Ольга ХАРЛАН: «Дякую всім, але це ще не все!»

Бронзова медалістка Олімпіади має намір здобути ще одну медаль - у командній першості

Бронзова медалістка Олімпіади в Ріо Ольга Харлан поспілкувалася з українськими журналістами після церемонії нагородження призерів в індивідуальному турнірі шаблісток.

- Олю, Ви дуже емоційно сьогодні фехтували і перша, з ким Ви поділилася радістю була Ваша мама. Після того, як Ви здобули олімпійську медаль, якої очікувала вся країна, скажіть те, що Ви би самі хотіли сказати…
- Я неймовірно рада цій олімпійській медалі. От чесно! Звичайно, очікування були інші, у всіх були ці сподівання, і, певно, це таки зіграло свою роль. Не вдалося мені з цим впоратися. Я радію, що все так трапилося, радію, що здобула медаль. Вдруге поспіль у мене в індивідуальному змаганні на Олімпіаді «бронза». Але є ще командний турнір. Мої дівчатка мене підтримували і велика подяка їм за це. За ці сльози, за ці емоції. Хочу подякувати всім своїм тренерам. Розпочну з Вадима Марковича Гутцайта - хоч він уже тривалий час не головний тренер збірної, але він все одно нас підтримував морально, фізично, всіма своїми чакрами душі. Він підійшов до мене після бою у півфіналі, поговорив зі мною, сказавши, що на цьому життя не закінчується, все добре, треба зібратися. І в якийсь момент я відключила емоції, тому рахунок був рівний.
Також я би хотіла подякувати старшому у тренеру жіночої збірної із шаблі Артему Анатолійовичу Скороходу. Велике дякую Олегу Штурбабіну за те, що в останні місяці зі мною працював і працює з нашою командою. Гарніку Давідяну - за його напір, за всі ті зусилля, яких він докладає. Велике дякую нашому психологу Андрію Борисовичу Колосову, якому я постійно передаю привіт за те, що він робить. Всією своєю душею він за нас. Я безмежно йому вдячна і ще дякую Ігорю Володимировичу Марченку, всім дякую. Я дуже хочу завоювати медаль в команді, тому це ще не все!
- Здалося що саме у півфіналі цей тиск досяг апогею, бо на цей бій Ви вийшли доволі нервовою
-Так, у цей момент було дуже важко. Не знаю, що зі мною трапилося. Чесно. Треба думати і я, напевне, ще довго буду про це міркувати. Все ж таки зіграв фактор Олімпійських Ігор. Надія на те, що я виграю їх.
- Удар Єгорян по Вашій руці вплинув на подальший перебіг бою?
- Було боляче. Дуже. Після бою Яна Єгорян підійшла і сказала, що я тебе так сильно била, просто вибач мене. Я загалом рада за дівчат.
- Здалося, що у матчі за «бронзу» психологічний тягар спав. Чи це лише здалося?
- Це Вам здалося. Було ще гірше, тому що я розуміла, що я повинна, я мушу це зробити. Не було такого, що я робила це у задоволення. Я повинна, от і все.
- Як було фехтувати з Аліною Комащук?
- Напевне, цей бій був найбільш важким для мене сьогодні. У першу чергу психологічно. Коли ми з Аліною закінчили фехтувати я трималася, щоби не заплакати, тому що ми з нею не зустрічалися на жодних змаганнях. А зустрілися на Олімпійських Іграх. І це жахливо! Ми стільки часу проводимо разом, ми стільки тренуємося, стільки спільно готуємося. І треба так, щоби на жодних Іграх ми не зустрітися, а саме на Олімпіаді!
- Ви спілкувалися з нею перед боєм?
- Ні, кожен готувався. Кожен аналізував, що потрібно робити. Виграла я , але вона весь час була зі мною. Після бою вона сказала мені: «Удачі!»
А я у відповідь їй: «Удачі? Я тебе люблю!». І все.
Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ
Фото Володимир МУЛА

Сергей Цыба Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хоккей | 03 мая 2024, 08:10 3

Решающая игра для команды Христича

Комментарии