Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
1635
2

АК Киевэнерго бьет тревогу

Евро-2012 в столице может остаться без электроэнергии

АК Киевэнерго бьет тревогу
Депутати Київради, відмовивши АК «Київенерго» у виділенні земельних ділянок для будівництва та реконструкції об’єктів для проведення Євро-2012, власноруч ставлять під загрозу стабільне енергозабезпечення столиці під час проведення Чемпіонату з футболу.
 
Одна підстанція, з урахуванням проектних робіт, будується близько півтора року. Таким чином, якщо земля не буде виділена до кінця цього року, будівництво деяких об’єктів можна і не розпочинати, адже ймовірність встигнути із введенням в експлуатацію до початку чемпіонату занадто мала. Своє реальне ставлення до розвитку міста депутати продемонстрували вже вдруге — минулого тижня під час сесії, вчора — на засіданні земельної комісії. Відмова у виділенні землі — наочна демонстрація рівня розуміння обранцями реальних потреб столиці.
 
Нагадаємо, через затягування бюрократичних процедур з боку міської влади АК «Київенерго» протягом останніх чотирьох років не мала можливості отримати відповідних дозволів на розробку документації для будівництва об’єктів для Євро-2012.
 
Незрозуміло яке відношення мають прямий обов’язок депутата розглядати питання по суті щодо виділення землі під будівництво об’єктів, які вкрай потрібні Києву, до запрошення поговорити про перебіг опалювального сезону в столиці.
 
Гучні заяви деяких депутатів Київради щодо Київенерго говорять про те, що вони слабо розуміють свої повноваження, а також статус та зону відповідальності енергокомпанії. Нагадаємо, що Київенерго — акціонерна компанія, контрольний пакет акцій якої належить державі в особі НАК ЕКУ (на відміну від комунальних підприємств, статутом яких передбачене повне підпорядкування місту). Тому запрошення на засідання Київради представників Компанії в жодному разі не може мати наказовий характер. У ситуації коли столиця знаходиться під загрозою припинення теплопостачання, через критично низький тиск подачі газу на ТЕЦ, присутність перших осіб Київенерго доречніша на робочому місці разом із фахівцями, а не на сцені серед депутатів.
 
Як відомо, в тому числі і всім депутатам Київради, з 2 листопада УМГ «Київтрансгаз» продовжує знижувати тиск газу для ТЕЦ Київенерго. Станом на 10 листопада температура теплоносія на ТЕЦ-5 становить 48˚С (від нормативного рівня 65 ˚С), на ТЕЦ-6 — 56 ˚С. Також, зниження тиску газу призвело до значного зменшення виробництва електроенергії. Ситуація наразі є критичною не тільки для комфорту споживачів, але й для стану обладнання та технічних режимів роботи складної енергосистеми. Причина такої ситуації теж відома депутатам — накопичення боргу за газ через спеціально занижені тарифи для споживачів.
 
Діяльність Компанії завжди відкрита та кожен депутат Київради у разі зацікавленості може без перешкод та оперативно отримати повну інформацію з питання, яке цікавить, в тому числі і щодо перебігу опалювального сезону.
 
Відносини між акціонерною компанією та містом давно потребують перегляду. Київенерго сподівається, що прогрес у співробітництві, який вже розпочався із Київською міською держадміністрацією, буде продовжено і з депутатами міської ради, але тільки у конструктивній формі.
 
Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
S_L_B
Колись ці всі "...енерги" та "...гази" були у власності держави і не виникало ніяких(крім робочих питань) проблем.
Зараз все перейшло в приватні руки і кожен хоче заробити якнайбільше( у даному випадку під шумок Євро2012 хапнути земельки нібито для побудови станцій).
kiruxa_y
сами себе копают ямы ...