Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2097
0

Энергия - Ураган - 2:2

Останній матч вийшов на славу

Энергия - Ураган - 2:2

Останній домашній матч львівської «Енергії» вийшов на славу. Що не кажіть, але для «Енергії» івано-франківський «Ураган» є, напевно, найпринциповішим суперником. Навіть матчі із «ТВД», «Таймом» чи «Кардиналом» не є такими напруженими, як поєдинки із «Ураганом». Цьому є кілька причин.

По-перше, спонсорами обох команд є обласні обленерго. По-друге ще у далекому 2003 році, ще тоді першоліговий івано-франківський клуб на майданчику палацу спорту «Будівельник» несподівано переміг львів’ян у півфіналі Кубка ліги, і перетнув команді дорогу до першого в її історії трофею. А цього року саме «Ураган» став каталізатором того, що припинила своє існування «Енергія» – чемпіон, «Енергія», яка привезла до Львова перший чемпіонський титул, та «Енергія», яка достойна представляла Україну на євроарені. Саме після поразки у Івано-Франківську, керівництво «енергетиків», прийняло рішення відпустити досвідчених гравців, а до кінця сезону награвати молодь. Тому хоч у турнірному значенні цей матч нічого серйозного не вирішував, але обидві команди розуміли, що поступатись у такому принциповому поєдинку зась.

Що не кажіть, але молодь «Енергії» дійсно підросла. За півроку, молоді хлопці, набрались досвіду і дійсно дали бій набагато досвідченим і майстернішим «ураганівцям». Пітуля, який ледь не в кожному матчі пускав «метелика», зараз відчув впевненість і дуже часто виручає команду. Хлюбко став набагато впевненіше почувати себе у захисті. Писько тепер вже не помиляється у простих передачах.

Гра розпочалась у дуже високому темпі. Здавалось, що у такому темпі футболісти зможуть відіграти максимум півтайму, але гравці обох команд показали високу фізичну підготовку і весь матч пройшов на надшвидкостях.

Вже на першій хвилині матчу «енергетики» вразили ворота. Це Онищук скористався пасом Тригубця, але за мить до цього він випустив м’яч за межі поля. Згодом Писько пробив після розіграшу штрафного, але Корнєєв був на місці. І відразу після довгого вкидування воротаря, Цвєлих в дотик – 0:1. На 8-й хвилині Піддубний розстрілював ворота із 6 метрів, але влучив у штангу. «Енергія» відповіла ударом Хлюбка зльоту, але вище воріт.

На 25-й хвилині гості забили вдруге. Цвєлих скористався передачею Кіндратіва і пробив у дальній кут. Програючи 0:2 «Енергія» проявила характер. Вже за дві хвилини атака львів’ян закінчилась призначенням пенальті. Але Тригубець вирішив пробити не на точність, а на силу, і ледь не зламав перекладину воріт. Пройшла хвилина і «енергетики» не реалізували ще й вихід два на одного. Але після розіграшу кутового Струк замкнув дальню штангу – 1:2. Пройшла ще хвилина і рахунок вже рівний. Федюк поборовся за м’яч із захисником гостей, Кузь сферу підхопив і віддав на Федюка, який пробив Корнєєва. Надалі обидві команди мали шанси для того, щоб вирвати перемогу, але надійно діяли воротарі.

Отож свято закінчення сезону для «Енергії» вдалось. Можливо у наступному сезоні ми вже не побачимо такої «Енергії». Ходять чутки, що керівництво клубу хоче прикупити 5-6 гравців і знову боротись за чемпіонство. Кажуть, що можуть перейти у команду декілька гравців «Планети-Міст», яка схоже припинить існування. Що ж, побажаємо, що б все у львівської команди вийшло. І вони знову повернулись до когорти лідерів і переможців українського футзалу.

Володимир КРУПЧУК

«Енергія» (Львів) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 2:2 (0:1)

«Енергія»: Пітуля – Федюк, Тригубець, Оніщук, Хлюбко – Кузь, Хіреш, Струк, Писько.
«Ураган»: Корнєєв – Піддубний, Кулик, Павлюк, Валенко – Пилипів, Цвєлих, Сімка, Кіндратів – Шотурма.
Арбітри: Воложенко (Харків), Гроховецький (Київ).
Голи: Струк (28), Федюк (29) – Цвелих (4, 25).
Попередження: Пилипів (20), Сімка (35) – Тригубець (25), Хлюбко (30).

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Мирон МАРКЕВИЧ: «Футболисты Карпат уже думают, что они стали великими»
Футбол | 19 апреля 2024, 16:19 4
Мирон МАРКЕВИЧ: «Футболисты Карпат уже думают, что они стали великими»

Главный тренер львовской команды – о поражению от «Ингульца»

Таблица УПЛ. Шахтер увеличил отрыв от конкурентов после победы над Зарей
Футбол | 19 апреля 2024, 06:45 172
Таблица УПЛ. Шахтер увеличил отрыв от конкурентов после победы над Зарей

Горняки могут попасть напрямую в групповой раунд Лиги чемпионов 2024/25

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.