Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2632
0

МФК Ровно - Маррион - 1:2

Одеса – для кого мама, а для кого і мачуха

МФК Ровно - Маррион - 1:2

Поєдинки між командами, які перебувають на сусідніх щаблях турнірної таблиці, вже самі по собі цікаві. Адже, у такому випадку, як ніколи зростає цінність набраних (втрачених) очок і боротьба в матчі йде відразу за шість пунктів. Саме до такої категорії ігор варто віднести протистояння в Рівному місцевої команди та гостей з Одеси.

Перед початком звітної гри представники «Марріона» не приховували, що розраховують повернутися з вояжу набравши максимумом очок. В свою чергу, для гравців МФК «Рівне» навіть нічия у домашньому поєдинку з командою, яка тільки на два очки випереджає їх, справедливо здавалася б невдачею. Відтак, багаточисленні рівненські глядачі справедливо розраховували на справжнє видовище у виконанні власних улюбленців та їх суперника.

Гра розпочалася на середніх швидкостях, обидві команди вирішили не ризикувати і провести розвідку боєм. Вже на першій хвилині матчу господарі порушили правила, на що гості відповіли взаємністю на другій. Проте обидва фоли було зафіксовано в середині майданчика і виявилися наслідком не стільки атакуючих дій гравців протилежних команд, а більше наслідком надмірної наполегливості при відборі м’яча. Але вже на наступній хвилині для МФК «Рівне» пролунав  перший тривожний дзвіночок - «червоні» надто вже невдало зіграли поблизу власного карного майданчика і Сергій Щербаков був змушений своєчасним виходом із воріт ліквідовувати небезпеку. Але м’яч знову опинився у суперника  і Олександр Воронін у падінні намагався переправити шкіряну кулю в сітку воріт, яка цього разу на своєму шляху знайшла стійку воріт і повернулася  в майданчик.

Рахунок гості відкрили досить несподівано, але доволі невимушено - в епізоді, який до цього аж ніяк не зобов’язував. Олександр Вершинін отримав передачу на чужій половині поля, підробив м’яч і з відстані, яку, навіть при бажанні, не назвеш вбивчою, пробив низом в дальній кут воріт Щербакова. Голкіпер рівнян забарився зі стрибком, напевно не очікував від суперника удару по воротам, або не помітив моменту удару, тому його спроба виправити ситуацію виявилася марною – м’яч, спочатку зустрівся зі стійкою, після чого затріпотів у сітці воріт МФК «Рівне».

Такий перебіг подій, просто зобов’язував господарів йти вперед, аби вирівняти ситуацію. Проте ті кілька спроб відквитати пропущений гол, на які вони спромоглися в наступні дві хвилини, можна було назвати швидше напівмоментами, ніж справжніми можливостями зрівняти рахунок. А от гостям вдалося організувати стрімку контратаку правим флангом і лише вчасний вихід Щербакова, який вибив м’яч з під ніг Вороніна, дозволив ліквідувати небезпеку поблизу воріт МФК «Рівне».

Темп гри поступово почав зростати, але знову ж таки, рівняни більше надій покладали на особисту індивідуальну гру, завершуючи атаки спробами пробити Павла Цибенка дальніми і середніми ударами, які особливого зиску не приносили. Так, Тушич після розіграшу штрафного удару поцілив у воротаря, Волох і Сондак взагалі пробивали поруч зі стійками. Як наслідок, знову небезпечний момент виник поблизу воріт Щербакова, коли на 12-ій хвилині Віталій Гавриленко, після м’якої скидки головою, переправляв м’яч у сітку, але його удар прийняла на себе хрестовина. За хвилину обрізка «червоних» у центрі поля привела до виходу три в один. Лужанський віддав пас ліворуч на Шамотія, проте своєчасний вихід Щербакова, дозволив блокувати удар останнього і відвести небезпеку від воріт господарів. На 15-ій хвилині рівняни були близькими, до того щоб зрівняти рахунок. Вадим Жак перехопив м’яч у центрі майданчика, змістився на правий край і віддав передачу паралельно воротам. У подальшій боротьбі за м’яч спочатку Сондак намагався завершити атаку, а після того, як Цибенко парирував його удар, по воротам пробивав Басич, проте і його удар не досяг цілі. Надалі в атакуючих діях господарів відчувався брак креативу, та й гості продовжували грамотно захищатися, дозволяючи супернику обстрілювати власні ворота переважно з дальніх дистанцій.

Другий тайм для місцевої команди та її уболівальників розпочався оптимістично. «Червоні» продовжували збільшувати натиск на протилежні ворота, сподіваючись, що кількість обов’язково перейде в якість. Рівняни притисли суперника до воріт і той лише зрідка намагався організувати, щось схоже на контратаку. Перевівши гру на половину поля суперника, гравці МФК «Рівне» продовжували шукати шляхів для взяття воріт Цибенка, але знову їх ударам бракувало влучності. Проте одесити впевнено захищалися. Потрібно також додати, що як і в першому таймі так і після відпочинку, в розіграші м’яча поблизу воріт активну участь брав голкіпер «Марріона», який сміливо залишав карний майданчик, пропонуючи себе партнерам то на одному, то на іншому фланзі, досить часто приймаючи м’яч навіть в центрі майданчика. Дії одеського голкіпера були більше схожими на дії п’ятого польового гравця. У такому стилі колись грав воротар «Случа», а нині ветеран рівненського міні-футболу і футболу Ястремський. Але на щастя рівненських вболівальників і звісно самої команди, на 29-ій хвилині оборона гостей таки не витримала. Рівнянам вдалося перехопити м’яч в центрі майданчика, Дмитро Жовтун віддав передачу капітану команди Роману Волоху і той, з близької відстані, відправив м’яч у сітку воріт суперника, реалізувавши більшість у цьому епізоді та встановивши нарешті статус-кво.

Здавалося, після цього МФК «Рівне» має дотиснути непоступливого суперника. Але, знову ж таки, навіть продовжуючи контролювати м’яч, гравці у червоній формі попереду діяли надто прямолінійно і справа до справжніх гольових моментів так і не доходила. Хіба що, запам’ятався удар в один дотик Жака, після передачі з ауту на рівні поясу, та спроба Басича замкнути поперечну передачу все того ж Вадима. А от в решті випадків все зводилося знову ж таки до ударів здалеку. У свою чергу, гості хоча і зрідка, проте не припиняли турбувати ворота суперника, які у другому таймі захищав вже не Сергій Щербаков, а Павло Чемерис. Кілька разів одесити провели схожі між собою контратаки, коли довга передача на голову партнера завершувалася скидкою м’яча в центр карного майданчика під удар партнеру, удар якого, до пори до часу, вдавалося своєчасно блокувати захисту господарів, а ще одного разу після удару Михайла Захаренка - Чемериса підстрахувала стійка.

На деякий час здалося, що на МФК «Рівне» знову очікує нічия, до речі, третя поспіль. Проте, одесити таки змогли «сконструювати» свій другий гол у матчі. Хоча… Втрата м’яча суперником у центрі майданчика. дозволила «білим» організувати контратаку лівим флангом, під час завершення, якої Шамотій виконував передачу на дальню стійку воріт суперника. Набігаючий Жак, виявився першим на шляху м’яча, і намагаючись ліквідувати загрозу своїм воротам, «майстерно» підправив м’яч у сітку власних воріт, зловивши розгубленого Павла Чемериса на протиході.

Звичайно, не будемо звинувачувати і картати Вадима за прикрий інцидент, він напевно сам не знаходить собі місця, проте, якби не його нога, гол, власне взагалі не відбувся б, а тоді хто знає, як би склалася подальша гра. Після такого прикрого голу господарі так і не оговталися. Спробою врятувати ситуацію можна назвати, хіба що, тайм-аут за хвилину до кінця зустрічі та вихід на останній хвилині гри п’ятого польового гравця – Олександра Басича у складі МФК «Рівне». Але й після цього господарі були ближчими до того, аби пропустити, ніж забити. Двічі після дальніх ударів марріонівців м’яч пролітав повз стійки порожніх воріт.

Отже, рівнянам так і не вдалося взяти реванш за поразку в першому колі з рахунком – 1:5, а маючи повну ігрову і територіальну перевагу після відпочинку, вони ще й примудрилися поступилися. Не даремно в футболі існує стара і вже неодноразово перевірена, істина – не забиваєш ти, забивають тобі. На мою думку, це правило спрацювало в сьогоднішньому матчі, інакше виправдати поразку рівнян не можна. І навіть тренер одеситів не став запевняти пресу в заслуженій перемозі його команди, а навпаки, що йому в душі по своєму було шкода суперника, який, аж ніяк не заслуговував на поразку…

Василь ШТУНДЕР, Андрій ДЕРКАЧ (фото)

МФК «Рівне» - «Марріон» (Одеса) - 1:2 (0:1)
07.02.2009. 18 тур. Рівне. ДЮСШ №4. 

МФК «Рівне»: Щербаков (Чемерис, 21) - Жак, Петрик, Сондак, Басич – Волох, Дармовіс, Басюк, Тушич - Жовтун, Дацюк.
«Марріон»: Цибенко - Лужанський, Воронін, Степанов, Шамотій, Костигін, Захаренко, Гавриленко, Вершинін, Шерстньов, Безуглий.
Судді: Чупіс (Миронівка), Хоботов (Київ).
Голи: Волох (29) – Вершинін (4), Шамотій (37).
Попередження: Басич (30) – Захаренко (29). 

Удары (в створ): 25 (14) - 23 (13).
Зрителей: 500.

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Украинский арбитр назначен на Финал четырех футзальной Лиги чемпионов
Футзал | 26 марта 2024, 14:44 1
Украинский арбитр назначен на Финал четырех футзальной Лиги чемпионов

Денис Куцый станет первым украинцем, который будет работать на таком уровне

Повесила баранку, но проиграла. Известна первая финалистка турнира в Майами
Теннис | 28 марта 2024, 23:46 1
Повесила баранку, но проиграла. Известна первая финалистка турнира в Майами

Елена Рыбакина в трех сетах переиграла Викторию Азаренко в полуфинале соревнований

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.