Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 06 апреля 2012, 12:33
5161
41

Футболомор

Каждый матч Евро-2012 обошелся Украине в 5 миллиардов гривен

| Обновлено 06 апреля 2012, 12:33
5161
41
Футболомор

Ми любимо футбол. До такого ступеню, що колись навіть довелося брати участь у бійці з переважаючими силами ультрас московського «Спартака», ще й на їхній території. Це історія, гідна збірки «Письменники про футбол», але зараз не про неї.

Та й не про футбол, власне, бо які можуть бути претензії до спортсменів? Їхнє діло бити по м’ячу. Рік тому, коли ми почали вголос протестувати проти методів, якими в Україні готують першість Європи, на підтримку виступили буквально одиниці. Навіть від притомних людей доводилося чути: «Ні, хлопці, Євро – це святе. Це престиж України».

Сьогодні ситуація радикально змінилася. Кількість противників Євро стрімко наздоганяє кількість його прихильників, при тому, що загальний рівень уболівання не змінився. А це означає, що навіть фанати починають розуміти, що футбол – це одне, а дії нашої влади – зовсім інше.

Усім нам однаково не подобаються найдорожчі в світі стадіони, з перших лав яких не видно поля, істерія у ЗМІ та чиновників, примусові канікули для школярів та студентів по всій країні, перекриті для руху міста – і все це заради 16 матчів за участі закордонних футболістів?

16 матчів – приблизно стільки наші клуби грають в єврокубках щороку, але при цьому країну не перетворюють на божевільню.

16 матчів, які обійдуться нам у 80 мільярди гривень  – по 5 мільярдів за матч! Охочі можуть поділити на 90 і отримати середню вартість хвилини ігрового часу. Цифра вражає навіть якщо витрачено не 80, а, як твердить Янукович, 35 мільярдів.

Але все це залишилося б лише приводом для інтелігентського бурчання, якби заради Євро у нас тільки крали, вирубували парки та ламали пам’ятки.

Однак заради футболу вбивають.

Ні, ми не жартуємо. Убивати почали давно, і почали з собак.

Екологи України та всього світу вже кілька років б’ються з українською владою заради «братів наших менших», Бріджит Бардо пише листи на всі адреси і волає про допомогу – а українська влада вигадує епідемію сказу і під її прикриттям із завзяттям збоченця ріже і труїть безпритульних тварин.

І якщо Достоєвський ставив питання про вартість сльози динити, ми можемо запитати: чи вартий футбол всього світу краплі крові? Навіть собачої.

Британці, готуючись до Олімпіади, відкривають у себе Музей англійської мови, поляки до того ж таки Євро готують велику літературну програму – а нашікерівники крадуть та вбивають.

І, на жаль, не тільки собак.

Стадіони забирають великі гроші із наших з вами кишень. А ще вони забирають життя. Рік тому з риштувань на будівництві НСК «Олімпійський» зірвалося двоє будівельників. Один розбився на смерть, другий потрапив у реанімацію. І сталося це одразу після візиту Мішеля Платіні, який висловив занепокоєння з приводу темпу робіт. Ви хочете темпу – «іх єсть у мєня», і генпідрядник різко збільшив кількість робітників. З відповідними наслідками.

Ну а донецький шахтар Геннадій Конопльов? Чому він загинув під міліцейськими чоботами? Тому що людям скасували соціальні виплати. Ну а чому їх скасували? Бо немає грошей. А куди витратили гроші? Правильно, на стадіони, на дороги, аеропорти – на Євро.

До речі, якщо згадані 80 (чи 35) мільярдів поділити на кількість громадян України, ми отримаємо суму, яку забрали з гаманця у кожного особисто, включно з немовлятами та військовими. У шахтарів, чорнобильців та інших пільговиків забрали значно більше. У декого – навіть життя.

Щоправда, у питанні вбивств наша влада не така розбірлива. Вона вбиває всіх підряд. Наприклад, на Львівщині важкохворим дітям не фінансують ліки. Як ви гадаєте, чому? І куди пішли гроші, за які мають ці ліки купити?

Ну а у вашому місті – незалежно від того, буде в ньому Євро чи ні – як справи із ліками для діабетиків, ВІЛ-позитивних, туберкульозників та інших важкохворих?

У Черкасах припинили фінансування діалізного центру для ниркових хворих – а це гарантована смерть для його пацієнтів. Загинула вже мінімум одна людина – 36-річний журналіст.

Ризикнемо спрогнозувати: за кожен гол, забитий футболістами на забаву нашій владі та іноземним фанатам з пивом, буде убито мінімум одного українця.

Голів іще немає, свистки не пролунали але троє вже загинули – будівельник, пенсіонер та журналіст. Початковий рахунок 3-0 на користь Банкової.

Звісно, ми знаємо тільки про найбільш резонансні справи – адже смерть звичайного пенсіонера, який тримався на бюджетних ліках, не викличе публікацій у пресі, а просто зменшить середню тривалість життя українців. Тому запевняємо, що фора у Банкової значно більша.

Епідемія СНІД, про яку вже, слава Богу, почали попереджати уболівальників закордонні газети, – не єдина небезпека, яка чекає на гостей Євро. Мультирезистентний туберкульоз – хвороба не така знаменита, але не менш небезпечна. Тому жертвами чемпіонату можуть стати не тільки українські громадяни, яких залишили без медичної допомоги, але й необережні фанати з-поза кордону.

Наша червононосна міліція, як відомо – джерело небезпеки для всіх громадян, і вона, як відомо, міцно переплелася з криміналом. Що вийшло – наочно демонструють історії із «Дорожнім контролем». А під час Євро політична активність буде надвисокою. Кричалка «Спасібо житєлям Донбаса...» вперше була випробувана саме на стадіоні – а значить нам не уникнути силових конфліктів з бандито-ментами.

Не варто забувати, що омонівці з блиском підвищеної зарплатні в очах – це вам не міліціонери з відділку. Вони сповнені відчуття безкарності і тому особливо небезпечні. Проте й звичайні «менти» в Україні не пасуть задніх. Згадайте хоч би бідолашного Індила, а таких хлопців під час Євро забиратимуть десятками, як не сотнями.

Отже смертельна гра у футбол триватиме не тільки на стадіонах Львова, Києва, Донецька та Харкова – але й у кожному містечку, кожному селі, кожній квартирі.

Не вірите?

Тоді згадайте, що правління Януковича вже ознаменувалося рекордною кількістю загиблих від холоду – в тому числі у власних квартирах, і серед замерзлих не було жодного керівника Партії Регіонів.

Люди, які не мають чим заплатити за квартиру, тому що ціни лізуть вгору, а пенсії – ні. Вчорашні приватні підприємці, які залишилися без засобів до існування через Податковий кодекс та нищення ринків – бо державі потрібні податки, бо держава купує хвилину гри в футбол за майже за 60 мільйонів гривень, тобто мільйон за секунду!

Який Достоєвський виміряє ці сльози і порахує кількість жертв Футболомору?

www.pravda.com.ua

Евро-2012
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 41
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
lvros
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
anarhisstt
автор - унылое говно))
Статья у меня ассоциируется с переживаниями по поводу того что к тебе кумовья в гости прийдут)) Это же все сало съедим, водку выпьем и еще и посуду побьем.. в общем сплошные растраты)))
footboly_nema84
Да х.й в рот им всем: нашим политикам , евросоюзу, уефа с Платини. Я верю ,люди наконец поймут , что принцип " Моя хата с краю" это утопия и рабство. Все будет заеб. сь главное верить, и как говорил один человек "Борітеся-поборите*bravo* "
@ngel
Автор пессимист полный! А статья либо заказная, либо бред.
tulja68
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Chester
Взаимно
afpa
Мда, похоже кому-то не поздоровится - откатили с 35 млрд., а сами 80 освоили.
Жоня(Севаст-Днепр)=FCDK=
Может быть и так. Лови плюсик. Соглашусь.
Chester
У меня знакомые живут в Берлине и говорят что не смотря на общий высоктй уровень жизни и сознательность немцев при всем при этом в городе полно наркоманящей и бездельничающей молодежи, которая ошивается весь день по городу; понаехавшие турки и прочие азиаты не желающие работать и часто агрессивно настроенные. Так что "хорошо там, где нас нет".
Жоня(Севаст-Днепр)=FCDK=
Честер, я не знаю как там на Западе, поэтому не могу сравнивать. Думаю, любая нормальная семья переживает за своего ребенка. Но в нашей стране это переживание более глубокое(наверно, так правильно выразиться?), чем на Западе.
Chester
Такие переживания присущи всем семьям живущим в очень больших городах больших стран. Думаешь в Париже, Нью Йорке, Лондоне или Берлине родители полностью спокойны за своих детей?
Жоня(Севаст-Днепр)=FCDK=
Перечитал свой пост и рухнулся! Сорри за ошибки!
Жоня(Севаст-Днепр)=FCDK=
...й беспредел начинает оживляться...?
Знаешь, Владимир, счастья будет тогда, когда в нашей стране будет порядок. Хотя бы элементарный порядок! Даже при зарплате в 2500 грн. и пенсии в 800 грн. человек будет себя чувствовать комфортно и не бояться за будущее своих детей.
Я вот тебе что скажу: раньше, когда мне было 5 лет я свободно гулял на улице, за меня родители не переживали - знали, что я во дворе и со мной все хорошо. Почему я это пишу? Да потому, что моему ребенку 5 лет, а я боюсь его оставить во дворе одного, возле своего дома, т.к. знаю какие выродки у нас на районе - от мажоров до наркоманов.
Жоня(Севаст-Днепр)=FCDK=
Интересно, Володь, а что наш народ получает? Зпрплату в 2500 грн.? Пенсии по 800 грн.? Пособие на ребенка, которое не видно? Бесплатное образование? Бесплатную медицину? Молодежное кредитование...? Вот что? Зато сдерают с тебя последнюю шкуру, а потом удивляются: а почему у нас в стране демографический кризис? Почему женщины не хотят рожать? Почему алкоголизм и наркомания в стране процветают? Почему военнослужащие по*уестично относятся к своему долгу? Почему воры в законе правят страной? Почему мусорско
Chester
Абсолютно согласен! И если народ привык так жить, откуда у нас возьмется правительство живущее по другим принципам? Вот это и было моим главным тезисом моего поста.
ВладимирХарьков
Честер, вот теперь я с тобой полностью согласен! ))
Вообще, всегда говорил и говорю сейчас: в Украине можно жить достойно и при этом оставаться хорошим человеком. Самое главное, что есть возможность! Другое дело, наш народ привык только получать, ничего не давая взамен, ну, это его проблема - у меня другие жизненные принципы.
Chester
Ну с этим я не спорю что она нужна в качестве противовеса нынешним "пацанам", элементарно что бы просто не произошло узурпации власти и закрутки гаек по-путински. В этом смысле, очевидно, что оппозиция нужна. Я говорил немного о другом, а именно о том что от самого факта даже свержения правительства ничего не поменяется и никакая оппозиция не научит наш народ жить лучше. Она нужна что бы у народа был шанс развиваться и работать на свое светлое будущее, и если такие условия есть то все остальное в руках народа. Да, у нас сейчас ужасные лидеры, я не спорю, но согласись, все же у нас и не Северная Корея и не центральная Африка, и те кто хотят - рвут жопу, работают и живут вполне достойно и с протянутой рукой не стоят. Да государство активно мешает народу работать и быть счастливыми, но и народ-то у нас тоже не самый активный и инициативный.
MacGyver
Статья - очередная спекуляция. В самом по себе Евро ничего плохого нет - это лишь большое мероприятие, которое можно либо провалить, либо хорошо на нем подняться. Чем оно станет зависит только от ума наших организаторов. Давайте еще телевизор не смотреть, лифтом не пользоваться, в отпуск не ездить - сэкономим на электроэнергии и собачьих слезах.
ВладимирХарьков
И тут даже в футболе все это очень даже можно наблюдать. Не дай бог сразу после ЕВРО снимут Суркиса (всеми ненавистного и мной в том числе) - здравствуй, карманная Премьер Лига Ахметова.
ВладимирХарьков
Согласен во многом с Честером, однако не согласен в одном: сильная оппозиция нужна сейчас как воздух. Нынешняя власть и так уже зарвалась, а то ли еще будет. Нужно как-то все это сбалансировать. И неважно, кто это будет - все они одинаковы, но они должны уравновесить нынешнее положение дел.