Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 02 мая 2013, 16:08
4062
0

Битва лидеров в Первой лиге!

«Севастополь» на своем поле примет своего главного конкурента в борьбе за чемпионство, «Сталь»

| Обновлено 02 мая 2013, 16:08
4062
0
Битва лидеров в Первой лиге!

2 травня 2013 року (четвер)

«Миколаїв» – «Полтава»

м. Миколаїв, центральний міський стадіон.

Арбітр – О. Москаленко (Кривий Ріг)

Після стартової перемоги навесні над "Зіркою, в наступних чотирьох турах полтавчани не дорахувалися солідної кількості очок, поділивши бали з охтирським "Нафтовиком" та не зумівши обіграти жодного з аутсайдерів ("Одеса", "Динамо-2", "Арсенал"). Логічно, що команда Анатолія Безсмертного дозволила наблизитись до власного восьмого місця відразу кільком конкурентам - по 37 пунктів разом із полтавчанами наразі мають "Титан", "Суми" а "Миколаїв". В гості до "корабелів" дебютанти ліги їдуть у звітному турі. Підлеглі Руслана Забранського, навпаки, підходять до чергової домашньої дуелі в доброму гуморі. Два тижні тому миколаївці у рідних стінах здолали одного з лідерів - алчевську "Сталь", а в останньому матчі зуміли досягти нічиєї в непростому поєдинку в Армянську. Буде у господарів і беззаперечний привід для помсти - в першому колі "Полтава" завдала супернику болісної поразки з великим рахунком.

Матч першого кола: «Полтава» - «Миколаїв» 5:0 (Кучеренко, Скепський, з пен., Івашко-3)

 

«Кримтеплиця» Молодіжне – «Титан» Армянськ

смт. Молодіжне, стадіон «Спорт КТ Арена».

Арбітр – Д. Шурман (Київська обл.)

Нова команда будується в Молодіжному, а тому її прихильники поки що не розраховують на феєричні переможні серії. "Тепличники" в останніх чотирьох турах набрали всього-навського один бал і, як і раніше, посідають 14-ту сходинку таблиці, поступаючись вже неіснуючій "Оболоні" та тріумвірату аутсайдерів, котрі ведуть відчайдушну боротьбу за виживання. Від небезпечної зони кримчан відділяють дев'ять очок, але команда, безумовно, бажає забезпечити собі прописку в першому дивізіоні на наступний сезон якомога раніше. Для цього на початку слід спробувати обіграти "сусідів" з Армянську. Зробити це буде досить складно, адже "зелені" в поточному році ще не програвали, і в минулому турі подовжили свою серію без поразок до дев'яти поєдинків. Додамо, що на зустрічі в якості головного арбітра працюватиме Денис Шурман, для котрого звітна гра буде дебютною в першій лізі.

Матч першого кола: «Титан» - «Кримтеплиця» 2:1 (Гайдаш, Субочев - Тимченко)

 

«Севастополь» - «Сталь» Алчевськ

 м. Севастополь, СК «Севастополь».

Арбітр – І. Пасхал (Херсон)

Ще не стерся з пам'яті матч цих команд у першому колі, в якому кожна з них могла розраховувати на перемогу. З тих пір саме ці суперники вийшли в беззаперечні лідери турнірної таблиці, періодично змінюючи один одного на вершині. Тиждень тому на цю вершину повернулася "Сталь". Команда Анатолія Волобуєва в Алчевську не залишила шансів "Кримтеплиці", розгромивши колись міцного опонента. "Севастополь" поступився першим місцем через осічку в нефартових для себе Чернівцях, де, за певних обставин, міг і поступитися, тож Олег Кононов резонно пообіцяв провести з підопічними серйозну розмову. В будь-якому випадку на нас чекає безкомпромісна дуель кращих команд ліги, які, незважаючи на солідний гандикап над третім місцем, не можуть собі дозволити жодних послаблень. Адже всі пам'ятають, як легко розтанула перевага одного з претендентів на підвищення в класі на фініші попереднього сезону.

Матч першого кола: «Сталь» - «Севастополь» 2:2 (Батюшин, з пен., Степанюк - Кузнецов, Маліновський)

 

«Олександрія» - «Буковина» Чернівці

м. Олександрія, КСК «Ніка».

Арбітр – А. Лісаковський (Одеса)

Прикра поразка в "Сумах" відкинула "Олександрію" вже на дев'ять очок від другого місця, що, за сім турів до завершення чемпіонату, значно погіршує шанси колектива Андрія Купцова повернутися до Прем'єр-ліги. Щоб хоч якось відродити боротьбу за вихід до "еліти" олександрійцям необхідно брати три очки в матчі з "Буковиною", але, з огляду на те, який "прийом" влаштували підлеглі Вадима Зайця в минулому турі "Севастополю", солодкого життя на власному полі не варто очікувати і представнику Кіровоградщини. Додамо, що безпрограшна серія "Буковини" налічує шість матчів, а гру пропустить основний захисник "Олександрії" Сергій Басов.

Матч першого кола: «Буковина» - «Олександрія» 1:1 (Платон - Шевченко)

 

«Олімпік» Донецьк - «Суми»

м. Донецьк, СК «Олімпік».

Арбітр – Д. Бондаренко (Одеса)

Донецький "Олімпік" на чолі з новим керманичем - Романом Санжаром - прийматиме вдома "грозу" авторитетів - "Суми". Команди розділяють всього три очки, і, в разі перемоги, донеччани зрівняються з суперником за кількістю набраних балів, підвищивши і без того істотну щільність в середині турнірної таблиці. Господарі матимуть і ще одну мотивацію для успіху - навесні "Олімпік" ще не перемагав удома, а от підлеглі Андрія Кононенка, навпаки, в поточному році вкрай невдало грають на виїзді. Востаннє дебютант набирав три очки в гостях ще під керівництвом Ігоря Захаряка в листопаді, коли обіграв "Одесу".

Матч першого кола: «Суми» - «Олімпік» 0:0

 

«Динамо-2» Київ – «Одеса»

м. Конча-Заспа, НТБ «Динамо».

Арбітр – С. Скирда (Харків)

Щодо одеситів, то вони завітають в гості до другої команди динамівців Києва. "Городяни" перебувають у піднесеному настрої, адже, незважаючи на скрутну ситуацію в клубі, в минулому турі з рахунком 3:2 здобули яскраву перемогу над харківським "Геліосом". Кияни також не з порожніми руками повернулися з Кіровограду, де їм вдалося позбавити очок місцеву "Зірку" (2:2). Однак, з огляду на, в тому числі, постійні проблеми зі складом, не перемагають підлеглі Андрія Гусіна вже дев'ять поєдинків поспіль. А коли ще переривати невтішну серію, як не в матчі з таким же, як і ти, аутсайдером? Одним словом, на нас може чекати "славна битва", яка за напругою і можливою ціною перемоги, не поступатиметься протистоянням лідерів.

Матч першого кола: «Одеса» - «Динамо-2» 1:0 (Малін)

 

«Нафтовик-Укрнафта» Охтирка – «Зірка» Кіровоград

м. Охтирка, стадіон «Нафтовик».

Арбітр – П. Чижевський (Київ)

Втрата очок з "Динамо-2" знову змусила "Зірку", принаймні, на один тур забути про власні амбіції щодо третьої сходинки. Під час візиту до Охтирки команда Іллі Близнюка намагатиметься захистити хоча б четверту, від якої "Нафтовик", на даний момент, відділяють два пункти (при цьому підопічні Євгена Яровенка мають гру в запасі). В поєдинку першого кола між цими суперниками зіграв фактор рідного поля - "Зірка" виграла за рахунок вдало виконаного 11-метрового наприкінці матчу. "Нафтовик" має непогані шанси на реванш, тим більше, що вдома жовто-чорні грають традиційно сильно. Зазначимо, що команди мають кадрові втрати - дискваліфіковані на цю гру Денис Войцеховський ("Нафтовик") та Владислав Насібулін ("Зірка").

Матч першого кола: «Зірка» - «Нафтовик-Укрнафта» 1:0 (Рудницький, з пен.)

 

«Геліос» Харків – «Авангард» Краматорськ

м. Харків, стадіон «Сонячний».

Арбітр – М. Митровський (Ужгород)

Чергові перебудови, з огляду на тренерську відставку Анатолія Чанцева, чекають на харківський "Геліос". Останнім поєдинком на чолі "сонячних" для спеціаліста став матч в Одесі, в якому його команда сенсаційно поступилася одному з головних претендентів на "виліт". До поєдинку з "Авангардом" харків'ян готує екс-гравець "Геліоса" та національної збірної України Сергій Єсін, котрий повинен вигадати щось нове в контексті мотивації своїх підопічних. Краматорчани їдуть до Харкова після того, як перервали тривалу серію непоганих за змістом, але незадовільних за результатом матчів. Чи стане домашня перемога над "Олімпіком" початком нової серії зі знаком "+" для "Авангарда", згодом дізнаємось.

Матч першого кола: «Авангард» - «Геліос» 1:0 (Козьбан)

www.pfl.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Довбик популяризирует украинский. Жирона допустила смешную ошибку
Футбол | 28 марта 2024, 23:05 1
ВИДЕО. Довбик популяризирует украинский. Жирона допустила смешную ошибку

Артем принял участие в видео с отличной идеей от пресс-службы «красно-белых»

Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 13:06 7
Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024

Бывший главный тренер «Динамо» считает, что опыт Андрея всегда пригодится Украине

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.