Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
| Обновлено 03 марта 2024, 02:36
196
0

ЧИЖОВ: «Надо навсегда убрать ошибки, которые мы сделали в первом матче»

Второй матч отбора к ЧЕ между Украиной и Израилем пройдет 2 марта в 19:00

| Обновлено 03 марта 2024, 02:36
196
0
ЧИЖОВ: «Надо навсегда убрать ошибки, которые мы сделали в первом матче»
ФГУ. Борис Чижов

Головний тренер жіночої збірної України з гандболу Борис Чижов перед другим матчем проти збірної Ізраїлю у відборі на ЧЄ-2024 розповів про настрій в команді, про моменти в грі, які потрібно покращити, про новачків збірної і про гру суперника.

Синьо-жовті дві дні тому перемогли Ізраїль з мінімальною перевагою в рахунку 28:27. А вже 2 березня команди проводять повторний поєдинок, який також приймає словацьке місто Шаля. Початок – о 19:00.

Борис Чижов, тренер жіночої збірної України з гандболу:

– Настрій збірної України? У команди є бажання порадувати вболівальників. Тому ми докладемо максимум зусиль, щоб досягти позитивного результату та показати якісну гру.

Атмосфера в команді хороша. Перемога дає емоційний поштовх. Дівчата задоволені, що виграли. Для багатьох з них це була перша гра у збірній. На цьому емоційному підйомі ми маємо в другому матчі показати ще кращу гру. Готуємось зіграти в тому ж складі.

Бажання покращити якість гри? Вчора на відеоперегляді першого матчу ми показали команді той момент, де вони в захисті показали справді якісну сучасну гру. Упродовж цієї хвилини наша оборона грала вище, всі рухалися, руки були в такому положенні, щоб суперник не міг перегравати праворуч чи ліворуч. І головне, що гравці в потрібний момент опускались назад закриваючи лінійну суперниць та допомагаючи своїм півсереднім. Це на сьогодні класика сучасного гандболу. І це скликання гравців збірної може грати в якісний захисний гандбол, потрібно розвивати це. Сьогодні захист грають не на шести метрах, а більше – на семи-восьми. Ми маємо виходити настільки, щоб після цього встигати повернутися.

На жаль, у першій грі ми багато пропустили по центру. Ізраїльтянки невисокі, але вони вдало пробивали. Тобто руки також мають брати участь у захисті. Ми ж упускали елемент блокування. У центрі захисту ми не впорались, грали занадто низько. І ще щодо захисту: коли крайній гравець суперника вже вистрибує з м'ячем, то його не можна торкатися. Це відразу вилучення і, можливо, червона картка.

Також маємо організувати класичний перехід. У першому матчі були моменти, коли під час переходу гравець перетримувала м’яч або приймала неправильне рішення щодо адресату передачі.

Ми маємо назавжди прибрати помилки, що ми робили в першому матчі. По-перше, ми не підбирали м'ячі. Наш воротар відбиває, а ми не підбираємо, і суперник добиває м'яч у ворота. Друге: у нас було багато вилучень, і тому дещо зруйнувався напад, порушилась динаміка атаки, ми робили непотрібні переміщення і втрачали м'яч. Як мінімум, ми маємо виключити ці два моменти: повинні підбирати м'ячі і не робити втрати у меншості. Якщо граємо у меншості, то в нападі маємо стати більш організовано і більш дисципліновано зіграти тактичний малюнок.

Щодо нападу: ми подекуди не дограємо, поспішаємо, тому кидаємо з незручних позицій. Хоча в першій грі наші півсередні Соскида та Нестеренко закинули кілька дуже хороших м'ячів, причому – впевнено, в боротьбі та з жорстким кидком. Потенціал у дівчат дуже високий.

Сильні сторони збірної Ізраїлю? Збірна Ізраїлю – це зіграна команда. Тактично вони показують різноманітну гру. Також вони добре готові технічно: мають хороші кидки, дають передачі в лінію. Це грамотна хороша команда.

Оцінка гри шістьох дебютанток збірної України? Надія Пойманова, гадаю, буде надійним гравцем, їй можна довіряти. По фізичним даним та майстерності вона ще буде зростати. Аліса Петрів закинуло два м'ячі хорошими технічними кидками, але також і не реалізувала дві нагоди. У неї хороша технічна підготовка і вона також буде надійним гравець. Ірині Краснянській також можна потрібно шанс. Вона забила два голи, хоча також було вилучення, та нереалізований момент із виходом на воротаря. Звісно їй, як і всім новачкам, бракує досвіду.

Валерія Нестеренко також зіграла надійно, забила. В захисті до неї особливих претензій немає. Мало грала Анастасія Оржаховська, але потенціал у неї дуже хороший. У Ванесси Лакотош травма кисті. Ми не стали ризикувати і випускати її в захист чи напад, але вирішили довірити їй семиметрові. В цілому вона впоралась, пробивала впевнено, і вона також розуміє, де зробила помилки. Всі ці гравці ще будуть зростати, вони всі хочуть грати.

Оцените материал
(2)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.