Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2305
0

Анонс матча Планета-Мост – Энергия

Пристанок для чемпіонів

Анонс матча Планета-Мост – Энергия
Майбутнього суперника львівської «Енергії» - столичну (чи пристоличну, якщо зважати на місце проведення домашніх поєдинків команди) «Планету - Міст» можна назвати антиподом харківського «Локомотива». Якщо «залізничники» скроїли достатньо непоганий склад для вирішення серйозних завдань, то «Планета», маючи у складі чемпіонів України Шайтанова, Косенка, Москалюка та Задорожного, задовольняється просто створенням перешкод у конкретному матчі.
 
Зрозуміло, за прикладами далеко ходити не потрібно. Наприкінці березня підопічні тоді ще Валерія Водяна вдома відбилися від наполегливих атак донецького «Шахтаря» і ледве не власноруч одягли золоті нагороди чемпіонату львівському «Тайму» (твердження, звичайно, де-факто, не де-юре, проте враховуючи чемпіонський почерк «Тайму» у матчі з «Єнакієвцем», на каліграфію якого не вплинули травми Чепорнюка, Макаєва та Скорого, зрозуміло, що інтрига цього сезону акумулюватиметься, швидше, у матчах за Кубок України, ніж за «золото» чемпіонату).
 
Фортифікація «Планети», насамперед, залежить від Владислава Лисенка – голкіпера з прекрасною реакцією, і головне, достатньо стабільного, що свідчить про міцну психіку. Не зважаючи на те, що Лисенко не грає у топ-команді вітчизняного чемпіонату (за всієї поваги до «Планети»), його місце основного голкіпера збірної України сумніву не підлягає. Примітно, що Влад, на відміну від того ж Олексія Попова, явно не з «пелюшок» прийшов до українського футзалу, але коли з`явився (у сезоні 2004/05 він почав стояти за «Інтеркас»), одразу узяв бика за роги і довів свою відповідність найкращим зразкам воротарської науки.
 
Віддаючи належне Лисенку, очевидно: якщо матч з «Шахтарем» давав йому всі можливості проявити себе, то поєдинок з «Енергією» для голкіпера господарів, швидше, стане перевіркою на пильність - наша команда не стане так багато та різноманітно атакувати як поки що чинний чемпіон України, тому для «Енергії» важливо було б вхопити найменший шанс, коли господарі «осмислюватимуть» свою оборонну гру.
 
Наявність вищеперелічених чемпіонів «Планети»(звичайно, майстровитих самі по собі, але нездатних, як виявилося створити боєздатну команду через не тільки від них залежні причини) – це ще одна можливість пройти хорошу школу для молоді «зелено-білих». Побачити проти себе елегантного Косенка з його баченням майданчику та читанням гри, позиційно грамотного та завжди зібраного Шайтанова, в`юнких Москалюка та Шуста, пробивного Задорожного, коштує дорого і повинно простимулювати у молоді «Енергії» бажання якомога сильнішого супротиву.
 
Перший матч у ролі граючого тренера «Планети» проведе Тарас Шпичка, ще один чемпіон, який забив немало надкорисних м`ячів у «золотому» «Уніспорт-Будстарі»-2000/01. Чесно кажучи, не хочеться шукати підводні течії у відставці Валерія Водяна, конкретної залаштункової інформації немає, а загальні тенденції, які зокрема привели недавно до «відставки» 6 футболістів «Планети», назагал відомі поціновувачам футзалу.
 
Зрозуміло, що «Планета», вчинивши такий крок з тренером, засвідчила – команда перебуває на роздоріжжі і або посилить проект, як це зробили «Тайм» та «Єнакієвець», запросивши двох найкращих фахівців України, або він стане ну зовсім аморфним.
 
Проте це уже точно не проблеми «Енергії», яка відверто кажучи, прогнозовано перестала здобувати очки останнім часом. Перші емоції молодих пройшли, почалися важкі будні. Що приємно: не скажеш, що все з цією «Енергією» ясно з перших – команда бореться наполегливо і точку падіння намагається відсунути якнайдалі. Як правило, вона підстерігає у другому таймі, коли маститіші суперники знаходять резерви для пришвидшення темпу, насамперед.
 
Штрихи для можливого запобігання цьому «енергетики» пророблятимуть п`ятничним вечором на майданчику пристоличної Пущі-Водиці. Туди напередодні матчу клубним автобусом прибудуть «зелено-білі». Проблеми зі складом не те що традиційні – регулярні. Тригубець не встиг відновитися від травми і зіграти не зможе. Федюк також пропустив заняття у загальній групі, і матч для капітана «закритий».
 
 
11 апреля, суббота
«Планета-Мост» (Киев) – «Энергия» (Львов)
Бровары. Спорткомплекс БВУФК. 13.30
Арбитры: Воложенко (Харьков), Литвинов (Донецк)
Прогноз sport.ua – 3:1
Результат первого круга – 1:5
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.