Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
5529
15

Анонс матча Карпаты – Металлург Д

Коли ж переможемо «Металург»?

Анонс матча Карпаты – Металлург Д

У першій домашній грі нового сезону «Карпати» зустрінуться з одним із незручних за останні роки суперником  - донецьким «Металургом», який львів’яни востаннє перемагали ще… 3 квітня 1999 року у Львові.

І «Карпати», і донецький «Металург» до звітного матчу підійшли з чудовим настроєм. Львів’яни у «зелено-білому» дербі здолали в гостях володаря кубка країни «Ворсклу». А учасник Ліги Європи «Металург» на важкому від дощу полі, здолавши у другому відбірковому раунді МТЗ-РІПО, вже подумками про матч наступного раунду зі словенським ФК «Інтерблок».

А з Білорусії делегація донецького «Металургу» вирушила не в Донецьк, а взяла курс до старовинного Львова, де декілька днів готуватиметься до свого першого виїзного календарного матчу в новому чемпіонаті.

Щодо кадрових втрат перед цим поєдинком, то в складі підопічних Олега Кононова будуть відсутні травмовані захисник Неманья Тубіч та нападник Михайло Кополовець. Не виступатиме за «Карпати» і Сергій Пшеничних, якому минулої середи клуб надав статус вільного агента. Натомість  чимало вболівальників прийде подивитись за діями двох новачків «Карпат», які успішно влилися в колектив. Хоча воротаря Андрія Тлумака важко назвати новачком, який після дворічної перерви знову повернувся до Львова і партнери по команді знову довірили йому  капітанську пов’язку. А ось для півзахисника Артема Федецького з «Шахтаря» матч проти «Металурга» буде першим домашнім в складі «зелено-білих». Не виключно, що вихованця волинського футболу з Луцька до Львова приїде підтримати його батько Андрій Федецький, відомий у минулому півзахисник «Волині», який, до речі, у перших національних чемпіонатах відіграв 102 матчі (11 голів).

Щодо донеччан, то не зможе допомогти партнерам новачок команди Ігор Коротецький, який вже у своїй дебютній грі за «Металург» встиг побачити червону картку (за два попередження). Всі інші готової до бою і горять бажанням потішити своїх фанатів результативним, видовищним футболом. Наприклад, глядачам цікаво буде поспостерігати за високорослим новачком «Металурга» Мусавенкосі Мгуні, який у четвер провів красень-гол у ворота МТЗ-РІПО. До речі, Муні став лише другим легіонером із Зімбабве, а першим представником цієї африканської країни в українських чемпіонатах став саме гравець «Карпат» Генрі Мутанбіква у далекому вже 2001 році.

Після повернення «Карпат» у 2006 році до вищої ліги «зелено-білі» у стартових домашніх матчах трьох чемпіонатів ні разу не програвали. А торік прем’єрна гра перед своїми уболівальниками з іншим представником Донецька «Шахтарем»  завершилась внічию 1:1.
Та й взагалі, нічийний синдром притаманний в останні роки домашнім зустрічам «Карпат» і донецького «Металурга». Більше того, лише 23 листопада минулого року Ігорю Худоб’яку вдалося розмочити «суху» домашню серію зустрічей карпатівців та металургів, яка розпочалася ще 12 травня 2002 року. Тож баланс 10 домашніх матчів «Карпат» та «Металурга»: 2 перемоги, 5 нічиїх та 3 поразки, різниця м’ячів 6-7.

Цього разу «Карпати» рішуче налаштовані на перемогу, адже на традиційній передсезонній зустрічі на стадіоні «Україна» зі своїми уболівальниками, новий спортивний директор клубу, прославлений у минулому бомбардир та рекордсмен в історії «Карпат» Степан Юрчишин заявив, що перед командою стоїть завдання поборотися за місце у Лізі Європи.

А виведе команди на поле 47-річний Валерій Сіренко з Сімферополя, за плечима якого вже 66 ігор у вищій лізі, в тому числі 6 матчів за участю «Карпат»: +1=2-3, м’ячі 8-12 та 8 матчів  за участю донецького «Металурга»: +2=3-3, м’ячі 5-10. Як бачимо, при цьому служителю Феміди обидва суперники більше втрачали очок, ніж здобували.

З нового сезону зазнала суттєвих змін і програмка, що випускається до домашніх матчів «Карпат» - як за дизайном, так і за наповненням. Виконана у ретро-стилі, серія програмок присвячена 40-річчю здобуття львівськими «Карпатами» Кубка СРСР, яке відбулося 17 серпня 1969 року у Москві на «Лужниках».

Юрій НАЗАРКЕВИЧ, спеціально для www.sport.ua

26 июля, воскресенье
«Карпаты» - «Металлург» Д
Львов. Стадион «Украина». 20.00
ТВ-трансляция на ТРК «Футбол»
Арбитр: Владимир Сиренко (Симферополь)
Прогноз sport.ua – 1:1
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Марсель – Бенфика. Прогноз и анонс на матч 1/4 финала Лиги Европы
Футбол | 18 апреля 2024, 07:10 0
Марсель – Бенфика. Прогноз и анонс на матч 1/4 финала Лиги Европы

Sport.ua вместе с GGBET анонсирует интересный поединок

Не Лунин. В УЕФА назвали лучшего игрока матча Манчестер Сити – Реал Мадрид
Футбол | 18 апреля 2024, 01:29 11
Не Лунин. В УЕФА назвали лучшего игрока матча Манчестер Сити – Реал Мадрид

Награду получил Федерико Вальверде, королевский клуб выбил «горожан» в серии пенальти

Комментарии 15
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
alezz
http://allsport-live.ru/tv.php?channel=787&num=0
JIecHuk (Одесса)
Ну чтож будет интересно.Ставлю конечно же на МетаДон.Удачи Донецк,дави западников!!!
myroslavmail
2 Гость — 26.07.2009 11:39
Та ви вже свій рівень культури проявили під час матчу Карпати - ФК Львів. Ще тут когось вчити будеш...
2 Гость — 26.07.2009 13:46
Пішов на х**
TeleSputnik
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
vadya-metal (Greece)
romprest — 25.07.2009 15:36
treba "сємочкі" zaboronutu prodavatu y misti do i pid 4as mat4y ))
Karpatam yda4i, pravda dumayu ni4eyka svetit vrode 0-0 ili 1-1
chik-chirik
Думаю 2:2!
romprest
А глядачів справді не багато буде, оскільки є ОБЄКТИВНІ передумови: завтра очікується погана погода, зараз період відпусток. Але тисяч 4 думаю буде. Головне, щоб фекали не прилізли. А то знов стратегічні "сємочкі" жерти будуть!
vuyko47
Карпатам,даруйте!
vuyko47
Не розумію багатьох львівян, скільки з"явилось недоброзичливців Карпат, які стільки зробили для львівського футболу, на відміну від ФК Львів.
Успіху Кірпатам!
myroslavmail
2 Гость — 25.07.2009 14:48
Ти довго думав, щоб таке сказати?! І взагалі, ФЕКАЛИ, не приходьте на стадіон!!! Не дай Бог, збереться більше 2000, це буде свідчити про те що ФЕКАЛИ прийшли на стадіон і тим самим збрехали! За це вам буде повна неповага!
kaizer2008
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
AndrFCKL
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
kaizer2008
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
dudya
я за кожанова, мгуни и година
Baltacha
Я за карпаты!!!