Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
35631
209

Фан-зона для шведов: выгребная яма и бетонная душевая

Очередной позор Украины при подготовке к Евро-2012

За день до офіційного відкриття Євро-2012 ми відвідали містечко для шведських фанів на Трухановому острові, там, не покладаючи рук, трудяться люди з вокзалу та солдати.

Кілька днів тому, ми побували на Трухановому острові, де виявили, що табір для шведських уболівальників, який там має бути розташований, ще дуже далекий від стадії готовності. Нічого не свідчило про те, що сюди ось-ось мають заїхати кілька тисяч чловік…Сьогодні, за день до офіційного відкриття Євро-2012, ми знову відвідали містечко для фанів зі Швеції.

Дістаємося на острів по Пішохідному мосту через Дніпро.

Тут має бути медпункт і відділок міліції

Нас зустрічає дерев`яна будка. Кажуть, це має бути медпункт і відділок міліції. Завтра очікується заїзд шведів, а “медпункт” ще й даху не має. Спілкуюся з виконробом. Від нього пахне перегаром, як і від більшості робітників. Виконроб Олександр повідомляє, що над спорудженням медпункту трудяться вже цілий тиждень. Запитую, а як же вони збираються закінчити його менш як за добу. Той знизує плечима – якось, мовляв, закінчимо…

Для зведення медпункту на підмогу прислали десяток солдатів. Спостерігаємо за юнаками у військовій формі, у яких усе просто валиться з рук, ось один із них бере оберемок дерев’яних брусків, вони падають, і так кілька разів…

Запитую в майстра, чи висохнуть до завтра стіни всередині “медзакладу", які добряче намокли від дощу, і коли нарешті все буде облаштовано. Той, однак, не відає такою інформацією. Каже, їхній обов`язок — зліпити приміщення, а що там усередині – не їхня справа.

Загалом на території острова ми пробули більш як годину, та коли знову повернулися до медпункту, то виявили, що нічого не змінилося.

- Чому ви так запізнюєтеся з будівництвом? Адже це зовсім не складна конструкція, ніскільки можу судити...

- Як запізнилися? Ми не запізнилися.. Усе вчасно, - стверджує майстер.

Зустрічаємо депутата Київради Олексія Давиденка (“Удар”). Він допомагає нам розібратися, що тут до чого:

- Учора на апаратній нараді голова КМДА Олександр Попов заявив, що за добу всі роботи буде зроблено і “табір для біженців” зі Швеції буде готовий. Водночас головний санлікар Києва заявив, що жодного об`єкта на цій території він не прийме, тому що технічна вода не годиться для вмивання, узяти проби зі свердловин санстанція теж не встигає. Загалом картина виглядає так: медпункт закрито, точніше, ще не відкрито, туалети та душові кабіни – теж закриті.

Пан Олексій каже, що вчора відвідував табір, але жодні роботи тут не велися.

Вхід у ”shower”

Прямуємо на територію кемпінгу – місця, де мають бути розбиті намети. Тут розставлено розфарбовані в синій колір душові з металевою огорожею під відкритим небом. На них написано англійською: shower (душ). Це, мабуть, щоб "дикі" вікінги не переплутали їх із туалетами…

Під ногами в душових ще не висох щойно залитий бетон, Олексій на ньому легко написав паличкою: welcome. Не зрозуміло, куди має стікати вода з душових. Ми доходимо висновку – що прямо в землю. А ще вода з однієї кабінки перетікатиме до іншої, обмиваючи ноги то одного, то другого шведа…

В одному блоків душових кабін замість бетону покладено дошки. Стаю на них, вони прогинаються під моїми 55 кілограмами аж до землі. А що станеться з такою підлогою, якщо на них стане добрячий заряджений пивом швед?

Туалет

Далі по калюжах і багнюці простуємо до туалетів. Один WC чомусь замкнуто на ключ, інший – відкритий навстіж. Принцип роботи простий – вигрібна яма… Підлога – з бетону, посередині – отвір. Вигрібна яма не передбачає унітазів, тому вікінгам знову доведеться опановувати давно забуте мистецтво справляння природних потреб...

Відкручую кран для води. Води немає.

Робітники фарбують паркан у дощ

Підходимо до чоловіків біля зеленого паркану. Іде дощ, а вони фарбують паркан. Запитую, з якої вони фірми. Відбувається такий діалог:

- Називається “Шарова”, - жартує котрийсь. Бригада наша називається “Помоги тому, кому нечего делать” або “Помоги бедным”.

- Де вас знайшли, щоб узяти сюди на роботу?

- Ніде, я сам себе знайшов. Багатьох знайшли на вокзалі.

- Скільки вам тут платять, гривень по сто в день?

- Сто гривень? Ви що? Я б за сто гривень лінувався зайвий раз плюнути. Сто гривень — це зараз не гроші в Україні. Нам платять по двісті.

Молодики іронізують над собою:

- Нормальні люди в сонце фарбують паркан, а хохли — у дощ. Зате в нас нема безробіття. Дощ іде — працюємо, сонце пече — працюємо.

На території Труханового стрічаємо заступника директора КП “Плесо” Дениса Рудника, якому доручили облаштувати комфорт для шведів. Запитую, як так вийшло, що роботи досі не закінчено. Він дуже дивується, що ми так ставимо запитання, адже такі “українські реалії”.

Чиновник Денис Рудник демонструє стаціонарний  медпункт

Цікавлюся, чому медпункт не добудовано. Він знову дивується, бо на території буде аж два медпункти, і не біда, що жоден з них не в робочому стані. Каже, той, що недобудований, — це пляжний медпункт, а є ось інший — стаціонарний, при цьому показує на будівлю, де написано “кафе”.

- Як так? Ця будівля не може бути медпунктом! Вона запущена, стара!

- А ось так, повісимо сьогодні хрест, який буде світитися, і всі знатимуть, що тут медпункт. Усередині й аптека є. Можете подивитися.

Та насправді подивитися не можу, бо двері закриті, зазираю через вікно. Ніякої аптеки, лише стільці, столи, банки з фарбою та щітками.

- Там же, напевне, фарбою пахне. Який ж це медпункт?! А якщо в людини алергія на фарби?

- Є ж дезінфікуючі засоби, - невідомо до чого сказав він.

Пан Рудник доводить, що така вже наша реальність і ми її змінити не можемо. Тим більше що в них обмежений бюджет на фан-зону.

- Скільки?

- Близько 6,5 мільйона гривень, але це за умови, що ми не робимо капітальних ремонтів будівель.

До мене досі не може дійти, чому 6,5 млн. не вистачило на каналізацію, душові й туалети.

Куди ділися гроші?

У ЗМІ писали, що торік чиновника Дениса Рудника піймали на хабарі в 4 тис. доларів, але диво — він досі працює.

- Головне наше завдання, — чиновницьким тоном каже він, — реалізувати проект. Прийняти гостей тим чи іншим чином. Як би там не було, але прийняти. Щоб вони могли поставити намет, сходити в туалет і душ. Це головне! І щоб поруч стояв медпункт, МНС і міліція, аби фани були в безпеці.

Дорога до їдальні

...Далі простуємо до їдальні. Від місця, де мають стояти намети, до харчового закладу хвилин 10 ходи по грязюці. Перед самим поворотом до шатра, де мають харчуватися вболівальники, натрапляємо на неабияку перешкоду — калюжа, але така, що не пройдеш. Пробралися, щільно притулившись до брудного паркану.

Їдальня для швецьких вболівальників

Шатро стоїть. Хоча підлоги в ньому ще й половини немає, світло не проведено, холодильники та решта реманенту для їдальні виставлені просто неба, абияк прикриті клейонкою...

Щиро скажу, не знаю, яким це треба бути фаном своєї збірної, аби добровільно погодитися на такий комфорт.

Утім, може, рано робити висновки? Може, робітники з вокзалу та юні солдати за ніч зроблять диво, і ми побачимо на Трухановому те, що називається “сервіс”?

Оксана Климончук,  УНІАН

Евро-2012
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Крис САТТОН: «Из Зинченко сделали козла отпущения»
Футбол | 19 апреля 2024, 08:45 5
Крис САТТОН: «Из Зинченко сделали козла отпущения»

Экс-форвард «Челси» выступил в защиту украинца

Спасла 5 матчболов! Костюк вырвала победу у 7-й ракетки мира в Штутгарте
Теннис | 19 апреля 2024, 00:45 52
Спасла 5 матчболов! Костюк вырвала победу у 7-й ракетки мира в Штутгарте

Марта в трех партиях обыграла Чжэн Циньвень в 1/8 финала турнире WTA 500

Комментарии 209
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ALplay12
Начнём с того что я уже давно живу сам.. а по поводу сказок скажу так, то что на форуме больше киевлян не до кого не секрет, но то что вы, с десяток городских, пытаете для себя
иллюзии что так как вы здесь думаете и думает вся страна, это глупое и наивное заблуждение, эт надо быть не далёким человеком что бы так думать. Большая часть Украины как была за регионы и при своём мнении и останется, вся страна за одного города мажоров жить не собирается, и на вашу юлю не кто равняться и не собирался.. ясное дело что это правительство убогое но и верить что оппозиция его сделает просто таки одной Справедливостью - это тоже надо быть убогим на разум человеком.
v0911
а разговор плавно перешел с обсуждения проблем в сплошное троленье!
v0911
Позорище нашим чинушам! Как им не стыдно после этого всего в свои мерины садиться!
zaval1965
Смотрите,чтобы вас голландцы не подпортили.Берегите жопы!
v0911
Это пипец!!! Уроды мля!
Ctaca
Киев портит людей
Вольский
____________________________
Я понял. Вы просто маленький ещё. Потому и верите тому, что говорит ближний, возможно родитель. Вам ещё нравятся сказки про доброго Януковича, честного Павлика Морозова, подвиг Стаханова и прочее. Правда жизни для Вас впереди.
ALplay12
ну киеву и он бы не помог, но было бы хоть с кого спросить.. а вообще эт должно было быть в его интересах, такое событие, такая важность, а в киеве всем пох, им от этого не холодно не жарко. вон мер харькова с ярославским попыхтели, видно людям и городу оч надо евро, а в столице наоборот, оно надо ток что бы деньгами карманы набить
ALplay12
бля вы такие смешные, вам что ющенко напомнить или кто вам надо? или вы думаете юлю над к власти, выйдет и воровать не будет? нуда своё наворовала уже.. в киеве вечно то ющя освистали когда что он на стадионе, терь яныка, и кого потом выберут тоже будут, что вам ваще надо?
afpa
Киевская горадминистрация будет мониторить СМИ на предмет необоснованной информации о готовности столицы к проведению Евро-2012 и после чемпионата будет подавать в суд за такие публикации.
"Мы будем делать мониторинг всех СМИ, кто какую информацию дает. Во время Евро будем молчать, будем слушать, но после Евро не удивляйтесь, что за необъективную информацию будем подавать в суд", - сказал первый замглавы Киевской горадминистрации Александр Мазурчак на брифинге в субботу...
mayorga1
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
leo1968
не знаю где журналисты это все взяли но показывали интервью шведского посла и болельщиков - они сказали что их все устраивает, интересно почему журналисты на трухановом шведов не сфоткали раз это было за день до открытия , их куча уже было 6-7 числа
wiking70
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
msvsr
Европа и не ипет!
ЗАБЕЙ НА ЕВРО
ЕВРО? НЕ, НЕ СЛЫШАЛ.
ЗАБЕЙ НА ЕВРО
УРА!!! ДОРОГИЕ ГОСТИ ЕВРОАЗИАТЫ, ПРИЕЗЖАЙТЕ К НАС ПОСЛЕ ЕВРО!!! МОДА НА ПОСТАПОКАЛИПТИЧЕСКИЕ ФИЛЬМЫ ВЕДЬ ЕЩЕ НЕ ПРОШЛА!
Finegrip
ALplay12
блииин пиши грамотно
или на каникулах учи как писать правильно
shootert
Насколько я помню при тендере который проходил в Швеции , в про-донецкой КГГА сказали , что сами построят кемпинг , без частных компании . Теперь вот мы видим куда делись эти деньги . Вполне возможно , что при другом мере все было бы ОК . Так-как оранжевые которых тут так не любят некоторые , столько никогда не воровали , и за рамки приличия никогда не выходили . А нынешняя власть , чувствует себя богами , то судей в Ужгороде во время футбольного матча избивали , то застрели кого-то на охоте , то девушек в ресторанах бьют .
zevs25
не того цитировал. я имел ввиде его:
ALplay12 — 09.06.2012 12:25