Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 24 декабря 2012, 18:23
3862
0

Энергия - ЛТК - 3:2 + ВИДЕО

Перемога великою кров’ю

| Обновлено 24 декабря 2012, 18:23
3862
0
Энергия - ЛТК - 3:2 + ВИДЕО

Матч «Енергії» з «ЛТК» у Львові зібрав рекордну кількість вболівальників. Бачити вщент заповнений палац спорту «Галичина» хоч і раніше доводилося, однак точно не у цьому сезоні. Немає сумнівів у тому, що головну роль у цьому зіграв календарний день матчу – неділя. Відповідно, інколи і ловиш себе на думці: а для кого команди грають у будні дні та ще й в робочий час? Невже не для вболівальників, а для самих себе?

Хто в неділю завітав до Палацу спорту «Галичина», шкодувати точно не буде. Обидві команди подарували глядачам футзальне свято у вигляді справжньої чоловічої битви. Суперники показали хороший рівень гри, що після гри відзначили і вболівальники, і тренери обох команд.

Кілька років тому спрогнозувати переможця матчу «Енергія» – «ЛТК» було не так уже й складно: клас однієї команди був на голову вищий, аніж у суперника. Утім, часи змінилися. «Телефоністи» під керівництвом львівського тренера Романа Ковальчика стали хорошим боєздатним колективом і складним суперником для кожної команди Екстра-ліги. «Енергія» не стала винятком. Поєдинок для Микола Сича та його підопічних прогнозовано вийшов складним та нервовим.

Одразу з перших хвилин матчу обидві команди дали вболівальникам зрозуміти наступне: у цій грі сумувати не доведеться. Перші небезпечні моменти біля воріт Андрія Пітулі, до речі, колишнього гравця «Енергії», створили Рогачов та Макаєв. Після удару Євгена м’яч з порожніх воріт виніс Свірідов, а от удар Ільдара був результативним. Макаєв, вийшовши сам на сам з воротарем суперника, з другої спроби обіграв Пітулю і пробив мимо Стрільця, який захищав уже порожню рамку.

Утім, мінімальна перевага «Енергії» трималася недовго. Поспіх львів’ян в атаці завершився результативною контратакою гостей. Рось пробив з носка метрів з 10-ти, а Лисенко відбив м’яч прямісінько під добивання Свірідову – 1:1 на третій хвилині матчу.

При нічийному рахунку «Енергію» вивести вперед могли Струк та Коваль. Степан, обікравши суперника, пробив в стійку, а удар Коваля в дев’ятку Пітуля перевів на кутовий. Коли не забили «енергетики», не забили і «телефоністи». Рось змарнував такий момент, про який, мабуть, згадує і досі. Артем, обробивши м’яч після передачі партнера, примудрився пробити над воротами з чотирьох(!) метрів. Наступний небезпечний момент у матчі завершився голом. Коваль зробив передачу Макаєву, який віддав гросмейстерський пас на Рогачова. Євгену залишалося поцілити у ворота, не влучивши у захисника. З цим завданням Рогачов впорався на відмінно.

У цьому епізоді похвалу заслужив не тільки Рогачов, а й Макаєв. Ільдар у першому таймі забив гол, віддав гольову передачу та своєю технікою назбирав кілька фолів для суперника. Проаналізувавши останні матчі «Енергії», можна сміливо сказати, що саме Макаєв є теперішнім лідером команди.

Маючи перевагу в один м’яч, підопічні Микола Сича віддали ініціативу супернику. Як виявилося згодом, лише до завершення першого тайму, який краще провели саме господарі.

У другому таймі замість Андрія Пітулі місце у воротах «ЛТК» зайняв Юрій Савенко, саме той воротар, який допоміг нашій молодіжній збірній виграти престижний міжнародний турнір «Петербурзька осінь».

З перших хвилин другої двадцятихвилинки «енергетики» будь-що прагнули забити третій гол і спростити собі життя. В позиційній атаці у львів’ян вдавалося не все, однак вихід з цієї ситуації було знайдено – довгі передачі на «стовпа». Загалом, що «енергетики» не придумували в атаці, від контратак луганців дітися було нікуди. Що робити з суперником, коли наближалася небезпека, найкраще знав Рогачов. Євген свідомо йшов на акуратний фол в центрі майданчика, тим самим зриваючи атаки суперника. «Гірчичниками» судді не розкидалися, а це означало, що така тактика мала право на життя.

Майже у середині другого тайму вболівальники піднялися зі своїх місць втретє. Струк, втікнувши від опонента, обігрався з Павленком, і з кількох метрів пробив під стійку. Гол вийшов красивим. У Степана є усі шанси, аби стати автором кращого м’яча туру.

Ключовий момент при рахунку 3:1 стався тоді, коли Якунін з двома партнерами вийшов проти одного захисника суперника. Сергій замість того, аби віддати передачу, пробив повз ворота. Коли рахунок не став 4:1, став 3:2. Рось прийняв передачу на «стовпа» і з розвороту пробив в кут воріт.

Для того, аби врятувати матч, в команди Романа Ковальчика залишалося трішки менше восьми хвилин. Нагоди для взяття воріт у гостей були: Шпигар не реалізував вихід сам на сам з Лисенком, а Іванов замість передачі пробив мимо воріт. «Енергетики» до завершення матчу також кілька разів пробачили луганчан: Легчанов і Коваль пробили поруч зі стійкою з хороших позицій.

П’ятого польового гравця Роман Ковальчик випустив за дві хвилини до завершення матчу. Хоч і з воротарем-моталою гості комбінували непогано, однак врятувати матч їм не вдалося. Великою кров’ю «енергетики» здобули другу важливу перемогу під керівництвом Миколи Сича, який і надалі залишається з приставкою «виконуваючого обов’язки».

Богдан ПАСТЕРНАК

«Энергия» (Львов) - «ЛТК» (Луганск) - 3:2

Ильдар Макаев, 2, Евгений Рогачев, 13, Степан Струк, 28 - Богдан Свиридов, 3, Артем Рось, 32

«Энергия» (Львов): Владислав Лысенко - Сергей Коваль, Дмитрий Бондарь, Евгений Рогачев, Ильдар Макаев - Степан Струк, Сергей Чепорнюк, Сергей Якунин, Максим Павленко - Валерий Легчанов, Сергей Тригубец
«ЛТК» (Луганск): Андрей Питуля (Юрий Савенко, 21) - Александр Стрелец, Артем Рось, Никита Шпигарь, Богдан Свиридов - Тарас Кузь, Владимир Разуванов, Дмитрий Иванов, Максим Бессалов - Никита Лазыкин

 Артем Рось, 23. Максим Бессалов, 40

Арбитры: Сергей Туржанский (Запорожье), Андрей Ивашина (Сумы)

Удары (в створ):  27 (19) - 20 (7)

ЭНЕРГИЯ-ЛТК. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

Sport.ua

Видеообзор сайта www.energia.lviv.ua

События матча

32’
ГОЛ !
Артем Рось(ЛТК (Луганск)) принял мяч "на столпа", обыграл Якунина и метров с 5-ти в падении пробил точно в угол.
28’
ГОЛ !
Обыграв защитника, Степан Струк(Энергия (Львов)) сыграл в "стенку" с Павленко и отправил мяч в сетку.
13’
ГОЛ !
Макаев вытянул на себя Питулю, отдал передачу на Евгения Рогачева(Энергия (Львов)), который точно пробил мимо защитника, стоявшего на линии ворот.
3’
ГОЛ !
Гол на добивании забил Богдан Свиридов(ЛТК (Луганск)).
2’
ГОЛ !
Гол забил Ильдар Макаев(Энергия (Львов)), который вышел один на один с Питулей, обыграл голкипера и отправил мяч в сетку.
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Анчелотти оценил матч с Реалом Сосьедад, в котором он не выпустил Лунина
Футбол | 27 апреля 2024, 07:01 3
Анчелотти оценил матч с Реалом Сосьедад, в котором он не выпустил Лунина

Карло прокомментировал минимальную победу королевского клуба (1:0)

Новый шанс сборной Украины. Анонс чемпионата мира по хоккею
Хоккей | 27 апреля 2024, 12:15 5
Новый шанс сборной Украины. Анонс чемпионата мира по хоккею

Команда Дмитрия Христича попробует выйти в Дивизион 1A

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.