Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1565
0

Александр ЛЫСЕНКО: «Процесс селекции идет»

Тренер юношеской сборной Украины анализирует выступление своей команды

Александр ЛЫСЕНКО: «Процесс селекции идет»
Юнацька збірна України вперше за три останніх сезони подолала стартовий етап кваліфікації європейської першості для 17-річних. У 7-й відбірній групі Євро-2010, матчі якої проходили на полях Естонії, наша команда випередила господарів, словенців і фінішувала слідом за французами. Підсумки турніру в розмові з кореспондентом Інформ-служби ФФУ підвів головний тренер «синьо-жовтих» Олександр Лисенко.
 
49 ударів та один гол
 
«Добре, що ми досягли бажаного результату. Втім, колектив існує лише рік, процес селекції триває, і нам, звісно, ще є над чим працювати, − зауважує 58-річний фахівець. − Якщо раніше у нас зазвичай виникали питання до захисту, який помилявся доволі часто, то в Естонії не на своєму рівні виступила група нападу. Судіть самі: протягом перших двох матчів ми забили тільки один гол, хоча завдали 49 ударів! Складається враження, що у клубах хлопці недостатньо відпрацьовують завершення атак».
 
Без фаворитів та аутсайдерів
 
Олександр Лисенко визнає, що тренерському штабу не вдалося належним чином налаштувати підопічних на стартову зустріч проти естонської збірної. «Наші гравці явно недооцінили суперника. Між тим, я неодноразово нагадував: ні в якому разі не слід звертати увагу на назви команд, тим більше − в такому віці, − зазначає наставник. − Подивіться на результати поточної кваліфікації: Фінляндія − Німеччина − 1:0, Нідерланди − Мальта − 1:2… На даному етапі немає ані фаворитів, ані аутсайдерів!»
 
Додаткове випробування
 
Усі три матчі в Естонії наша збірна проводила в складних погодних умовах − під дощем та за низької температури. Це стало додатковим випробуванням для українців, які, за свідченням Лисенка, вкотре продемонстрували свій бійцівський характер. «Турнірне становище не залишало нам в останньому турі права на поразку, і хлопці вирішили завдання-мінімум, зігравши внічию з французами. На відміну від двох попередніх поєдинків, команда діяла на межі можливостей і заслужила на той результат, який врешті-решт вивів її до еліт-раунду», − згадує тренер.
 
Програма підготовки
 
Жеребкування наступного кола змагань відбудеться 9 грудня, а матчі пройдуть у другій половині березня. Сім вакантних путівок до фіналу Євро-2010 (U-17), який прийматиме Ліхтенштейн, розіграють 28 щасливчиків. Готуючись до чергового іспиту, підопічні Лисенка у січні працюватимуть за індивідуальними завданнями у своїх клубах, а наприкінці лютого на Піренеях візьмуть участь у престижному турнірі разом із англійськими, португальськими та французькими однолітками. Ще один контрольний збір має відбутися на початку березня.
 
Мета − фінальний турнір
 
«З перших днів нашої співпраці я казав хлопцям, що ставитиму перед командою лише максимальні завдання. У кожному матчі ми прагнемо здобути перемогу, а в поточній єврокаманії наша ціль − фінальний турнір. Передумови для успішного завершення кваліфікації є, адже у збірній виступають насправді талановиті хлопці. Однак важливо, щоб вони зуміли розкрити свій потенціал», − резюмує Олександр Лисенко.
 
Євро-2010 (U-17). Група 7 (Естонія).
 
17 жовтня. Естонія − Україна − 0:0, Франція − Словенія − 3:1.
19 жовтня. Україна − Словенія − 1:0, Франція − Естонія − 3:1.
22 жовтня. Україна − Франція − 1:1, Естонія − Словенія − 1:0.

 
 
 
І 
В
Н
П
М
О
1
Франція
3
2
1
0
7 − 3
7
2
Україна
3
1
2
0
2 − 1
5
3
Естонія
3
1
1
1
2 − 3
4
4
Словенія
3
0
0
3
1 − 5
0
 
 
Склад збірної України
 
Воротарі: Владислав Леванідов («Динамо» Київ), Заурі Махарадзе («Олімпік» Донецьк);
 
Захисники: Денис Балан, Антон Братков (обидва − «Динамо»), Ілля Глушицький («Шахтар» Донецьк), Ян Ковалевський («Металург» Запоріжжя), Віталій Приндета («Волинь» Луцк), Сергій Шевцов («Буковина» Чернівці);
 
Півзахисники: Сергій Вакуленко, В’ячеслав Чурко (обидва − «Шахтар»), Владислав Калитвинцев («Динамо»), Артем Філімонов («Дніпро»), Олександр Цибульник («Металіст» Харків);
 
Форварди: Ростислав Багдасаров, Іван Луканюк (обидва − «Шахтар»), Сергій Мельник («Таврія» Сімферополь), Ясин Хамід («Металург» Донецьк), Юрій Яковенко («Арсенал» Київ).

Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Таблица коэффициентов УЕФА. Англия лидирует, Италия почти догнала Испанию
Футбол | 19 апреля 2024, 16:30 8
Таблица коэффициентов УЕФА. Англия лидирует, Италия почти догнала Испанию

Украина завершила сезон на 18-й позиции 5-летнего рейтинга

Жозе Моуриньо признался, за кого будет болеть в Лиге чемпионов
Футбол | 19 апреля 2024, 10:17 1
Жозе Моуриньо признался, за кого будет болеть в Лиге чемпионов

Португалец выделил единственный клуб, который возглавлял в своей карьере

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.