Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2732
5

Кардинал-Ровно – Энергия. Анонс

Випробування складніше, ніж у першому турі

Кардинал-Ровно – Энергия. Анонс

У другому турі на підопічних Юрія Баховського чекає не менш складне випробування, аніж у першому. Якщо в стартовому турі рівняни приймали четверту команду минулорічного чемпіонату, то зараз їхнім суперником буде бронзовий призер чемпіонату-09/10 львівська «Енергія».

Стартові матчі завжди грати важко, але МФК «Кардинал-Рівне» впоралося з цією проблемою і буквально розгромило в першій грі івано-франківців. Зараз головне не розслаблятися перед грою з ще більш досвідченим суперником і продемонструвати гру не гіршу, ніж в попередньому турі. Багато залежатиме від настрою на гру, тобто від того, чи зуміє наставник команди і керівництво клубу знайти необхідні слова, щоб налаштувати команду на відповідного суперника.

У лавах рівнян є два гравці, які свого часу одягали футболки «Енергії». Це Сергій Піддубний (за львів’ян провів 7 сезонів, зіграв 216 ігор, забив 104 голи – другий показник за всю історію «Енергії» за зіграними поєдинками та голами ) і Андрій Паршиков (за львів’ян провів 5 сезонів, 173 гри, 80 м'ячів ). До речі, на них покладатимуться головні надії. Обом футболістам досвіду не позичати, тим більше, грати доведеться в рідних стінах, отже підтримка трибун гарантована, а після перемоги рівнян в стартовому матчі взагалі на матчі з «Енергією» очікується аншлаг.

Чудово провів попередній матч воротар рівнян Віталій Дєнюжкін, дуже бажано, щоб і в цьому матчі він виглядав не гірше, а ще менше ризикував, бо, якщо івано-франківці не покарали Віталія, то більш досвідчені львів’яни навряд чи пробачатимуть помилки. Сподіваємось також на вдалу гру ще двох рівнян: Володимира Сондака і Олександра Басіча, яким досвіду гри з львів’янами не позичати, адже в попередньому чемпіонаті хлопці виступали за львівський «Кардинал». Є надія, що всю свою майстерність продемонструє Михайло Волянюк, який у попередньому матчі зіграв лише на 50 відсотків своїх можливостей, а потенціал у хлопця є, тому хотілося, щоб якраз у цьому матчі він його використав сповна.

Ось головна ударна сила рівнян, проте не потрібно скидати з рахунків і інших виконавців, адже не менш небезпечними можуть бути Віталій Танський, Володимир Данилюк і Юрій Когут, а також новачок команди Олег Чеботарьов.

Щодо змін у складі гостей, то в порівнянні з попереднім чемпіонатом вони не суттєві – їх лише три. Так, у команду повернувся Олександр Бондар, а залишили її Іван Ільницький і Тарас Кузь. Проте навіть без значного підсилення «Енергія» залишається одним із головних претендентів на нагороди чемпіонату, тому цій команді пальця в рот не клади, потрібно бути готовим до бою в будь-якому матчі, адже львів’ян шапками не закидаєш.

Потрібно також зазначити, що в складі «енергетиків» продовжують виступати двоє вихованців рівненського футзалу – Сергій Тригубець (проводить 6-й сезон за львів'ян, зіграв 119 ігор, забив 84 м'ячі) та Олександр Бондар (третій сезон, 65 ігор, 15 м'ячів). До речі, що до останнього, то рівняни були не проти бачити його у своєму складі, але «Енергія» виявилася спритнішою і з-під самого носу перехопила гравця, повернувши його з «Урагану».

У попередньому чемпіонаті «Енергія» двічі перемогла тоді ще львівський «Кардинал». У першому колі - 6:2, а ось на своєму майданчику в другому колі, ледве «унесла ноги», вирвавши перемогу на останніх секундах матчу з рахунком – 6:5. Загалом, якщо брати до уваги стосунки між командами, то, напевно, треба враховувати не тільки зустрічі «Кардинал» - «Енергія», а й МФК «Рівне» - «Енергія». Тож гості в 13 матчах, проведених в рамках кубку та чемпіонату України в вищій і першій лігах, здобули 9 перемог при 4 поразках при різниці м’ячів 70:51. Причому три перемоги з чотирьох на рахунку МФК «Рівне» (дві в кубкових матчах 2002 року дома - 9:3 і в гостях - 9:7, а також цього ж року в першій лізі в домашньому матчі - 9:3 і поразка в гостях - 3:6).

На жаль, у вищій лізі рівнянам не вдалося здолати більш досвідченого суперника і в сезоні 2008-2009: у Львові СК «Енергія» перемогла – 9:0, а в Рівному – 9:7. Натомість, якраз у тому ж сезоні «Кардинал» здобув єдину перемогу в матчах з «Енергією», розгромивши суперника з рахунком – 5:0. Причому умовними господарями того матчу якраз були енергетики. У 2007році в матчах на кубок «Кардинал» поступився - 0:3, у сезоні 2007-2008 у вищій лізі СК «Енергія» перемогла - 6:0 і 5:2, у наступному сезоні «Кардинал» програв - 0:7 і, як вже зазначалося вище, переміг - 5:0.

Цікаво, що в очних поєдинках МФК «Рівне»/«Кардинал» - СК «Енергія» Сергій Піддубний забив загалом 19 голів. З них 13 у ворота «Енергії», а 6 – у ворота МФК «Рівне» та «Кардинала». Друге місце за цим показником у Сергія Тригубця: 12 м'ячів загалом – 5 у ворота «Енергії», 7 – у сітку воріт МФК «Рівне». Андрій Паршиков двічі забивав «Енергії», та одного разу – рівненській команді. Олександр Бондар двічі вражав ворота свого нинішнього клубу, виступаючи у складі МФК «Рівне».

Отже вже наперед можна спрогнозувати, що в Рівному очікується  безкомпромісна боротьба, яка завершиться лише після фінального свистка арбітра. І хоча фаворитом матчу вважають «Енергію», рівнянам цілком до снаги змінити це твердження, адже не завжди команда сильніша за індивідуальним рівнем гравців здобуває перемогу, все залежить від вольового настрою на гру суперника, а цього сподіваємось рівнянам не позичати, адже підтримка трибун гарантована, а мотивацій хоч відбавляй. Отож, у цій грі дуже важко назвати переможця… Обидві команди намагатимуться показати все на що здатні.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

11 вересня, субота
«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «Енергія» (Львів)
Рівне. Спорткомплекс ДЮСШ-4. 13.00
Арбітри: Коваленко (Донецьк), Банасько (Фастів)
Прогноз www.sport.ua – 3:3

Опрос

Голосов 20
С каким исходом завершится матч «Кардинал-Ровно» - «Энергия»?

Победа «Кардинала-Ровно»

9 голосов 45 %

Ничья

6 голосов 30 %

Победа «Энергии»

5 голосов 25 %

В опросах могут участвовать только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца
Футбол | 26 апреля 2024, 08:01 2
Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца

«Милан» вступил в борьбу с «ПСЖ», «Баварией» и «Манчестер Юнайтед» за Андрея

Ракицкий может покинуть Шахтер и перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 апреля 2024, 12:41 10
Ракицкий может покинуть Шахтер и перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Опытным центральным защитником интересуется «Металлист 1925»

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
dimoty
Арбітри: Коваленко (Донецьк), Банасько (Фастів)
Бонасье будет судить Ришилье, что характерно.))
dimoty
У энергетиков села батарейка...
Ришилье сРОВНяет их с землёй
vanmaris1982
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
vanmaris1982
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил