Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2388
0

Кардинал - Шахтер - 3:4

«Кардинал» щось точно знає про «Шахтер»

Кардинал -  Шахтер - 3:4

Поки «Тайм» виступає на майданчику в угорському Дебрецені, де змагається за євротрофей, інший флагман українського футзалу грає внутрішні змагання. Донеччани після звітного поєдинку мали реальний шанс вперше вийти у лідери чемпіонату.

На перший погляд здавалось, що «гірники» це зроблять без жодних проблем. Адже статистика говорить сама за себе: чотири перемоги «Шахтаря» у чотирьох матчах. Але якщо заглибитись у останні поєдинки цих команд, то не зовсім вже такими беззаперечними були перемоги «помаранчево-чорних». Якщо у перший сезон «Кардиналу» в еліті вони без шансів програли на виїзді 0:8 і удома 0:3, то минулого сезону підопічні Романа Кореня потріпали нерви підопічним Олега Солодовника. У першому колі матч відбувався у Львові і тоді донеччани на класі перемогли 2:0. А от гра у 24 турі запам’ятається надовго. Тоді «Шахтар» відчайдушно боровся із «Таймом» за чемпіонство і втрачати очки йому було не гоже. А «Кардинал» посідав останню сходинку і будь-що прагнув її покинути. Тоді команди увесь перший і половину другого тайму не змогли відкрити рахунок. А на 29-й хвилині обмінялись голами. Через хвилину Танський вдруге вивів львів’ян уперед. Такої спритності від аутсайдера «Шахтар» не чекав. Ромаріо все-таки вдалось вирівняти рахунок. А на 38-й хвилині арбітри призначили у ворота гостей пенальті, який приніс «Шахтарю» перемогу. Ось таким напруженим видався останній матч між цими командами.

Звітний матч також подарував інтригу, хоча тривала вона лише останні секунди поєдинку.
Половина першого тайму пройшла у рівній боротьбі, хоча і під диктовку гостей. Карлос Альберто і Вассура провірили Русецького, але той пройшов екзамен. Побачивши, що не такий страшний чорт як його малюють, львів’яни й самі пішли в атаку. На 5-й хвилині Сондак відібрав м’яч у Юнакова на лінії штрафного майданчика і відразу пробив, але влучив у Сагайдаченка. Після кутового той ж Сондак бив, але влучив у захисника. Через хвилину Кольцун зіграв у стінку із Когутом і тепер кіпер «Шахтаря» мусів продемонструвати свою стрибучість.

Донеччани не могли погодитись із такою грою. Бразильські легіонери, коли виходили на майданчик вирівнювали гру, а коли знову виходили донецькі українці – «Кардинал» ішов в атаку. Так, із бразильської четвірки воротам Русецького загрожував Карлос Альберто і Клаудіньо, після ударів яких м’яч влучав у каркас воріт. У господарів два моменти мав Данилюк, спочатку він зі штрафного вистрілив, а згодом після кутового бив у дев’ятку. У обох епізодах на висоті був воротар. Згодом Волянюк виблиснув індивідуальними діями: обіграв двох суперників і намагався обіграти воротаря, але Сагайдаченко не піддався і Михайло пробив по воротах, але кіпер відбив удар. Впродовж двох хвилин кіпер гостей парирував ще удари Волянюка зі штрафного, Танського – зльоту і Сондака.

Але все-таки у донеччан є такий гравець як Вассура, який з нічого може зробити гол. Саме він приніс перемогу команді у матчі першого туру із «Енергією». Цього разу він на 14-й хвилині забив такий потрібний гол. Вассура з восьми метрів несподівано пробив в нижній кут і застав зненацька Русецького. Як і у більшості випадків, «Кардинал» грає до першого пропущеного гола, але на щастя цього разу команда не посипалась. Хоча через 4 хвилини Фумаса забив другий гол. У першому таймі Данилюк мав супермомент, але захисник виніс м’яч із порожніх воріт.

Другий тайм розпочався для господарів із ще однієї прикрості. Карлос Альберто зіграв у стінку із Фумасою і забив у порожні ворота – 0:3. Такий рахунок тримався до 34-ї хвилини. Саме тоді черговий свій гол забив Волянюк. Він точно пробив з семи метрів у кут воріт і трохи скоротив відставання. Після того, як Лаба вийшов п’ятим польовим, Вассурі вдалось вразити порожні ворота. Але за останні дві хвилини «Кардиналу» ледь не вдалось зрівняти рахунок. Спочатку Кудінов з лівого флангу пробив під дальню штангу, а згодом Данилюк підстеріг Клаудіньо вирвався сам на сам і переграв Сухомлинова. Але на більше у підопічних Романа Кореня не вистачило часу.

Володимир КРУПЧУК

«Кардинал» (Львів) – «Шахтар» (Шахтера) – 3:4

«Кардинал»: Русецький – Когут, Танський, Волянюк, Кольцун – Лаба, Кудінов, Сондак, Данилюк.
«Шахтар»: Сагайдаченко (Сухомлинов, 35) – Клаудіньо, Ромаріо, Карлос Альберто, Фумаса – Юнаков, Вассура, Мірошник, Вершинін – Рось.
Арбітри: Гора (Київ), Маслов (Київська обл.)
Голи: Волянюк (34), Кудінов (39), Данилюк (40) – Вассура (14, 38), Фумаса (18), Карлос Альберто (23).
Попередження: Кудінов (8) – Юнаков (12).

Удары (в створ): 19 (15) - 27 (16)

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины
Футбол | 25 апреля 2024, 11:05 14
Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины

Анчелотти планирует выпустить Кепу и Куртуа в старте в ближайшее время

ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины
Хоккей | 25 апреля 2024, 10:00 7
ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины

Очередная попытка сборной Украины вернуться во второй дивизион

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.