Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 01 апреля 2011, 10:57
4525
9

Логотип Олимпийского – символ на 100 лет

Стартовал конкурс на лучший логотип для главной спортивной арены страны

| Обновлено 01 апреля 2011, 10:57
4525
9
Логотип Олимпийского – символ на 100 лет
НСК Олимпийский
Сьогодні, 31 березня, в приміщенні прес-центру «Україна-2012» було оголошено про старт Всеукраїнського конкурсу на найкращий логотип Національного спортивного комплексу «Олімпійський».
 
Усі ідеї, проекти логотипу приймаються з 14:00 31 березня до 10:00 21 квітня. Далі з 14:00 того ж дня стартує інтерактивне голосування на офіційному сайті НСК. Кожен громадянин України отримає можливість проголосувати за ідею, яка найбільше сподобалась лише раз. Голосування завершиться о 10:00 27 квітня. За його результатами буде обрано 6 найкращих робіт, які будуть передані журі, яке й визначить логотип-переможця.
 
Ім’я переможця буде оголошено 28 квітня 2011-го, тоді йому буде урочисто вручено приз - 10 тисяч гривень, а також запрошення на відкриття НСК «Олімпійський». До складу журі увійшли: Володимир Генінсон, операційний директор НСК «Олімпійський», Сергій Бубка, президент Національного олімпійського комітету, Леонід Буряк, заслужений тренер України, Валерій Сушкевич, президент Національного комітету спорту інвалідів України, Віталій Шості, завідуючий кафедрою графічного дизайну Національної академії образотворчого мистецтва України, Сергій Демидов, екс-директор НСК «Олімпійський», Ігор Гайдай, фотохудожник та Міка Ньютон – співачка, представник України на Євробаченні.
 
Ескіз має подаватися у растровому форматі JPEG (показчик компресії 10-12), розмір файл 1200 пікселів, тло – біле, кольорове кодування sRGB. У випадку прийняття комісією ескізу логотипу, учасник повинен надати його у векторному форматі ESP, монохромному вигляді та кольоровому кодуванні CMYK та пантонами.
 
Художні вимоги до логотипу: чітка асоціація з головною спортивною ареною країни НСК «Олімпійський», багатогранність, оригінальність, сучасність, актуальність, лаконічність, унікальний графічний ефект, відповідність технологічним вимогам, можливість розміщення на будь-яких поверхнях. Назва логотипу має бути надана трьома мовами (українською, російською та англійською). Свої ідеї та пропозиції усі бажаючі зможуть надіслати на скриньку logo@nsc-olymp.com.
 
Як заявив під час прес-конференції президент НОК Сергій Бубка, у символі НСК має бути закладено минле, нинішнє і майбутнє арени. «НСК – це наша історія, справжнє спортивне серце України. Тут горів Олімпійський вогонь, було багато перемог, поставлено чимало рекордів, і не тільки футбольних. Для мене була велика честь, коли Україна перемогла в Кардіффі і наступного року прийматиме Євро-2012. Впевнений, що та реконструкція дасть нові умови для багатьох змагань на міжнародному рівні», - зазначив Сергій Бубка.
Екс-директор НСК «Олімпійський (1972-2006) Сергій Демидов переконаний, що логотип має сказати найважливіше: що стадіон – наша національна гордість. Адже арені незабаром виповниться 100 років. «За період мого керування тут відбулось понад 300 міжнародних змагань з різних видів спорту, тут змагались найкращі команди Європи та світу. Тож обличчя стадіону має бути не тільки футбольне», - зауважив він.
 
Фотохудожник Ігор Гайдай вважає, що символ арени має працювати як мінімум на наступні 100 років. «Стадіон це справді частина іміджу України. Євро – це лише початок, після нього відбудуться сотні міжнародних подій. З точки зору художника, новий логотип має легко запам’ятатись і бути носієм історії українського спорту. Важливо також, що участь в конкурсі пропонується всім українцям – від дітей до визнаних майстрів дизайну», - зауважив він. 
 
А на думку відомого футболіста Сергія Буряка, НСК – це була і залишається Меккою українського футболу. Колись тут був встановлений рекорд відвідуваності в 104 тисячі місць. Тож футболіст побажав арені великих перемог і заповнених трибун.
 
www.ukraine2012.gov.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 9
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
gtz0803
а так?
8------------------o
theromario
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
serebann
Как-то грубо выглядит :D
palcemvglaz
быстроногий Абелардо
finka13
Йа Прахвессор — 31.03.2011 18:46
Витя, зачтено!
Ove-8
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Йа Прахвессор
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
BekXan
Будут прекрасные идеи 100%!Но как всегда выбирут какую то чушь!С нас евро хватило славко и дурко позорище....