Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1905
0

Ураган - Тайм - 0:2

Овсянніков стріляє двічі

Ураган - Тайм - 0:2

Чергове західноукраїнське дербі стало центральним матчем туру, оскільки направду така гра мала відбутися у Донецьку. Однак львівська «Енергія», котра стала головним ньюзмейкером минулого тижня, на два поєдинки з «Шахтарем» - гру чемпіонату і матч-відповідь 1/8 Кубку України не приїхала. А долучився до цього... «Ураган», адже саме після поразки в Івано-Франківську керівництво «енергетиків» вирішило виставити на трансфер усіх своїх провідних гравців. Через два тижні шестеро з того складу «зелено-білих» встигли змінити клубні кольори на «чорно-білі» і знову вийшли на паркет місцевого коледжу фізвиховання - тепер у якості суперників.

Станіслав Гончаренко випустив у старті четвірку колишніх «енергетиків» - Кондратюка, Легчанова, Овсяннікова та Якуніна. Сергій Гупаленко довірив місце у першому квартеті новобранцю Сергію Піддубному, котрий в цій компанії (Павлюк, Паршиков, Валенко) замінив травмованого Кулика. Сюди ж під заміну виходив Ткачук, котрий на пару з Куликом зуміли забити своїй колишній команді в першому колі. Кращий бомбардир «Урагану» спостерігав за грою, сидячи на трибуні разом з іншими гравцями «Тайму», що не потрапили до заявки. І лише головному тренеру львів'ян відомо, кого з них він залишить у команді в другому колі. Принаймні, своє рішення Станіслав Гончаренко пообіцяв оприлюднити за кілька днів.

Перший тайм пройшов у гострій боротьбі, а команди діяли на зустрічних курсах. Спершу на удар Легчанова небезпечно відповів Валенко, потім на постріл Кіндратіва зі штрафного зреагував Іваняк, а Корнєєв зіграв надійно після двох ударів Овсяннікова та Чепорнюка. Два шанси відкрити рахунок мали господарі, однак Сімка з дев'яти метрів пробив не надто сильно, а Пилипів на 12-й хвилині втратив стовідсоткову нагоду, з двох метрів (!) не влучивши, як слід, по м'ячу. Одразу після цього Павленко виграв боротьбу в Ярого і відпасував ліворуч на Чепорнюка - Сергій в один дотик переправляв м'яч у ворота, але поцілив у стійку воріт. На 18-й хвилині вперше в гру увійшов Цвєлих, його появу на майданчику івано-франківська публіка зустріла оплесками. Однак наприкінці першого тайму господарям доводилось лише захищатись.

Після перерви «Ураган» свідомо віддав ініціативу, перейшовши на гру другим номером. Застосувавши тотальний пресинг, «таймівці» поступово притисли суперників до власних воріт, але до точних ударів справа не доходила. Господарів у ці 5-6 хвилин було просто не впізнати, але ближче до екватору вони «прокинулись». Валенко, отримавши трохи вільного простору, одразу пробив з 12- метрів, але Іваняк м'яча парирував. Далі пішла доволі жорстка гра, і за три хвилини арбітри тричі показали «гірчичники» - Дмитру Бондару за фол на Валенку, Ярому - за порушення на Легчанові, а Піддубному, схоже, за симуляцію.

Вдало змінюючи ігрові квартети, львівська команда і надалі утримувала хороший темп, з яким господарям справлятись ставало дедалі важче. Корнєєв не один раз він врятував свою команду після небезпечних ударів Овсяннікова, Бондара, Легчанова і Чепорнюка. Однак втримати ворота на замку «ураганівському» капітану так і не вдалося. За 2,41 до завершення поєдинку Кондратюку дозволили прострілити на дальню стійку, де першим на м'ячі був Овсянніков - 0:1.

Відразу ж Сергій Гупаленко взяв хвилинну перерву, після чого Пилипів вийшов на майданчик п'ятим польовим гравцем. Івано-франківці цього сезону ще жодного разу не забивали в більшості. Не дозволили їм цього зробити і «таймівці», хоча на останній хвилині Павлюк завдав два удари. Один з них заблокував Кондратюк, інший прийшовся вище воріт. За 14 секунд до фінальної сирени вже Станіслав Гончаренко взяв тайм-аут, після чого Чепорнюк виборов м'яча в Ярого, віддав передачу на Овсяннікова, котрий з десяти метрів пробив повз Цвєлих і Пилипіва у порожні ворота - 0:2. Залишалось грати 6,5 секунд...

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Тайм» (Львів) – 0:2

«Ураган»: Корнєєв-к - Павлюк, Паршиков, Валенко, Піддубний - Кіндратів, Сімка, Ярий, Пилипів - Ткачук, Цвєлих.
«Тайм»: Іваняк - Кондратюк, Якунін, Легчанов, Овсянніков - Чепорнюк, Д.Бондар, Павленко-к, Скорий.
Арбітри: Гроховецький, Хоботов (обидва - Київ)
Голи: Овсянніков (38, 40).
Попередження: Ярий (28), Піддубний (29) - Д.Бондар (26).

Олег ЛАНЯК, Андрій МЕНІВ спеціально для www.futsal.sport.ua

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.