Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1676
0

ГОНЧАРЕНКО:«Ми сьогодні нікого не «діставали» зі складу»

«Ураган» - «Тайм» - 0:2. Післяматчеві коментарі

ГОНЧАРЕНКО:«Ми сьогодні нікого не «діставали» зі складу»

Станіслав ГОНЧАРЕНКО, головний тренер «Тайму»

- Висота результату цього двобою чітко підкреслила стан і рівень попиту на такі матчів. Домінанти спроможності цих команд і адекватність відповідних характеристик, які намагаються вирішити найвищі задачі. Треба визнати, що на сьогоднішній день підбір та стан обох команд знаходиться на професійному рівні, інша справа, що ми десь трішки вище у змісті, зіграності та принциповості. Можливо, у нас залишився конгломерат двох четвірок. Ми сьогодні нікого не «діставали» зі складу - дві четвірки сильних гравців. Сергій Гупаленко, навпаки, «діставав», намагався знайти слабкі місця, знайти свіжу хвилю, яка могла б змінити цю гру, зіграти на наших недоліках. У якійсь мірі вони з цим впоралися, тож треба оцінювати справедливо - перший тайм, особливо у деяких ситуаціях щодо постановки, я би віддав свої симпатії «Урагану». Але щодо гострих моментів, наприклад, у Чепорнюка, можливо, ми були ближчими до забитого гола.
Допоки рахунок залишався 0:0, ми з вами дивилися вже не футбол, а шахову партію, у якій величезне значення значило - хто перший помилиться. Тому що моноліт, міцність та сила двох команд така змістовна та стійка, що вага результату виходила на перше місце. Хто першим би помилився, той і програв би. Як виявилося, ми були щасливішими. Той тиск, який ми почали здійснювати у другому таймі, напевне і призвів до забитого голу. Після перерви ми були агресивнішими, почали підтискати, володіти ініціативою, нагнітати, відбирати, бити і тому нам пощастило.

- Минулого тижня ви провели інтернет-онлайн конференцію і на запитання про кращих 12 гравців першого кола нинішнього чемпіонату ви назвали і двох «ураганівців» - Ярого і Валенка. Чим вони заслужити такі ваші симпатії?
- Якби у мене була можливість, я б їх завтра запросив до себе у «Тайм», але у них діючі контракти з «Ураганом». Ці гравці мені дуже подобаються, оскільки підходять під мій стиль, мою концепцію та модель гри. Це - справжні професіонали, які люблять грати і хочуть грати, тому я їх і відзначив.

- За тиждень закривається трансферне вікно. Враховуючи, що до вашої команди приєдналися одразу п'ять нових гравців слід очікувати, що ряд гравців «Тайму» будуть виставлені на трансфер...
- І справді, наші проблеми зараз не брати ще когось, а працевлаштувати тих, хто вже не проходить до складу. У нас є тиждень на це. Дуже шкода буде розлучатися з гравцями, але спорт вищих досягнень вимагає наявності кваліфікованих гравців. Якщо ти взявся вирішувати надвисокі завдання без відповідного підбору виконавців, то інші розмови - пусті. Тут все визначають люди, тому новачків у нас більше не буде, ми обрали оптимальний склад. Проблемою залишилося працевлаштувати тих гравців, які нам більше не підходять.

Сергій ГУПАЛЕНКО, головний тренер «Урагану»:

- Я цілком згоден з Станіславом Гончаренком. У першому таймі симпатії спокійно можна було віддати нам, а от у другому - «Тайм» був цікавіший і за створеними моментами, і за змістом гри. Ми це намагалися змінити, але в нас не виходило. Побачив не дуже задовільний фізичний стан наших гравців, - це було помітно з першої хвилини. В принципі, гра йшла до забитого м'яча. Забив «Тайм» і в підсумку переміг, оскільки в другому таймі вони зіграли набагато краще, тому вважаю результат закономірним.
У команди суперника повністю збалансовані дві четвірки, які грають разом вже не перший рік. У нас - ситуація трішки інша. Отримав травму наш головний бомбардир Едуард Кулик. І хоч досвідчений Сергій Піддубний - кваліфікований гравець, який кілька днів тому поповнив ряди «Урагану», йому ще потрібно часу, щоб влитися у наш колектив. Бо у нас інша гра, ніж та, що була в «Енергії». А от Валентин Цвєлих ще не готовий функціонально.

- Чи будуть ще якійсь придбання в «Урагану» до закриття трансферного періоду?
- Можливо, в нас і з'являться ще нові обличчя, принаймні я не виключаю цього...

Олег ЛАНЯК, Андрій МЕНІВ спеціально для www.futsal.sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.