7 серпня київське «Динамо» перемогло нідерландський «Феєноорд» у повторному матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів — 1:0. Єдиний гол забив нігерійський форвард 23-річний Браун Ідеє.

У нинішньому сезоні «Динамо» провело шість офіційних матчів. Виграло всі поєдинки. Ідеє в п'яти випадках забивав вирішальні м'ячі.

— Ідеє за рік серйозно обтерся в «Динамо», набув упевненості, адаптувався до схеми з одним форвардом, — каже колишній нападаючий сімферопольської «Таврії» Олександр Гайдаш, 45 років. — Він і торік вистрілював, забиваючи переможні голи, а зараз узагалі поставив цей процес на конвеєр. Браун — не надто технічний гравець, тому втрачає багато голевих нагод. Небезпечний здебільшого в карному майданчику суперника, поза ним працює не так ефективно. Виграти позицію, зіграти на випередження — козирі нападаючого. А головний — удар головою. Цим прийомом він володіє блискуче. Динамівський півзахист зараз працює не надто якісно в атаці, і якщо краще постачатиме передачами Ідеє, забиватиме той більше.

До Роттердама на повторний матч Ідеє добирався окремо від команди. Йому пізніше відкрили шенгенську візу.

Браун Ідеє

Переваги

1. Гра головою
2. Рухливість, пошук вільних зон
3. Характер
4. Працездатність
5. Висока фізична готовність

Недоліки

1. Посередня техніка
2. Гра ногами
3. Слабка якість пасу
4. Розуміння гри

gazeta.ua

 
Джерело: Gazeta.ua