Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
6093
48

Во Львове будет Tuborg Lviv Arena?

Львовскому стадиону подбирают имя

Права на назву стадіону у Львові будуть продані одному з брендів. Уряд вирішив оголосити конкурс серед приватних компаній на право протягом не менше 5 років використовувати в назві стадіону їхню марку. Найбільш вірогідним покупцем учасники ринку називають офіційного спонсора Євро-2012 - «Славутич» Carlsberg Group».

У Львові віце-прем'єр-міністр інфраструктури Борис Колесников заявив, що права на назву львівського стадіону будуть продані. Частиною назви може стати торговельна марка, «але головне, щоб в назві також було присутнє слово Львів», - уточнив Колесников. Конкурс серед претендентів уряд планує провести 1 липня, а результати оголосити - 15 серпня. Контракт буде укладений на 5-20 років. Стартової ціни немає - уряд готовий розглянути всі пропозиції. «Це мають бути найбільші пивні, харчові бренди або бренди побутової техніки - їх назви повинні знати всі», - відзначив віце-прем'єр.

Ідея продажу прав на назву стадіону виникла на зустрічі уряду і спонсорів чемпіонату, розповів директор «Славутич Carlsberg Group» (офіційний спонсор Євро-2012) Петро Чернишов. Причому ініціатором був якраз «Славутич», додав Борис Колесников. «Конкретної пропозиції нам поки не зробили. Про умови і деталі повідомить уряд», - відзначив Чернишов, відмовившись від подальших коментарів.

Потенційні рекламодавці не квапляться відгукуватися на пропозицію уряду. «Поки немає чітких умов, ми не можемо сказати, наскільки компанія зацікавлена в неймінгу стадіону», - говорить менеджер з корпоративних зв'язків пивоварної компанії «Міллер Брендс Україна» (ТМ «Сармат», Miller, Pilsner Urquell) Валентин Бойницький. За його словами, необхідно оцінити можливу ефективність такого каналу комунікацій, а для цього недостатньо інформації.

«Славутич» має очевидну перевагу в майбутньому тендері, вважають учасники ринку. «Компанія підходить по всіх параметрах - вона є офіційним спонсором чемпіонату, глобальною корпорацією, тому зацікавлена в позиціюванні на міжнародних ринках. До того ж в Carlsberg є торговельна марка «Львівське пиво», - говорить один з менеджерів пивоварної компанії на правах анонімності. За даними Комерсант-Україна, «Славутич» Carlsberg Group» запропонував назвати стадіон Tuborg Lviv Arena.

Продаж прав на неймінг стадіону - поширена світова практика. Серед найдорожчих операцій - $400 млн за 20 років, заплачених компаніями Barclays і Citibank NA за назви Barclays Center і Citi Field в Нью-Йорку. В Україні, за оцінками керівника маркетингової компанії fedoriv.com Андрія Федорова, це може коштувати декілька мільйонів доларів. На його думку, подібний маркетинговий хід логічний для виробників пива - зачіпається їх цільова аудиторія. «Чемпіонат транслюватиметься по всьому світу, тому пропозиція має зацікавити глобальних міжнародних гравців», - додає Федоров. Львівський стадіон вміщає 33 тис. осіб, під час чемпіонату Євро-2012 на ньому пройдуть три міжнародні матчі. Ефективність кампанії посилюється ще і тим, що в назві стадіону буде слово «Львів», вважає директор маркетингової компанії «Слідопит» Вадим Пустотін. «Львів - розкручений український бренд. Рекламодавець виграє через те, що його марка асоціюватиметься з цим містом», - говорить він.

2012ua.net

Евро-2012
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 48
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Пионер
а зачем там Lviv? Хотя мы потом можем переименовать стадион как в сове время переименовали Сан Сиро в Джузеппе Меацца,
мы в свою очередь переименуем с Балтика 7 Львив на Самсон Годвин Стэдиум.
А еще название может выкупить авиационная компания, и каждый год менять название с встроенной рекламой цены на авиарейсы. Что-то типа "Львив - Москва от 1000 грн." "Львив - Киев, 17:00" и название Львив сохранили и толк от него есть.
-------------------------------------------------------------
КРИСТИНА
Язиком тріпати-не ціпом махати.(с)
На неадекватні каменти уваги не звертаємо.
«Львів - розкручений український бренд. Рекламодавець виграє через те, що його марка асоціюватиметься з цим містом»(С) ....
..і тому..."караван іде"!!
А любителі побалабонити нехай всруться.
ne_fanat
я в отличие от тебя чужие деньги не считаю. а зарабатываю свои.;)
kostil93
бараболя стадиум
sporr
"БандераНаХ...еКакцапаВертелСТЕДИУМ".
Йа Прахвессор
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
sporr
Velychko1985 — 14.06.2011 18:43
Мацков-х...й арена и п...зда-бург стэдиум звучит красивше.
Velychko1985
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
kostil93
Нацаренастадион
при чём Нац-не национальный
ILI4A
Семки Львів Арена,
drugov.vas
Ну все и прикалисты
sporr — 14.06.2011 16:45 ; Mord Fustang — 14.06.2011 17:01
mafioziLVIV
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
djdeputat
ВсЁ! Мивина стедиум признаю лучший и экономически целесообразный вариант. Создаем фан поддержку и пишем письмо куда надо, чтобы закрепили название!
НикалаиЧ
ШРЕКАРЕНА
ILI4A
Мивина стэдиум - то что надо
Thefir
Ага, Бендер з "Футурами" буде давольний.
Serhiy (Миколаїв)
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Odyssey_MKH
Ахахахаха)))))))) Туборг )))))))))))
maks_FCSD
ах красава) я под столом ) красава
а мой вариант Бэндэр Арена