Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 22 апреля 2012, 12:11
4278
6

Ураган – Енакиевец – 1:3 + ВИДЕО

Питання «бронзи» поки залишається відкритим

| Обновлено 22 апреля 2012, 12:11
4278
6
Ураган – Енакиевец – 1:3 + ВИДЕО

Відверто кажучи, було б справедливо, якщо б цей матч завершився з рахунком 3:5, 6:4, 7:7 чи якимось іншим, бо штангам і перекладинам обох воріт у підсумку дісталось найбільше. Та й не лише вони, адже своє отримали голкіпери, які, крім рук і ніг, відбивали шалені м'ячі плечима, навіть обличчям, кидаючись під всеможливі удари.

У цій своєрідній перестрілці воротарів більше поталанило Андрію Мельнику, котрий лише одного разу не зумів виручити. Щоправда, красень-гол Цвєлих вийшов із розряду тих, що не беруться, бо удар прийшовся точнісінько в «дев'ятку». «Ураганівець» Кирило Ципун до кінця намагався зачепитися за перший пропущений м'яч, а вдруге його «розстрілювали» впритул. Ну а третій м'яч залетів у порожні ворота за півхвилини до фінальної сирени...

Вперше м'яч потрапив у стійку після удару Замятіна на четвертій хвилині. У відповідь дві нагоди отримав Леандріньо, але голкіпер «Єнакієвця» парирував ці удари. А на шостій хвилині після швидкого перехоплення Хурсов прострілив на Доманського, котрий і відкрив рахунок – 0:1. Майже одразу той же Хурсов міг забивати другий гол, однак Ципуна підстрахувала штанга.

На екваторі першого тайму Сержао з семи метрів примудрився не влучити у ворота, пробивши над поперечиною, і втратив стовідсоткову нагоду зрівняти рахунок. Далі впродовж двох хвилин м'яч просто дивом не побував у сітці. Спочатку Сільченко намагався перервати поперечний пас і ледь не зрізав м'яча у власні ворота, але Мельник проявив свою реакцію, у стрибку відбивши шкіряну кулю – перекладина. Далі Леандріньо (двічі) і Карліньос хапались за голови – їхні удари з близької відстані вперто оминали ворота.

На 14-й хвилині вперше на майданчику з'явились Сімка та Ярий. Перший з них заробив небезпечний штрафний, інший – відкотив під удар Цвєлих, котрий з десяти метрів не залишив ані найменшого шансу для голкіпера – ефектно у «дев'ятку» – 1:1. Одразу ж після цього Сімка з кількох метрів ледь не замкнув гостру передачу з флангу, а наприкінці тайму суперники обмінялися небезпечними епізодами. Шикарний шанс втратив Леандріньо, не влучивши у ворота з шести метрів. «Єнакієвець» відповів швидкою контратакою, але тут виручив Ципун.

Після перерви команди вдались до відкритого футзалу, тож роботи у воротарів вистачало сповна. Суперники із завидною швидкістю обмінювались гострими моментами, які по-черзі виникали біля одних та інших воріт. На 25-й хвилині вкотре пощастило Ципуну, якому знову допомогла стійка після удару Доманського. Натомість Мельник крутився, як білка в колесі, парируючи постріли «ураганівців» Леандріньо, Сержао, Валєнко і Карліньоса.

Господарі активізувались, притиснувши «Єнакієвець» до власних воріт. От тільки забити їм ніяк не вдавалось, бо кіпер тягнув все підряд. Ще й фортуна була явно на боці донбасівців, адже м'яч за кілька хвилин двічі потрапляв у каркас після хороших ударів Валєнка і Леандріньо. А на 37-й хвилині останній пробив з лівого флангу, і Мельник мужньо відбив м'яча обличчям.

Розв'язка ж настала на останній хвилині гри. За 1,12 до фінальної сирени Олег Солодовник вирішив ризикнути, випустивши Замятіна «п'ятим». «Ураган» чомусь кинувся пресингувати суперника, за що і поплатився всього через 10 секунд, коли Замятін замкнув дальню стійку і вивів гостей вперед – 1:2. Господарі намагались врятувати гру. Тепер вже Леандріньо замінив воротаря, але франківці ще раз втратили м'яч, і Нестерук зі своєї половини поцілив у порожні ворота – 1:3.

Після цієї перемоги «Єнакієвець» скоротив відставання від «Урагану» до трьох очок, тож «бронзова» інтрига збереглась. Можливо, й до останнього туру. Оскільки донбасівцям необхідно перемагати у двох матчах з трьох завершальних (вдома – з «Локомотивом» і на виїзді – з «Кардиналом» та «Енергією») і при цьому сподіватися, що франківці не здобудуть жодного очка у матчах з «Енергією» (в гостях) чи з «ЛТК» (вдома), адже технічні три очки в останньому турі «Ураган» отримає стовідсотково.

Олег ЛАНЯК, для futsal.sport.ua

«Ураган» (Ивано-Франковск) – «Енакиевец» (Енакиево) – 1:3

«Ураган»: Кирилл Ципун - Максим Аветисян, Максим Павлюк, Сергей Крыкун, Валентин Цвелых - Сержао, Евгений Валенко, Карлиньос, Леандриньо - Андрей Симка, Роман Киндратив, Роман Ярый, Тарас Королишин
«Енакиевец»: Андрей Мельник - Виталий Нестерук, Александр Хурсов, Евгений Юнаков, Валерий Замятин - Анатолий Доманский, Виталий Скорый, Дмитрий Сильченко, Михаил Волянюк - Вячеслав Чуднов
Арбитры: Вячеслав Дараган (Киев), Игорь Овчинников (Симферополь)
 Валентин Цвелых, 14 - Анатолий Доманский, 6, Валерий Замятин, 39, Виталий Нестерук, 40
 Анатолий Доманский, 5. 

Удары (в створ): 24 (15) – 21 (15).

УРАГАН – ЕНАКИЕВЕЦ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
keegan
так у нас коммунизм давно ДОЛЖЕН был быть
pravda78
to rys75
счет на табло
vit-2
Урагану треба триматися за бронзу і вперше в своїй історії виграти Кубок України - віримо в команду.
rys75
счет должен быть 7-2
bodistr
леадриньо грав круто хоч ы не повезло вкынцы троха йому
keegan
молодцы, так бы и всегда