірі. Якщо подивитися історію, то ще жодна команда не ставала переможцем першої ліги двічі поспіль. За весь час існування клубу – це перша неявка на матч. У нас не було жодного пропущеного матчі ні з яких причин: ні суб’єктивних, ні об’єктивних. Отже, головна причина нашої відмови від участі в фінальному турнірі – недостатнє фінансування клубу на цей момент.

- Які подальші плани клубу?
- Перспективи в тумані. На жаль, це не одна наша команда, у якій по закінченні сезону всі з тривогою очікують що буде далі. Що буде восени – важко сказати. Чи буде команда і в якій лізі вона буде грати, якщо продовжить існування, наразі сказати не можу. Зараз на це питання в Чернівцях ніхто не дасть відповіді.

- Чи є шанс на продовження існування клубу?
- Можливі будь-які варіанти. Все упирається в те, чим закінчиться пошук спонсорів.

- Тобто Ви зараз шукаєте людей, які допоможуть команді?
- Авжеж, у нас ця картина повторюється, на жаль, з року в рік. Команда два сезони збиралася в Екстра-лігу і це вже майже було оголошено, але в останній момент усе зривалося. Ми підходимо до цього питання дуже зважено. Не хотіли, щоб команда пограла до Нового року в Екстра-лізі, а потім знімалася. У нас прораховується бюджет команди і ми намагаємося поважати ім’я клубу, щоб не бути потім посміховиськом на всю Україну.

- Ви виходили на зв’язок з новим керівництвом АМФУ?
- Так, наш почесний президент і інший віце-президент телефонували туди, але я ще не знаю результатів, тому зараз це питання залишу без коментарів. Будемо сподіватися, що нове керівництво придумає якісь нові схеми, щоб командам було не так фінансово втратно грати в турнірах під егідою АМФУ і був приплив нових команд. На жаль, з кожним роком кількість команд в Екстра-лізі та першій лізі катастрофічно зменшується. Чесно кажучи, зараз не видно жодних перспектив і ніхто чергою в двері не ломиться. Мабуть треба шукати нові підходи.

Ми за вісім років існування клубу ніколи не опускалися нижче 4-го місця. Команда морально дозріла для Екстра-ліги, хоча б беручи до уваги той факт, що ми тричі поспіль виграли західну зону. Я не хвалюся, але у нас є кваліфіковані тренерські кадри з футзалу у Чернівцях і з організаційної точки зору клуб готовий до Екстра-ліги. До нас приїжджали різні судді і делегати, які казали, що ми готові до Екстра-ліги, але є одна маленька, але дуже суттєва заковика – грошове забезпечення. Ми надіємося, що футзал в Чернівцях не пропаде і ще трохи потішить наших уболівальників.

Андрій ГУЛІЙ, спеціально для Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Как это возможно? Вратарь получил две желтые, но продолжил матч еврокубка
Футбол | 18 апреля 2024, 22:54 9
Как это возможно? Вратарь получил две желтые, но продолжил матч еврокубка

Мартинес достал арбитра своими выходками, но выиграл серию пенальти

Украина – Франция – 4:4. Третье место для сине-желтых. Видео голов и обзор
Футзал | 17 апреля 2024, 07:59 0
Украина – Франция – 4:4. Третье место для сине-желтых. Видео голов и обзор

Смотрите видеообзор матча 3-го тура турнира в литовском городе Йонава

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
alemaradona
"До нас приiжджали рiзнi суддi i делегати...". Всiм вiдомо,що ВОНИ начудили в Фiналi минулого року з " ТИТАНОМ". Без делегата Г.А."халяви" не буде,тому вырiшили не грати в фiналi.