Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2793
1

МФК Ровно - Локомотив - 1:4

«Локомотив» і на холостому ходу «Локомотив» + ФОТО

МФК Ровно - Локомотив - 1:4

Перед початком звітного поєдинку відразу кинулося у вічі юний вік футболістів обох команд. Але якщо місцеві гравці тільки починають «принюхуватися» до пороху баталій у найвищій вітчизняній футзальній лізі, то гості, на відміну від них, можуть вважатися значно більш досвідченішими, особливо, якщо брати до уваги поєдинки окремих «залізничників» у складі молодіжної збірної України. Проте, не зважаючи на це, розпочали гру суперники, практично, однаково – без небезпечних моментів поблизу протилежних воріт і у в’язкій боротьбі у центрі майданчика. Хоча й за такої гри у цей відрізок часу можна відмітити удар Колесника у хрестовину на сьомій хвилині поєдинку.

Коли перша половина зустрічі перетнула свій екватор, броунівський рух гравців почав поступово втілюватися у щось більш осмисленіше і, як наслідок, поблизу воріт почало ставати все гарячіше. Господарі традиційно робили ставку на довгі передачі за спину захисників суперника та індивідуальні проходи флангами, а гості намагалися сповна скористатися помилками опонентів в обороні і не соромилися бити з середньої дистанції після нехитрих комбінацій у два-три паси.

Ближче до закінчення тайму активність рівнян досягла апогею. Спочатку їм вдалося відібрати м’яч у центрі поля в Одєгова, який занадто захопився індивідуальною грою, і організувати контратаку три в два, яка завершилася неточною передачею на Сондака. Згодом, на 16-хвилині Жак, зігравши в стінку з Волохом по центру, вийшов на ударну позицію, але його постріл не став одкровенням для Литвиненка. І, нарешті, ще за хвилину залізничники організували контрвипад зусиллями Одєгова. Віталій на правому фланзі «на класі» обіграв опікуна та пройшов з м’ячем від власних воріт до чужих, проте епізод завершився перемогою Чемериса.

Майже одразу після цього рівняни не скористалися найреальнішим шансом для взяття воріт суперника у першій половині гри. Дармовіс у центрі майданчика зумів «розхитати» свого опікуна і вийшов на позицію для удару. Але Павло не наніс удар, а віддав передачу вліво на набігаючого Жака. Вадим пробив точно у площину воріт - Литвиненко у цій ситуації не встиг врятувати свою команду, але його підстрахував захисник, тілом перекривши шлях шкіряній кулі. Місцеві гравці за шаленої підтримки глядачів почали вимагати пенальті, оскільки вирішили, що м’яч поцілив у руку харків’янина, але рефері в діях «залізничника» нічого кримінального не вгледів. А за півхвилини по тому на голову господарів, які ще, певно, переживали попередній момент, ніби вилилося відро крижаної води. Зінченко, опинившись без опіки в карному майданчику, спокійно реалізував більшість поблизу воріт Чемериса, пробивши точно низом в дальній кут.

Початок другого тайму особливих змін у характер гри не вніс. Видно було, що тренерський штаб рівнян, постійно тасуючи склад четвірок, намагається віднайти ту комбінацію гравців, яка б дозволила сподіватися на загальний успіх у матчі. Але, поруч з цим, господарі продовжували помилятися в простих ситуаціях і до пори до часу подібна недбалість залишалася поза увагою «біло-червоних». Розв’язка ж трапилася на 31-ій хвилині, коли «залізничники» відібрали м’яч у Жака, який самостійно намагався пройти центр. Зінченко віддав точний пас на Олександра Сорокіна. Дванадцятому номеру гостей, який перебував у воротарському майданчику без нагляду захисників, не склало великих труднощів переграти Чемериса.

Проте сумувати прихильникам МФК «Рівне» довелося недовго – від сили кілька секунд. Черговий навіс на ворота «Локомотива» закінчився спробою скинути м’яч під удар і потраплянням шкіряної кулі у руку Клочка. Арбітр, не без певного вагання, все ж вказав на шестиметрову позначку. Волоху вдалося перехитрити Литвиненка. Голкіпер кинувся у правий кут, а капітан МФК «Рівне» сильно пробив лівіше від Дмитра. Зрозуміло, що пійманий на проти ході страж воріт так і не зміг завадити м’ячу потрапити в сітку.

Окрилені успіхом рівняни кинулися ліквідовувати мінімальну різницю в рахунку. Тим більше, що порушення, яке призвело до пенальті стало п’ятим загальнокомандним фолом «Локомотиву». Така ситуація, зрозуміло, примушувала харків’ян діяти обережніше, адже кожний наступний фол міг переростив десятиметровий. У свою чергу, харків’яни не збиралися відсиджуватися в обороні, оскільки це майже напевне загрожувало втратою хиткої переваги в один гол. Отже гра пішла на зустрічних курсах, і кожний м’яч забитий у ворота суперника міг стати вирішальним. Стояло, лише питання - кому з суперників вдасться першому забити.

На 32-ій хвилині Едініо виводить на ударну позицію Мінаєва, але його удар успішно парирує Чемерис. Через тридцять секунд Басич відбирає м’яч в центрі майданчика і, замість паса комусь з двох партнерів, які відкриваються на фланзі, б’є здалеку і його удар блокує захисник. Ще через чверть хвилини Сондак на лівому фланзі намагається зіграти в стінку з партнерами, але ті не розуміють його і здається, що атака господарів захлинулася, коли раптом м’яч від ноги когось із гостей відлітає до лінії карного майданчика і до нього кидається все той же Сондак, якого недозволеним прийомом спиняє Кісельов.

Шостий фол вирішив пробивати капітан рівненчан, який виконав його з місця порушення, яке виявилося хоч і ближче від десятиметрової позначки для виконання подібних ударів, але значно лівіше від центру. Можливо, саме тому Литвиненко цього разу вийшов переможцем в дуелі, відбивши удар «сімки» рівнян. На 33 хвилині Едініо з правого флангу намагається вразити дальній кут воріт Чемериса, проте м’яч проходить поруч з дальньою стійкою. У відповідь «червоно-сині» організовують атаку лівим флангом і Жовтун прострілює вздовж лінії воріт «Локомотива», в метушні на п’ятачку, м’яч змінив траєкторію і коли здавалося, що він вже перетне лінію воріт на заваді опинилася нога Петрика, який, звісно, не горів бажанням захищати ворота суперника, а скоріше навпаки, намагався заштовхати м’яч у ворота, проте шкіряна куля, практично в останній момент, якраз від його ноги викотилася з воріт.

Після цього своє вагоме слово сказав один з двох «ветеранів» гостей – Віталій Одєгов. На протязі всього матчу тридцятитрьохрічному гравцю не раз і не два вдавалося «накручувати» своїх набагато молодших візаві. Щось подібне трапилося і на 34-ій хвилині, коли «шістка» гостей отримав м’яч в центрі, зумів обіграти свого опікуна і, наблизившись до воріт суперника в оточенні трьох рівнян, точно пробив у дальню дев’ятку воріт Чемериса, який,в свою чергу, очікував удару низом і тому «стелився» супернику в ноги.
Лише за хвилину Господарі оговталися від третього голу. Протягом наступних тридцяти секунд двічі Жак почергово обігрувався в стінку з Кравчуком і з Волохом, але в обох випадках удари у Вадима виявлялися неточними. На 37-ій хвилині гості порушили правила на Петрику, який в центрі перехопив м’яч і намагався організувати контратаку. Черговий штрафний удар з десяти метрів на цей раз взявся виконати Басич, але й його удар Литвиненко зумів відбити. За хвилину Дармовісу вдалося відібрати м’яч в Одегова, але своєчасний вихід голкіпера гостей ліквідовує чергову небезпеку поруч з воротами команди з Харкова.

За 2.09 хв. до закінчення поєдинку коуч МФК «Рівне» бере тайм-аут, після якого місце Чемериса займає Басич. Після цього рівненчани окупували чужу половину, але, контролюючи м’яч і катаючи його по периметру, досягли тільки того, що кілька разів втрачали його і змушені були відкочуватися назад. А за сорок секунд до свистка арбітра контратака «Локомотиву» виявилася результативною і Клочко залишалося тільки закотити м’яч у порожні ворота. Після цього стало остаточно зрозумілим, що господарям так і не вдалося перервати безвиграшну серію.

Василь ШТУНДЕР
Фото Андрія Деркача

МФК «Рівне» - «Локомотив» (Харків) - 1:4 (0:1). 
Рівне. Спорткомплекс ДЮСШ №4. 

МФК «Рівне»: Чемерис - Дармовіс; Басич; Сондак; Петрик - Жак; Волох (к); Жовтун; Тушич - Басюк; Кравчук.
«Локомотив»: Литвиненко - Колесник; Мінаєв (к); Д.Сорокін; Клочко; - Одєгов; Зінченко; О.Сорокін; Кісельов - Едініо.
Судді: Подраний, Конюхов (обидва - Житомир).
Голи: Волох (31, з пенальті) – Зінченко (18), О.Сорокін (31), Одєгов (34), Клочко (40).
Попередження: Клочко (29), Кісельов (33).

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
mfk03
судді тянуть свій житомир!!!А ТОЛКУ......???????