Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

WTA
| Обновлено 08 августа 2024, 22:08
7914
35

Костюк переиграла Свитолину на супертурнире в Торонто и вышла в 1/8 финала

Марта одолела Элину в трех сетах во 2-м раунде тысячника в Канаде

| Обновлено 08 августа 2024, 22:08
7914
35
Костюк переиграла Свитолину на супертурнире в Торонто и вышла в 1/8 финала
Getty Images/Global Images Ukraine

8 августа на кортах хардового турнира WTA 1000 в Торонто (Канада) состоялось украинское дерби между Элиной Свитолиной (WTA 34) и Мартой Костюк (WTA 20).

Украинки сошлись друг с другом в 1/16 финала. Победу в трех сетах одержала Костюк.

WTA 1000 Торонто. Хард. 1/16 финала

Элина Свитолина (Украина) – Марта Костюк (Украина) [11] – 2:6, 6:2, 2:6

Это была вторая встреча соперниц. Костюк сравняла счет, 1:1. В 2018 году Элина одолела Марту в 3-м круге Australian Open.

Костюк во второй раз играет на тысячнике в Канаде и впервые пробилась в 3-й раунд.

В 1/16 финала Марта встретится с победительницей противостояния Эмма Наварро (США, WTA 15) – Магда Линетт (Польша, WTA 43).

Костюк – единственная представительница Украины, которая продолжает борьбу в Торонто. Ранее во 2-м круге Леся Цуренко проиграла Анне Калинской.

На старте соревнований Марта одолела Татьяну Марию, а Элина выиграла у Шелби Роджерс.

Оцените материал
(30)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Известна сумма призовых Хижняка за золото ОИ. Он получит два больших чека
Олимпийские игры | 08 августа 2024, 07:20 7
Известна сумма призовых Хижняка за золото ОИ. Он получит два больших чека

Украинский боксер выиграл первую золотую медаль Олимпиады

Профи или ОИ-2028? Хижняк признался, что будет делать после игр в Париже
Олимпийские игры | 08 августа 2024, 07:47 12
Профи или ОИ-2028? Хижняк признался, что будет делать после игр в Париже

Украинец пока не определился с будущим

Комментарии 35
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Donchanin
Марту з перемогою, молодчинка.  А до питання про "справжню першу" хочеться нагадати всім, що у віці Марти Еліна вже була у трійці WTA.  Чи буде там колись Марта – велике питання
sirjoga
Особисто я вболівав за Марту. На мою скромну думку перемога в цьому матчі зміцнить її ментально. Чи задоволений я матчем? Звісно, що ні. Емоційний сплеск повністю руйнує гру Марти на 1,5 сети, КАРЛ на 1,5 сети!!! Це не спад, а повний провал. От і маємо тенісистку з технічним арсеналом, фізичними даними і баченням корту самого найвищого рівня, яка не може себе реалізувати. З перемогою, Марто! Сподіваюсь ти якось з цим навчишся справлятися, можливо цей матч стане одним із фундаментів майбутнього ТОПа. 
aleks8-48
Станіслав.Давайте відчинемо очі. Ще тиждень-два потому Еліна показувала відмінний теніс проти топ-гравчинь. Було видно,що сьогодні вона грала не у свій звичайний теніс,це була лише частка підготовки к USO. Я гадаю у Еліни не було наміру викладатись у цій грі,пік форми потрібен к ВШ. Ще зарано діліти наших дівчат на минуле та майбутнє. Марта добре додала,але до Еліни ій ще далеко. Якби матч між ними відбувся на ВШ,упевненний,що результат був би протилежний.
mevast
Марта виглядала сильнішою. Проте рівень гри не вразив. Куча помилок - подарунків одна одній. Оце стан нашого жіночого тенісу. Надіятись на перемоги в турнірах не приходиться.
dudigo78
судити по одному матчі не варто. Еліна також вигравала не так давно в Іги, але це не означає, що вона краща чи навіть приблизно її рівня. тут інше, Еліна вже на завершенні своєї кар'єри, це факт, і щось грандіозного від неї вимагати нема сенсу. А от Марті виграти бодай половину трофеїв, які за свою кар'єру виграла Еліна це ще велике запитання. В мене особливого оптимізму на цей рахунок не має. на мою думку в Україні поки що не має тенісистки, яка б могла бодай повторити досягнення Світоліної
Sp-0007043
Вітаю Марту. Завжди вболіваю за них обох. Думав що у Марти є проблеми тільки з подачею. Але сьогодні було видно що їй треба спралятися щей з психологічними провалами. І саме ці 2 проблеми поки не дають їй стати одніею з найкращих тенісисток світу. Марті зовсім трохи не вистачило щоб стати медалісткою на олімпіаді. Успіхв Марті та Еліні!
introvert
В першому раунді Костюк виглядала краще, тож перед грою в мене було лише одне запитання, і це питання було до Марти: затремтить чи ні? Не затремтить - переможе, затремтить - програє. За всієї поваги до Еліни, все в цьому матчі залежало саме від Марти.
Не затремтіла. Хоча без нервів не обійшлось.
Citrullus lanatus
6 лет не виделись))) на корте.
rizzo
Звісно, хотілося б побачити це протистояння у фіналі...
Vlad Holl
Марта добавила , Еліна трохи здала і цього стало достатньо. А взагалі, купа помилок , особливо на подачі , від Марти це звично , від Еліни не чекав . Марті перемог , бо вона на даний момент єдина наша надія і дійсно перша ракетка України.
kollekciy
Марту з історичною перемогою. Ще у грі Еліни з Роджерс, я помітив, що Еліна помилялася, коли Шелбі грала агресивно, тому надіявся, Марта гратиме атакуючи. В результаті, так воно і вийшло, і зявилися ознаки повного повернення Нової Марти. Другий сет Марта втратила, тільки за рахунок втрати самоконтролю та поверненя до нервів. А, от в третому  сеті при рухунку 1:1 все вирішилося на подачі Марти, вона героїчно подала, та отримала впевненість, а Еліна (в стилі Марти) не змогла пережити втрачені можливості.
Якщо Марта триматиме далі такий настрій, з Наварро можна грати.   
Макс Максов
Молодість перемогла досвід...
Donchanin
Доречi за подвiйними у пiдсумку 7-7. Це не так щоб дуже гарно для обох
naverland
Есть возможность и дальше пройти 
introvert
Дівчата не стали витягувати одна з одної душу, і це мабуть на краще (принаймні для переможниці). Еліна сьогодні подавала на рівні Марти, чим трохи здивувала, бо зазвичай робить це значно краще. Ну що ж, молодша може лише подякувати старшій)
Stanislav Matusevych
Підсумком задоволений. Теперішнє та, сподіваюсь, майбутнє перемогло минуле. Важливе, заслужене, але минуле. У першому сеті перевага Марти в таланті виглядала космічно. Але як тільки далі на сцену вийшла стабільність, стало зрозуміло, чим Еліна брала усі минулі роки. І все ж тієї стабільності, що була у найкращі роки, вже немає. Ось Марта, знову трохи додавши, і забрала вирішальний сет. Все закономірно. Проте гра Марти все одно бажає кращого. Наварро так обіграти буде важко.
paw
Костюк об'єктивно просто стала сильнішою за Світоліну майже у всіх складових компонентах сучасного тенісу!
captain2009
Марто, вітаю з реваншем! Забагато було розмов про "справжню першу". Тепер це питання знято. 
BATI-GOOOOOL
Цей матч показав і хто перша ракетка України,і хто прогресує а хто так і залишиться нажаль, гравчиня вище середнього...