Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
|
1152
1

КОНДРАТЮК: «В Угорщину їдемо перемагати»

Гравець львівського «Тайму» Олександр КОНДРАТЮК про похід своєї команди за Кубком УЄФА

КОНДРАТЮК: «В Угорщину їдемо перемагати»

- Група не проста, погляньте на наших суперників, - каже Олександр. - Фаворитом, безумовно є італійське «Лупаренсе». Гравці цієї команди дуже кваліфіковані, а італійський чемпіонат, звісно, сильніший за український. Також важко буде грати з господарями - угорським «Береттойфалу». Угорці демонструють не поганий міні-футбол, з ними потрібно бути обережнішими. Також думаю з нами в одній групі зіграють болгари (Третій суперник «Тайму» стане відомий наприкінці серпня, коли в болгарській «Варні» завершиться турнір попереднього раунду групи А. В цій групі змагатимуться місцевий МФК «Варна», «Торнадо» з Молдови, ірландський «Корк Сіті» та турецький «Газі Унісерсітечі» - Авт). «Варна» набралася досвіду й тепер не роздаватиме очки, як дехто думає.

- З «Варною» в розіграші Кубка УЄФА ви зустрічалися ще у складі «Енергії». Пригадайте, будь ласка, той матч...
- Ми тоді легко виграли, самі навіть цього не очікували. На початку зустрічі швидко забили 3 голи, а потім нам вже було легше диктувати свої умови. Одним словом гра вдалася. Але болгари в останній день турніру дали бій «Бенфіці». Португальці тоді їх ледве обіграли, здається, з рахунком 4:2. Це свідчить про те, «Варна» не проста команда. За неї грають кремезні, атлетичні футзалісти. Думаю, їм конкуренцію в групі А можуть скласти хіба молдавани, які довгий час грають одним складом. Часто чемпіон з Молдови на розіграш Кубка УЄФА збирає кращих гравців з кількох клубів своєї першості. Оформляють гравцям угоди по оренді і їдуть на міжнародний старт. Принаймні, вони раніше таке робили. Одна четвірка була сформована з чемпіонів країни, а інша з кращих гравців із інших команд.

- Італійські футзальні команди демонструють ту ж гру, що і футбольні?
- Так, є чимало схожих рис в італійського футзалу та футболу. Їхні команди зарядженні на удар, вони б'ють з тих позицій, із яких в Україні цього не роблять. Технічні, атлетичні футзалісти. З такими суперниками грати дуже важко. Вони нав'язують свою гру і не дозволяють суперникам показати свою.

- А що можете сказати про угорців?
- У складі «Шахтаря» я побував на одному із основних раундів розіграшу Кубка УЄФА в Угорщині. Нам або пощастило, або ми були добре підготовлені: господарів «гірники» обіграли з рахунком 11:0. Але підсумок гри не відображає її перебігу. Ми реалізували усі свої моменти, а вони ні. Угорські уболівальники дуже темпераментні, гучно підтримують свою команду. За кращу команду угорського чемпіонату грає чимало збірників із величезним міжнародним досвідом. Хочу сказати, що багато чого буде залежати від результату жеребкування: з ким ми проведемо першу, другу і третю гру.

- Часто кажуть, що рідні стіни допомагають. Йдеться про підтримку своїх уболівальників чи тяжіння суддів до симпатій господарям?
- Думаю, йдеться про сукупність факторів: знайомий зал, свої уболівальники і, звісно, бажання суддів допомогти місцевим. Але не потрібно на це особливо звертати увагу. Врахувати ці фактори треба, але не можна на них зациклюватися. Ми ж їдемо перемагати... 

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Впервые опубликован рейтинг ФИФА по футзалу. На каком месте сборная Украины
Футзал | 06 мая 2024, 23:57 2
Впервые опубликован рейтинг ФИФА по футзалу. На каком месте сборная Украины

И мужская, и женская сборные Украины занимают 12-ю позицию в рейтинге

Легендарный Касильяс расхвалил Лунина и сообщил, кто сыграет в финале ЛЧ
Футбол | 09 мая 2024, 20:46 0
Легендарный Касильяс расхвалил Лунина и сообщил, кто сыграет в финале ЛЧ

Икер считает, что против «Боруссии» должен сыграть именно украинский вратарь

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Дмит ий Копий
Скорее всего, в Дебрецене.