Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
767
0

БРИНЗАК: «Конкретних місць не плануємо»

Через тиждень збірна України з біатлону вилітає до Канади

БРИНЗАК: «Конкретних місць не плануємо»

Менш ніж через місяць розпочнуться перегони за медалями білої Олімпіади у канадському Ванкувері. Серед усіх українських олімпійців найбільше шансів постояти на п’єдесталі пошани мають біатлоністи. На етапах Кубка світу українські жінки неодноразово стояли біля підніжжя призового подіуму, обіцяючи тим самим, що у Ванкувері зброю без боротьби не складуть. Але говорити про якісь високі місця, тим паче про медалі, президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак не хоче. Він, як ніхто інший, знає, наскільки у цьому виді спорту успіх залежить від Фортуни. І щоб не злякати цю примхливу даму, результатів не прогнозує...

- Ми неодноразово були у Ванкувері, все бачили на власні очі, - розповів Володимир Бринзак. – І все нам сподобалося. Мені Вістлер, де проходитимуть змагання біатлоністів, нагадує наш Тисовець. До вподоби нам і олімпійське селище. Спортсмени, які змагатимуться у Вістлері - біатлоністи, лижники, - житимуть у котеджах по шість осіб у кожному блоці. Тобто все як зазвичай на олімпіадах. А яка там природа, ландшафти! Всюди панують тиша і спокій. Нам це підходить якнайкраще. У Турині, наприклад, місцевість була відкритою, не було стільки дерев. У самому Ванкувері також трішки по-іншому. Там спортсмени мешкатимуть у великих будинках. Та й на вулицях буде гамірно...

- Минулий сезон наші біатлоністи починали у борг. Чи були фінансові труднощі цього року?
- З фінансами все чудово. Ми провели усі заплановані збори, інвентарю не бракує. В олімпійський рік інакше не буває... Головне, щоб було здоров’я. Щоб спортсмени напередодні Ігор не захворіли чи не «підхопили» травму.

- На останніх етапах Кубка світу, особливо у чоловічих дисциплінах, складалося враження, що наші сервісмени не вгадали зі змазкою. У зарубіжних збірних цілі наукові групи, які розробляють та підбирають змазки. А хто у нас цим займається?
- Час від часу помиляються усі, навіть зарубіжні групи фахівців. Так, у мас-старті серед чоловіків лижі їхали не дуже добре. Але нічого страшного в цьому немає. Наші сервісмени – не тренери, як це було колись, а окремі фахівці – зазвичай добре змащують лижі. Не думаю, що через це у нас будуть проблеми на Іграх. Нам нічого не бракує: у команді, окрім того, є лікарі й масажисти.

- Поки що на кубкових етапах наші чоловіки виглядають блідо. Чого їм не вистачає? І чи зможуть вони змінити розклади на Олімпійських іграх?
- Наша проблема в тому, що не вистачає резерву - талановитих молодих біатлоністів. Ми у збірну обираємо з 10-15 осіб. А в Росії, для прикладу, зі 150-ти... Відсутність конкуренції і дає такий результат. Чого чекати від наших чоловіків на Олімпіаді? Поживемо – побачимо. Ми ставимо перед ними, так само, як і перед жінками, лише одне завдання – виступити якнайкраще. Конкретних місць не плануємо. Зараз наша команда в італійському Антхольці, де бере участь у заключному передолімпійському етапі Кубка світу. А 29 січня вже вилітаємо до Канади.

- Жіноча збірна розпочала сезон обнадійливо. Але Оксана Хвостенко далека від найкращих своїх кондицій…
- Вона перехворіла на початку сезону і тепер ніяк не може відійти від того стану. З нею працюють лікарі, і ми сподіваємося, що до Олімпіади Оксану поставлять на ноги.

- У Канаді «працює» чисельна українська діаспора...
- Канадські українці до нас добре ставляться. Ми зв’язувалися з діаспорою, вони пообіцяли допомогу волонтерів - зустріти команду та допомогти з транспортом. Чи пропонували вони фінансову допомогу? Ми не такі бідні, щоб хапати людей за руки, просити грошей. Нам вистачає того, що є.

Олена САДОВНИК, Високий Замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Повесила баранку, но проиграла. Известна первая финалистка турнира в Майами
Теннис | 28 марта 2024, 23:46 1
Повесила баранку, но проиграла. Известна первая финалистка турнира в Майами

Елена Рыбакина в трех сетах переиграла Викторию Азаренко в полуфинале соревнований

Хочет повторить? Майк Тайсон назвал лучшие годы своей жизни
Бокс | 29 марта 2024, 10:43 2
Хочет повторить? Майк Тайсон назвал лучшие годы своей жизни

Легендарный американец вспомнил пребывание за решеткой

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.