Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 14 декабря 2012, 13:32
4343
11

Валерий ГАЗЗАЕВ: «Шахтер приблизился к уровню грандов»

Экс-наставник киевского «Динамо» прокомментировал возможность создания общего чемпионата СНГ

| Обновлено 14 декабря 2012, 13:32
4343
11
Валерий ГАЗЗАЕВ: «Шахтер приблизился к уровню грандов»

— Розпочати хочу передовсім із того, що наші клуби, маю на увазі російські та українські, м’яко кажучи, в Європі успішними не є, — бере слово Валерій Георгійович. — Судіть самі: Лігу чемпіонів не виграємо, іноді можемо вистрелити хіба що в другому за рангом євротурнірі. Нині, вважаю, лише донецький «Шахтар» наблизився до того рівня, який дозволяє реально боротися з грандами Старого Світу, але цього все одно замало…

— Отже, всьому вина — низький рівень внутрішніх чемпіонатів?
— Ви правильно зрозуміли — моя думка саме така. Уявіть на хвильку, яким потужним буде об’єднаний турнір! Це буде одна із найсильніших ліг Європи, яка на рівних конкуруватиме з англійцями, іспанцями та іншими турнірами екстракласу. Можна лише уявити, яким буде ажіотаж, якою буде глядацька аудиторія та загальний антураж!

— Усе це, звісно, чудово, але є кілька проблем. Приміром, представниц­тво в єврокубках…
— Погоджуюся, що не всетак просто. У разі об’єднання слід об’єднувати все. Пояснюю: всі організаційні органи мають бути спільними, всі команди мають боротися за конкретну квоту за вихід до Європи. Приміром, не може бути такого, щоби представник України посів п’яте місце, а вийшов до Ліги чемпіонів, бо його випередила лише одна українська команда. Усе має бути організовано в єдиному напрямкові. Самостійними будуть лише національні збірні.

— Ваш давній приятель Юрій Сьомін казав мені, що подібна ініціатива — біда для маленьких клубів, які не ведуть боротьбу за медалі в чемпіонатах своїх країн. Ви, з позиції тренера владикавказької «Аланії» (на сьогодні — 15 місце РПЛ. — Г. К.), усе одно підтримуєте цей проект?
— Головний принцип — це спортивний. Якщо команда за спортивним принципом не потрапляє до об’єднаної ліги, вестиме боротьбу за право на це в нижчому дивізіоні. Окрім того, на мою думку, друга за рангом ліга також має бути об’єднаною. Можливо, це нагадує минулі часи, але це — не СРСР: інші клуби, інші фінансові можливості, але чудовий, унікальний шанс створити турнір дуже високого рівня.

— Підсумовуючи ваші думки, припускаю, що ви пророкуєте появу на світ об’єднаного чемпіона вже найближчим часом?
— Ідея хороша, проблем, очевидно, море, але інакше й не може бути, бо дуже масштабний проект. Мій прогноз? Усе йде до того, що рано чи пізно це має статися…

Гліб КОРНІЄНКО, «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 11
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Ukraine_Forever
Идите вы знаете куда со своим чемпионатом СНГ !!!
metallist_verder
В Бразилии я не был, но я представляю себе что там усилий особых не прикладывают. Я таки думаю что оно там само растёт ввиду каких то благоприятных условий.
Edelweiss DD
приблизился до уровня гландов , дальше длины скамейки не хватает
tulja68
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
aequitas_here
прочитал до уровня гандонов)))) ну тоже правда
supergrass
да просто аланії цікавіше буде літати і грати тіпа з Зорею аніж з Металлург-Кузбассом, Енесеем чи Сибирью. Короче Валєра втомився від довгих перельотів, штучних і засніжених до травня газонів))
gans81
Окрім того, на мою думку, друга за рангом ліга також має бути об’єднаною.
---------------
а это уже совсем 3,14здец........
supergrass
За Лобонавського в півфінал ЛЧ виходили з ще меншим фінансуванням і слабкішим ЧУ і майже без легіонерів. Висновок у сучасних укр-рос тренерів просто клепки й таланту не вистачає, як працювати і давати результат.
А накупить легіонерів дорогих і відомих, взяти визначних тренерів із за кордону створити чемп.СНГ в надії що футболісти самі будуть рости тільки за рахунок конкуренції то це звісно дасть посерднім тренерам шанс показати результат в ЛЧ і то не факт. Так шо подумай Валєра краще що ти не так робиш, або смирись.
fkmnf
Приміром, не може бути такого, щоби представник України посів п’яте місце, а вийшов до Ліги чемпіонів, бо його випередила лише одна українська команда.
представители украины занемали б первые четыри позиции б. поэтому неккоректный пример валера.
Rastatorba
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
KADET_97
Зробіть кубок СНГ. А ідея з лігою СНГ БРЕДОВА!!!