Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
3919
1

Ураган - Шахтер - 1:4

Бразильський легіон «Шахтаря» робить свою справу + ФОТО + ВИДЕО

Ураган - Шахтер - 1:4

Понад дві тисячі івано-франківських вболівальників, більшість з яких не пошкодувала заплатити символічних 5 гривень, залишали манеж коледжу фізвиховання розчарованими. Ще б пак! Матч «Урагану» з бразильсько-українським «Шахтарем» мав би дати відповідь на запитання, коли нарешті від амбіційних заяв про боротьбу за призові місця підопічні Сергія Гупаленка зможуть дійсно перейти до реальних справ, тобто почати втілювати в життя задекларовані завдання на сезон.

Стартовий розгром «Контингенту» додав оптимізму шанувальникам міні-футболу на Прикарпатті. І навпаки, виїзна нічия з «Енергією», коли «Ураган» передчасно повірив у свою перемогу, трохи насторожила. Благо, до сусіднього Львова - всього 150 км, хто хотів - міг побачити це «дербі» на власні очі. Відтак один з центральних матчів третього туру в Івано-Франківську мав би стати своєрідним лакмусовим папірцем, щоб спробувати зробити якійсь перші серйозні висновки.

Слова досвідченого Раміса Мансурова напередодні принципового поєдинку з «Шахтарем» про «холодну голову і гаряче серце», здається, ніхто з партнерів так до кінця і не почув. Передстартові хвилини хвилювання господарів минули одразу з першим небезпечним моментом біля воріт «Шахтаря», коли Сухомлинов в шпагаті відбив м'яч після удару Сімки. Далі настала черга Іжаковського двічі виручати «Ураган» після небезпечних пострілів Фумаси і Вершиніна.

Господарі вдалися до пресингу, однак «Шахтар» був до цього готовим. Загалом, гості з Донецька налаштовувались на важкий матч. Правильно вибрана тактика разом з ігровою дисципліною та виконавською майстерністю «гірників» у підсумку принесла їм успіх. П'ятеро бразильських легіонерів сповна продемонстрували свій клас, і по-суті саме вони «зробили» гру.

На восьмій хвилині Ромаріо після навісу з кутового холоднокровно з дев'яти метрів спрямував м'яч у сітку воріт «Урагану» - 0:1. Ще кілька разів до перерви Вассура і компанія пробачили суперників за дитячі помилки, коли франківці часто помилялись у простих ситуаціях. А два голи впродовж однієї хвилини на початку другого тайму стали вирішальними. Спершу Ромаріо перехопив пас від Пилипіва і пробив на точність - м'яч від штанги залетів у ворота - 0:2. Далі помилкою «ураганівців» в центрі майданчика скористався Карлос Альберто, який одразу ж прострілив з лівого флангу, а Фумаса разом з м'ячем опинився в сітці - 0:3.

Оговтатись від такого нокдауну господарі довго не могли. Піддубний і Кулик, які увійшли в гру по перерві, перевірили у справі Сухомлинова, натомість Камеко з Вершиніним ще раз пробачили «Ураган», коли Валенко в падінні виніс м'яч з лінії воріт. Найреальніші шанси розмочити рахунок мали Кулик і Павлюк, однак голкіпер «Шахтаря» проявив себе у всій красі, двічі у шпагатах виручивши команду. Нарешті на 31-й хвилині франківцям вдалося забити, коли Сімка опинився наодинці перед воротами гостей - 1:3.

Шанси врятувати гру разом з несамовитою підтримкою вболівальників мали б повести «Ураган» вперед. Але грамотна гра «Шахтаря» у захисті вкупі з пресингом не дозволили франківцям створити щось путнє поблизу воріт «гірників». Вихід Пилипіва п'ятим польовим за дві хвилини до фінальної сирени також успіху не приніс. До того ж, Вассура ще раз покарав господарів на останній хвилині, а ще за кілька секунд несильний удар бразильця прийшовся у штангу.

Олег ЛАНЯК, спеціально для www.futsal.sport.ua

«Ураган» (Івано-Франківськ) - «Шахтар» (Донецьк) - 1:4

ВИДЕО www.shakhtar5x5.dn.ua

«Ураган»: Іжаковський - Сімка, Мансуров, Ярий, Пилипів - Павлюк, Паршиков, Валенко, Цвєлих - Кулик, Піддубний, Шотурма.
«Шахтар»: Сухомлинов - Клаудіньо, Фумаса, Карлос Альберто, Ромаріо - Вассура, Камеко-к, Мірошник, Вершинін.
Арбітри: Дараган, Гроховецький (обидва - Київ).
Голи: Сімка (31) - Ромаріо (8, 21), Фумаса (22), Вассура (40).
Попередження: Ромаріо (8), Фумаса (21).

Удари (в ствір): 20 (14) – 22 (14).

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ































Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 01:50 2
Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити

Тибо опубликовал короткий твит после ответного матча 1/4 финала Лиги чемпионов

Лунин объяснил, почему остался по центру во время удара Бернарду Силвы
Футбол | 18 апреля 2024, 05:51 3
Лунин объяснил, почему остался по центру во время удара Бернарду Силвы

Андрей дважды отразил пенальти и помог Реалу пройти Манчестер Сити в Лиге чемпионов

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.