Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
1662
4

Леонид КРАВЧУК: «Евро-2012 – тест на независимость»

Евро дает нам шанс стать лучше, считает первый президент Украины

Леонид КРАВЧУК: «Евро-2012 – тест на независимость»
Леонид Кравчук
Перший президент України Леонід Кравчук переконаний, що Євро-2012 не лише принесе грандіозне футбольне свято, але й разюче змінить усю країну. Про це він заявив в інтерв’ю офіційному сайту УЄФА. «Я бачу ці зміни. Я багато їжджу Україною, буваю в приймаючих містах, і постійно чую щось на кшталт: ця дорога будується до Євро-2012, і цей міст, і вокзал. Чудово, що завдяки футбольному турніру будуються нові автошляхи, готелі, стадіони, реконструюються аеропорти, лікарні. Розбудова інфраструктури – це лише один із багатьох позитивних процесів, пов’язаних з чемпіонатом», – зазначає колишній глава держави.
 
Леонід Кравчук прогнозує, що українці прийдуть на матчі Євро-2012, навіть ті, хто не є завзятими вболівальниками. «Будемо відверті, інша подія такого масштабу в Україні відбудеться нескоро. Тож для декого, особливо людей мого покоління, це останній шанс побачити домашній чемпіонат Європи. Це буде фантастичний досвід, спогади на все життя», - зауважив він. Екс-президент зізнався, що й особисто планує відвідати якомога більше поєдинків. «Я дуже люблю приходити на стадіон, разом з усіма переживати захоплення від перемоги або ж розчарування від поразки. Я побував, напевно, на всіх відомих аренах Європи, їздив на фінали багатьох турнірів. Уперше, здається, на Євро-1996 у Англії, вболівав за збірну України і на ЧС-2006 в Німеччині. І можу сказати: якщо хочете відчути, як б’ється пульс турніру – треба прийти на стадіон. В іншому місці ви до кінця не збагнете, що ж таке чемпіонат Європи», – зауважив Кравчук.
 
Найголовнішим спадком від чемпіонату Леонід Кравчук вважає наближення до європейських цінностей. «Найважливіше те, що Україна вже зробила не один і не два реальні кроки до Європи, її стандартів життя та цінностей. Ми стаємо ближчі до Європи, і що не менш важливо – Європа стає ближчою нам», – пояснив він.
 
«Євро-2012 у якомусь сенсі - тест на незалежність. Турнір може допомогти вирішити низку проблем в економічній, політичній та соціальній сферах, адже підготовка до нього фактично охоплює все життя України. Іншими словами, він допомагає боротися з тим, що підриває самі підвалини нашої незалежності. Ми ж справді хочемо стати кращими – і Євро дає нам такий шанс», – зазначив екс-президент.
 
www.ukraine2012.gov.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
geco
Независимость у нас будет тогда , когда вернешь деньги в казну. И наши партвзносы
geco
Когда возбудят дело по Кравчуку за распродажу Черноморского флота . Он свое р..о сует и в футбол.
zabanili_maks69
ТАК ШО МЫ ТЕСТ ЕЩЁ НЕ ПРОШЛИ?
Tavrin
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил