Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Покер
|
3072
0

ФСПУ: «В ближайшие дни вопрос будет урегулирован»

Заявление Национальной федерации спортивного покера Украины

ФСПУ: «В ближайшие дни вопрос будет урегулирован»
На официальном сайте Федерации спортивного покера Украины появилось разъяснение касательно отмены государственной регистрации покера как вида спорта. Вот текст заявления:

«Шановні колеги!

Повідомляємо Вам, що 24 грудня 2009 р. Міністерством юстиції України була скасована держреєстрація абзацу 4 пункту 1 наказу Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту від 15 червня 2009 № 2021 "Про внесення змін до Переліку видів спорту, що визнані в Україні" (зареєстрований в Мін'юсті 1 липня 2009 р.), про що стало відомо 31 грудня 2009 р. Саме цим документом спортивний покер було внесено до переліку видів спорту, визнаних в Україні.

На думку чиновників Мін’юсту визнання спортивного покеру "не узгоджується зі статтею 2 закону України "Про заборону грального бізнесу на Україні", якою визначено, що в Україні забороняється гральний бізнес і участь в азартних іграх".

Федерація покеру України, Федерація спортивного покеру України, вважають вказані дії Міністерства юстиції абсолютно безпідставними, враховуючи те, що Мін’юстом протягом останніх двох місяців було отримано десятки роз’яснень, довідок та аналітичних матеріалів стосовно спортивного покеру, його спортивної суті, відмінностей спортивного покеру від азартних різновидів покеру тощо. Ані Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту, ані Федерації не отримали жодного критичного коментаря від чиновників Міністерства юстиції у відповідь на представлені матеріали.

Більш того, наказом Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту від 09.12.2009р. №4330 була створена Комісія з вивчення питання відповідності відомчих актів Міністерства України у справах сім‘ї, молоді та спорту Закону України "Про заборону грального бізнесу в Україні". До складу комісії було включено працівників Міністерства України у справах сім‘ї, молоді та спорту, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства юстиції України, Державної податкової адміністрації України, спортивного комітету України та Державного науково-дослідного інституту фізичної культури і спорту України.

Згідно попередніх висновків комісії «…аналізуючи техніку та тактику проведення змагань з виду спорту – спортивного покеру – можна дійти до висновку, що безумовне дотримання правил з виду спорту не призводить до порушення Закону України "Про заборону грального бізнесу в Україні".»

В даний момент Федерації, Мінсім’ямолодьспорту та Мін’юст проводять багатосторонні консультації з метою врегулювання проблеми, що виникла. У найближчі дні дане питання буде врегульоване. В той же час Федерації та Мінсім’ямолодьспорту залишають за собою право у будь-який момент почати судове оскарження дій Мін’юсту».

покер
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Таблица коэффициентов УЕФА. Англия лидирует, Италия почти догнала Испанию
Футбол | 19 апреля 2024, 16:30 8
Таблица коэффициентов УЕФА. Англия лидирует, Италия почти догнала Испанию

Украина завершила сезон на 18-й позиции 5-летнего рейтинга

Черноморец – Кривбасс. Прогноз и анонс на матч чемпионата Украины
Футбол | 20 апреля 2024, 09:04 3
Черноморец – Кривбасс. Прогноз и анонс на матч чемпионата Украины

Вряд ли команды смогут порадовать голами, зато борьбой – точно

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.