Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
3219
13

Михаил МЕТРЕВЕЛИ: «Матчи Евро покажет только Первый канал»

«Первый Национальный» не собирается продавать права на трансляцию матчей другим каналам

Михаил МЕТРЕВЕЛИ: «Матчи Евро покажет только Первый канал»

«Перший Національний канал» - ексклюзивний володар прав на трансляцію матчів Євро-2012. Без сумніву, така подія як футбольний чемпіонат буде в центрі уваги всіх українців. Для каналу ж турнір - це можливість залучити до свого ефіру мільйони глядачів, підвищити рейтинг, імідж і, звісно, отримати безцінний досвід висвітлення подій подібного рівня. Про те, як «Перший Національний» готується до чемпіонату, Інформаційний центр «Україна-2012» поцікавився у заступника генерального директора НТКУ Михайла Метревелі.

- Яке значення для «Першого Національного» має чемпіонат та яким буде ефір каналу під час Євро-2012?
- Ми маємо ексклюзивні права на трансляцію Євро-2012, тому «Перший Національний» приділить чемпіонату особливу увагу.

У нас будуть проекти, присвячені турніру, в межах яких ми поговоримо про підготовку національних збірних до чемпіонату, звичайно, і про нашу збірну. Вони ж будуть розповідати про готовність інфраструктури приймаючих міст в Україні і в Польщі.

Під час самого фіналу континетальної першості, інформаційних програм, звісно, буде більше. Припускаємо, що наскрізний ефір на нашому каналі буде практично повністю присвячений чемпіонату - на 60-70%. Покажемо не лише матчі, але і усе, що відбуватиметься довкола.

- Розкажіть детальніше про проекти каналу до ЧЄ?
- У нас будуть циклові проекти, що виходитимуть з періодичністю приблизно раз на тиждень. Їх робоча назва – «Євроток». Концепцію ми зараз доопрацьовуємо. Якщо буде необхідне фінансування, то, починаючи з березня 2011 року, зможемо запустити передачі у форматі 26-52 хвилини.

До програм «Євротоку» увійде блок оперативних, свіжих і цікавих новин про підготовку до чемпіонату. Крім того, будемо запрошувати, слухати й дискутувати з гостями, організаторами, спортсменами, футболістами, друзями Євро, урядовцями, від яких залежить доля турніру.

Будуть також спецпроекти – «Прямі мости», які ми організуємо до масштабних подій в європідготовці. У прямому ефірі хочемо показати відкриття грандіозних спортивних арен в Україні і Польщі та познайомити з ходом підготовки до чемпіонату в наших країнах. Зараз домовляємося з Польською стороною. Робитимемо в 2011 році від 4 до 6 прямих мостів Україна-Польща. У реалізації цього проекту ми розраховуємо на спонсорів.

Також плануємо запустити «Зворотній відлік» - щоденну програму, яка вийде в ефір орієнтовно за місяць до старту чемпіонату Європи. Тут, можливо, покажемо і архівні матчі, за прикладом того, як ми це робили напередодні чемпіонату світу в Африці. Нагадаю, тоді у нас була ретроспектива найвідоміших ігор ЧС, починаючи з 1966 року. Тим самим, ми, так би мовити, «підігріємо» ситуацію напередодні футбольної першості, згадаємо всі фінальні матчі чемпіонату Європи і підходимо до нашого турніру.

Ближче до чемпіонату, деякі існуючі проекти, як наприклад, «Світ спорту» і «Футбольний код», трансформуються і більше уваги приділятимуть Євро-2012. Можлива також велика оглядова спортивна програма - додатковий спеціалізований проект для освітлення ЧЄ.

- Як «Перший Національний» готується до турніру?
- Підготовка стосується двох напрямків. Нам треба поліпшити якість трансляції й залучити високопрофесійних коментаторів. Щодо першого напрямку, йдеться про технічне вдосконалення і технічне переоснащення «Першого Національного».

План технічного переоснащення вже готовий. Він передбачає придбання 2-х ПТС HD - ультрасучасних, кращих в країні, які забезпечать не лише трансляцію, а і випуск програм на потужностях цих пересувних телевізійних станцій. На додачу це HD-студія, апаратні блоки та ін. Зараз чекаємо на затвердження плану і сподіваємося, що найближчим часом почнемо працювати в цьому напрямку.

Термін будівництва автомобілів ПТС - 9-10 місяців, ще 6 місяців треба на «обкатку». Але якщо ми, за наявності необхідного фінансування, встигнемо їх отримати і протестувати, то у нас буде велика ймовірність виграти тендер УЄФА і знімати з їхньою допомогою матчі.

Другий напрям - це питання творчості. Необхідно залучити до співпраці високопрофесійних коментаторів. Можливо, вони працюватимуть в парі з гостем, експертом. У нас вже був великий подібний досвід - це «Африканські пристрасті». Кого саме запросимо, ми думаємо, поки усіх таємниць розкривати не буду.

- Яку промокампанію «Перший Національний» планує організувати до ЧЄ, на чому зробить акцент?
- На нашому каналі будуть іміджеві ролики України, чемпіонату Європи, і звичайно, іміджеві ролики «Першого Національного», як офіційного транслятора Євро-2012.
До чемпіонату ми плануємо організувати глобальну промокампанію, і не лише в нашому ефірі. Завдання піару - донести до глядача, що «Перший Національний» - офіційний домашній вісник Євро-2012 в Україні. Це наш головний бренд і месидж.

Використаємо всі можливості піару, це буде реклама на білл-бордах, інших телеканалах, в газетах, Інтернеті тощо. Орієнтовно плануємо запускати її у вересні цього року. Ближче до ігор також прикрасимо ефір символікою Євро, можливо, й логотип каналу.

Промокампанія, яка популяризуватиме турнір й Україну як його господарку, також буде на нашому каналі. Вона розробляється Нацагентством з підготовки до Євро-2012, а ми допомагаємо в її створенні ідеями, радимося, адже чемпіонат це можливість і великий шанс для держави розрекламувати себе в інших країнах.

- НТКУ буде єдиним транслятором ЧЄ?
- Як я вже казав, «Перший Національний» ексклюзивний володар прав на трансляцію матчів ЧЄ. У нас в контракті передбачена можливість субліцензування, але ми такого завдання не ставимо і готуємося до ексклюзивної трансляції.

Тим більше, фінал чемпіонату Європи з футболу в твоїй країні, така емоційна подія, що, мені здається, його дивитиметься не лише футбольна аудиторія, а й уся країна.
Особисто для мене турнір має величезне значення. Я сам фанат футболу і чекаю його з нетерпінням. Синові моєму зараз тільки 3 роки, але він зі мною піде на всі матчі турніру.

Розмовляла Анастасія Ніколаєва, Інформаційний центр «Україна-2012»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Суперкомпьютер оценил шансы полуфиналистов ЛЧ на победу в турнире
Футбол | 19 апреля 2024, 14:52 0
Суперкомпьютер оценил шансы полуфиналистов ЛЧ на победу в турнире

Борьбу продолжают «Реал» с Луниным, «ПСЖ», «Бавария» и «Боруссия» Дортмунд

Омбудсмен просит Шевченко принять меры в отношении члена своей команды
Футбол | 19 апреля 2024, 14:23 5
Омбудсмен просит Шевченко принять меры в отношении члена своей команды

Скандал с участием Александра Шевченко и Евгении Сагайдак получил продолжение

Комментарии 13
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
yevgen78
Плохо, так как, вещание будет проводиться в формате 16:9(надеюсь), и те каналы которые будут показывать ЧЕ уже наверняка навсегда перейдут в этот формат, хотелось бы ICTV и Новый)) ну или ещё какие-нибудь. А то все немецкие каналы почти все вещают в 16:9, вот тока украинские и русские отстают от жизни на 10 лет.
LeonidZhitomir
Будут работать:
Шустер, Дерепа,Савелий,привлекут аксакала Щербачова ... и "ихспертов" : Леоненко,Саленко,Сабо,Миха...
Точно буду смотреть без звука.
Smeenfey
А чё мне?! Я на стадион пойду!
Patriot
В ЗАПИСИ 100%
Gerrard1892
самое главное не пускайте туда этого дэбила >>>>>>> Шустера, а то я блять лучше по арабскому слушать буду)))) мне хфатило ихний афр. пристрастей)))
alyoshenka6
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Jurij_Nazarkevich
что-то это уже напоминает
OdecuT
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
shefsuhiv76
показувати має загальнонаціональний канал , а дивитись иожна і без звуку
dinamomashina
Какой кошмар....
Николай(Донбасс)
fairplay — 24.01.2011 18:33 Опять этот........ пеТРо МаГа комментить будет? о_О
---------------------------------------------------------------------
Самое главное чтобы не продали права АхметTV!!! Если продадут то 3/4 Украины останутся без футбола.
А Петра Магу можно и не слушать! На стадионе тебе, что Александр Гливинский или Владимир Тимошенко комментируют?
BekXan
Михаил МЕТРЕВЕЛИ: «Матчи Евро покажет только Первый канал»
О ужасссссс(((((
fairplay
Опять этот........ пеТРо МаГа комментить будет? о_О