Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
3213
1

Энергия – Монолит – 8:2

«Енергія» стріляє дуплетами

Энергия – Монолит – 8:2
Энергия - Монолит

Львівська «Енергія» у останньому матчі регулярного чемпіонату розгромила «Моноліт». Для харків’ян це був другий поспіль матч за три дні за заході України, і повертаються вони на рідні землі з повною торбою голів (від «Урагану» - 5, від «Енергії» - 8).

Наприкінці чемпіонату у харків'ян явний спад в грі. За останні шість поєдинків вони здобули лише одну нічию, і то над відвертим аутсайдером чемпіонату житомирським «Контингентом». Хоча на початку поєдинку гості намагались навіть заволодіти ініціативою. Два поспіль удари харків'ян у активі Білоуса і Фінтісова, але Пітуля, який схоже витіснив із рамки Кардаша, зіграв наднадійно.

Але, як потім виявилось, це були лише епізоди. Впродовж четвертої хвилини «енергетики» довели, хто справді володар ситуації. Спочатку Задорожний скористався передачею Рогачова з аута. Не пройшло й хвилини, як Федюк поборовся за м'яч в центрі майданчика і вийшов разом із Тригубцем на одного воротаря: пас Тригубця і гол Федюка.

Після цього «Моноліт» ще намагався якось огризатись, але його атаки були настільки беззубими, що ніяких труднощів обороні господарів не приносили. А от львів'яни натомість атакували дуже гостро і якби не Гурко, то рахунок був б двозначним.

На 12-й хвилині воротар «Моноліта» впродовж однієї хвилини тричі поспіль рятував свою команду. Спочатку Петрушин перевірив кіпера здалеку, відразу на добивання відгукнувся Ільницький, а останнім провірив Гурка Струк, але воротар вже лежачи зумів підняти руки і перевести м'яч на кутовий.

Але навіть такі героїчні потуги голкіпера не могли врятувати «Моноліт» – настільки дірява була оборона. На 14-й хвилині Рогачов не використав шанс забити, перебуваючи в п'яти метрах від воріт, а через кілька секунд Євген не реалізував ще й вихід один на один. Але зате забивали партнери. Знову львів'яни вистрелили дуплетом. Між моментами у Рогачова забив Тригубець, а згодом Задорожній першим виявився на добиванні після виходу Рогачова тет-а-тет із кіпером. На 20-й хвилині Тригубець не реалізував черговий вихід на побачення із стражем воріт гостей.

А найбільше продемонструвала усю силу «Енергії» і слабість «Моноліту» комбінація на 20-й хвилині. За 12 секунд до сирени львів'яни заробили штрафний удар і Микола Сич взяв тайм-аут. Після хвилинної наради «енергетики» настільки шикарно розіграли штрафний, що харків'яни лише поглядом проводжали м'яч у ворота. Задорожний зробив поперечну передачу на Федюка, той по правому флангу продовжив на Тригубця, який в свою чергу прострілив на Рогачова і Євген забивав вже у порожні ворота.

І навіть за такої переваги підопічні Миколи Сича не зупинялись. По перерві вони й надалі штурмували ворота Гурка немов рахунок не 5:0, а 0:2. Гурко й надалі крутився, як білка в колесі, і намагався чистити огріхи оборони. Так він парирував удар Задорожного із п'яти метрів, а згодом нейтралізував удар Тригубця після виходу двох (!) гравців на нього одного. Але вже нічого не зміг зробити воротар після чергової помилки і удару Іванова з лівого боку штрафного майданчика.

Майже відразу Білоус один гол сквитав, але це ні на що вплинути не могло. За дві хвилини до сирени Микола Сич випустив Задорожного п'ятим польовим гравцем. І харків'янам вдалось забити ще один гол у порожні ворота. Це Воронін перекинув останнього захисника зі своєї частини майданчика.

Але незважаючи на гол, «енергетикам» все-таки вдалось зробити позитивний баланс гри без воротаря. На останній хвилині третім дуплетом вистрелили Тригубець і Ільницький. У обох епізодах гольову передачу віддавав Петрушин, при чому перший гол Тригубець забив головою.

Володимир КРУПЧУК

«Энергия» (Львов) - «Монолит» (Харьков) - 8:2

«Энергия»
: Питуля (Кардаш, 26) - Задорожный, Иванов, Ильницкий, Кузь, Петрушин, Рогачев, Романов, Струк, Тригубец, Федюк
«Монолит»: Гурко - Аветисян, Белоус, Воронин, Мдзинаришвили, Николенко, Рекунчак, Турчак, Финтисов, Шешенев
Арбитры: Кравцов (Киев), Кравченко (Сумы)
Задорожный, 4, Федюк, 4, Тригубец, 14, Задорожный, 14, Рогачев, 20, Иванов, 29, Тригубец, 40, Ильницкий, 40 - Белоус, 30, Воронин, 39
Кардаш, 34.

Удары (в створ): 27 (21) - 16 (11)

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

www.futsal.sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Определился обладатель Кубка Украины по футзалу 2023/24
Футзал | 05 мая 2024, 16:17 0
Определился обладатель Кубка Украины по футзалу 2023/24

«Ураган» в финале обыграл «Аврору» со счетом 4:2

Легендарный Касильяс расхвалил Лунина и сообщил, кто сыграет в финале ЛЧ
Футбол | 09 мая 2024, 20:46 0
Легендарный Касильяс расхвалил Лунина и сообщил, кто сыграет в финале ЛЧ

Икер считает, что против «Боруссии» должен сыграть именно украинский вратарь

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Lyalion
"Енергія" повертається...