Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Еврокубки
|
958
0

РИЖОВ: «Кандидаток багато, але нас турбує їхня кваліфікація»

Напередодні єврокубкових матчів наставник динамівок має намір підсилити склад

РИЖОВ: «Кандидаток багато, але нас турбує їхня кваліфікація»

28-го січня і 4-го лютого київські динамівки проведуть матчі 1/8 фіналу Єврокубку проти грецького клубу «Соні Атінаікос». Домашній поєдинок чемпіонату УПБЛ з «Луганськими ластівками» став останнім для підопічних Володимира Рижова напередодні першої зустрічі з гречанками, яка відбудеться у столиці України. Для господарок майданчика гра з луганчанками перетворилася на тренування з підвищеною відповідальністю і завершилася впевненою перемогою з рахунком 91:52. Після завершення поєдинку наставник динамівок розповів офіційному сайту ліги про підготовку команди до єврокубкових баталій.

– Чи буде «Динамо»-НПУ підсилювати склад напередодні матчів з «Соні Атінаікос»?
– Кандидаток багато, але нас турбує їхня кваліфікація. У нас уже була Тамара Ренсбург, яка провела лише дві гри: одну – у чемпіонаті, іншу – у Єврокубку. У мене склалося враження, що вона хоче отримувати велику зарплату і нічого для цього не робити. З нею довелося попрощатися. Ми продовжуємо пошуки. Нам потрібно знайти кваліфікованого п’ятого номера, щоб на рівних протистояти « Соні Атінаікосу» у боротьбі під щитами. Якщо знайдуться варіанти – добре, якщо ні – будемо сподіватися на власні сили.

– Чи маєте по грецькому клубу більш детальну інформацію, ніж статистика в Інтернеті?
– Дві команди, які грали з ними у Єврокубку, вже вислали нам DVD-диски з записами матчів. За день-два я їх отримаю. План на підготовку і на гру у мене є. Але, можливо, після перегляду доведеться вносити певні корективи. Знаю, що наш майбутній суперник уміє застосовувати зонний пресинг. Але ми знаємо, як його розбивати. Нещодавно «Дніпро» грав з нами у такому стилі. У «Соні Атінаікоса» є потужні центрові, які вдало один одного заміняють. У складі суперника є сильна американка з WNBA, яка має солідну статистику. Більше і конкретніше зможу розповісти після того, як ознайомлюся з відеозаписами.

– Як можете оцінити дебют у складі «Динамо» молодої дівчини Лариси Стадник?
– Лариса приїхала до нас з Хмельницького. Талановита дівчина, має задатки лідера. Принаймні по дітях вона виділялася. У «Динамо»-НПУ вона отримає шанс стати гравцем пристойного рівня. Ми вже почали комплектуватися молодими і перспективними баскетболістками, щоб у наступному сезоні у нашій команді грало якомога більше українок. На жаль, вітчизняних гравців високого рівня у нас небагато, тому потрібно працювати над цим питанням. Щодо Лариси Стадник, то для дебюту вона зіграла непогано. Сміливо пішла у прохід – заробила два очки. Впевнено кинула триочковий – потрапила у кошик. Потенціал у неї є і вона може прогресувати.

Жіноча Українська Баскетбольна Ліга

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.