Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
3115
13

Икона-оберег для Евро-2012

Иконограф Василий Стефурак создал икону-талисман для европейского футбольного форума

Икона-оберег для Евро-2012
Євро-2012, як і кожну добру справу, треба починати з молитви, вважає іконограф Василь Стефурак з Івано-Франківщини. Два роки тому у піднесенні він створив Ікону-талісман до європейського футбольного чемпіонату.
 
На такий серйозний крок його надихнуло і саме Євро, і знайомство з проектом режисера Рагулі Власідзе, який збирає довкола себе талановитих народних майстрів – творити до Євро-2012. «Існує багато видів зображення Богородиці – Ніжність, Одигітрія, Оранта. Є також Провідниця – через яку передаються Богу усі наші молитви і прохання. Ікона написана в давно відомих символах. Новим прочитанням є лише поява м’яча та футбольного поля, присвяченого Євро-2012», – зауважив іконограф.
 
Для уважного глядача Василь Стефурак робить підказку: «Якщо придивитись до жестів, можна помітити, що перший перст Марії торкається поля, другий вказує на Сина Божого. Це має наштовхнути на думку: якщо ми хочемо зробити щось велике, таке, як Євро-2012, треба молитися, щоб бути духовними і сильними», – підкреслив автор.
 
Про ікону Богородиці з національними символами країн-господарів Євро-2012 України та Польщі пішов поголос по всьому регіону. Чимало односельчан вважає, що ікона має знаковий характер – вона захистить не тільки турнір, а об’єднає всю Україну.
 
Іконограф з 20-літнім стажем каже, що робота далась йому дуже легко. «Створити оберіг для українського футболу я мріяв ще з 1975 року, коли «Динамо» виграло і Кубок, і Суперкубок УЄФА. Але тепер українському Євро потрібна підтримка ще більше», – переконаний він.
 
Пан Стефурак ще каже: люди, які відвідають Україну під час ЧЄ-2012, мають залишити у пам'яті не тільки наші стадіони, але й українську культуру, духовність нації. Саме такою є мета цього проекту. «Довгий час відчувався наплив негативної інформації: відберуть чи не відберуть в України Євро-2012. У нас не має бути сумніву щодо цього питання. Незважаючи ні на що нам треба об'єднатися, повірити в себе і зробити все заплановане. Вищі сили нас захистять», – впевнений Василь Стефурак.
 
www.ukraine2012.gov.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 13
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Жоня(Севаст-FCDK-Днепр)
Бредятина высшей степени!
Andryshko
ужас
художник блин
esken1
*что-лишнее.
esken1
писающего Шеву.
а это реально бред.хотя с нашей командой ни на что кого как на Бога надеяться нельзя)
zhyr
пусть ещё Суркиса нарисуют.....или ещё кого там (Блохин, Шева и т.п.)
slavaleo
Понятие оберег вообще языческое.
Кощунство.
Nesta09
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Oksi
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
reddevils2010
БРЕД