Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
6671
0

Маленькі Друзі-2012

Сьогодні в офісі Місцевого організаційного комітету були представлені 20 маленьких Друзів Євро-2012

Маленькі Друзі-2012

Почесну «дружню» сотню поповнили переможці всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «Євро в моїй країні – Творимо історію разом». Маленькі художники стали першими серед простих українців, кому випала честь отримати статус Друга Євро-2012.

20 переможців дитячого конкурсу з різних куточків України отримали разом із почесним статусом Друга Євро-2012 широкий асортимент продукції з символікою чемпіонату – від кепок і поло до м’ячів і пронумерованих значків зі спеціально виготовленої лімітованої серії Друзі Євро-2012. Переможець кожної категорії відвідає Швейцарію, щоб завітати до штаб-квартири УЄФА у Ньоні, переглянути на Стад-де-Женев матч Швейцарія-Україна, і, звісно, побачити мальовничу Женеву.

Коментуючи свої малюнки, діти не соромились називати Україну європейською державою, обговорювали, як будуть приймати гостей турніру і святкуватимуть українську перемогу. Переможці найстаршої категорії, Тарас і Світлана з Золочева, приїхали до Києва у вишиванках. Хлопець зобразив вогняний м’яч, який притягує до України цілий світ. Світлана намалювала оберіг Євро-2012 – українську писанку з десятків стародавніх орнаментів, що обгортає футбольний м’яч. «Українська писанка – оберіг чемпіонату. Оскільки Євро-2012 – для України це вищий рівень розвитку і процвітання. Якщо придивитись до орнаменту писанки, тут наші древні символи перетворюються на людей. Бо від людей, від нас самих залежить, яким буде наше майбутнє», - розповіла Світлана в інтерв’ю Інформаційному центру «Україна-2012».  

Голова журі Іван Малкович подякував усім українським дітям, які взяли участь у конкурсі. І відзначив, що більшість малюнків, які прислали на конкурс, дівчачі. Відповідно, серед переможців лише 6 хлопців з 20. «Я сприймаю це нормально. Адже сьогодні у наших хлопців першочергове завдання - добре грати в футбол. Дівчата вирішили їх підтримати - надихати своєю творчістю», - зауважив видавець.

Конкурс, що тривав протягом місяця – з 15 вересня до 5 жовтня 2010 року, зібрав близько 300 робіт з усієї України. Юні учасники могли висловити своє ставлення до проведення в нашій країні єврочемпіонату. 21 жовтня переможців у п’яти вікових категоріях – 5-7 років, 8-10, 11-13 та 14-16 років - обрало компетентне журі у складі директора турніру Маркіяна Лубківського, видавця Івана Малковича, художників Євгенії Гапчинської та Костя Лавра, а також телеведучої Ольги Фреймут. Головною вимогою конкурсу було надати особисто створений малюнок дитиною на тему Євро-2012.

Список переможців конкурсу «Творимо історію разом» у чотирьох категоріях. Наймолодша група 5-7 дітей: Дарія Ковтун (м.Київ, 7 років), Олексій Врублевський (м.Київ, 7 років), Данило Смик (м.Львів, 5 років), Валерія Чередниченко (м.Рубіжне, Луганська область, 7 років), Тарас Синюк (м.Луцьк, 6 років). У категорії 8-10 років перемогли Вікторія Сурмочевська (м.Ніжин, Чернігівська обл., 9 років), Яна Воробчак (м.Галич, Івано-Франківщина, 9 років), Олександра Люлькун (м.Хмельницький, 9 років), Марія Гаврилюк (м.Харків, 9 років), Маргарита Нечваль (м.Ніжин, Чернігівська обл., 9 років). Переможцями серед 11-13 років визначено: Богдан Стасішин (м.Ніжин, Чернігівська обл., 12 років), Анастасія Лук`яненко (м.Біла Церква, Київська обл., 12 років), Аніта Тимпельсон (м.Харків, 11 років), Андрій Раткін (м.Київ, 11 років), Олександра Люшукова (м.Харків, 11 років). Переможцями у віковій категорії 14 – 16 років стали Світлана Касперська (м.Золочів, Львівщина, 15 років), Марина Хом’якова (м.Харків, 15 років), Тарас Калітовський (м.Золочів, Львівщина, 16 років), Юлія Роїк (с.Полянецьке, Черкащина, 15 років), Дарина Кулініч (м.Харків, 15 років).

Спеціальний приз – поїздку до Швейцарії на футбольний матч і подорож до офісу УЄФА – отримали переможці у кожній категорії – Дарія Ковтун, Вікторія Сурмочевська, Богдан Стасішин та Світлана Касперська.   

Нагадаємо, у команді 50 відомих Друзів Євро-2012 вже одинадцять постатей - це олімпійські чемпіони Сергій Бубка та Валерій Борзов, поет і видавець Іван Малкович, співак Святослав Вакарчук, брати-боксери Віталій та Володимир Кличко, футболісти Леонід Буряк і Олександр Шовковський, художники Євгенія Гапчинська та Кость Лавро, а також телеведуча Ольга Фреймут.

Інформаційний центр «Україна-2012»

 

Евро-2012
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин заинтересовал легендарный клуб и финалиста ЛЧ. Андрею нашли замену
Футбол | 18 мая 2024, 06:55 1
Лунин заинтересовал легендарный клуб и финалиста ЛЧ. Андрею нашли замену

Украинцем интересуются «Милан», «Наполи» и «Боруссия Дортмунд»

Реванш против Опетаи опасен для Бриедиса. На этом все может закончиться
Бокс | 18 мая 2024, 22:23 0
Реванш против Опетаи опасен для Бриедиса. На этом все может закончиться

Майрис возвращается после долгого перерыва сложным противостоянием

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.