Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
3166
1

МФК Ровно - Ураган - 2:1

Є перша домашня перемога!

МФК Ровно - Ураган - 2:1

До звітного двобою рівняни мали в активі 3 перемоги (одна з них над «Будівелом», який знявся) і, як не дивно це виглядає, всі три здобуто було в гостях, а ось в домашніх матчах молода рівненська команда ніяк не могла здобути бодай очко. Звичайно за палкої підтримки рівненських фанів господарі понад усе прагнули здобути перемогу, хоча й суперник був не з простих, а завдання в «Урагану» на сезон взагалі, як для Рівного, позахмарні – посісти перше місце. Не дивлячись на високі завдання, в листопаді ураганівці з чотирьох матчів виграли лише один!!! Спочатку вони поступилися – 1:2 в Києві «Планеті-Міст», потім ледь здобули в Івано-Франківську перемогу – 4:3 над аутсайдером «Кардиналом» і заключні два матчі знову програли у Львові. Спочатку 1:3 «ТВД», а потім 2:3 «Тайму». Тому зрозуміло, що в Рівному ураганівці розраховували будь-що поповнити очковий запас. Але не так сталося, як гадалося.

Першими удар поворотам зробили гості, удар Пилипіва Щербаков перевів на кутовий. Проте рівняни не забарилися з відповіддю і вже Басіч примусив Корнєєва похвилюватися, але на щастя для івано-франківців м’яч пролетів поруч зі стійкою. У такому ключі і продовжувалася гра. На атаку гостей господарі відповідали своєю. Загалом перші 10 хвилин тривала рівна боротьба. Ударам Ярого, Жака, Павлюка, Басіча, Пилипіва і Кіндратіва бракувало влучності. Проте поступово господарі перехопили ініціативу, їхні атаки стали більш гострими і роботи Корнєєву додалося. Басіч, Волох і Сондак б’ють по воротам «Урагану» з різних позицій. Це було ніби пристрілкою МФК «Рівне», а після проведення артпідготовки рівняни вивели на ударну позицію Дармовіса. І якщо перший удар Павла капітану гостей вдалося парирувати, то повторний постріл зліва точнісінько у дальню дев’ятку Владислав Корнєєв був безсилий парирувати – 1:0. 

Майже одразу Пилипів мав чудову нагоду зрівняти рахунок, проте перетримав м’яч і змарнував вихід віч-на-віч з Щербаковим. Згодом Паршиков прорвався правим флангом, але пробив вздовж воріт і м’яч так нікого і не зачепивши залишив межі поля. Активність гостей після пропущеного голу примусила тренера рівнян взяти хвилинну перерву, щоб по-перше заспокоїти хлопців, а по-друге внести певні корективи в гру команди. І потрібно зауважити, що це дало свої плоди. Гра знову вирівнялася, проте гострі моменти частіше виникали у володіннях Щербакова. Особливою активністю виділявся Ярий, проте його запальність згодом вилилася в гірчичник, який він отримав за небезпечну атаку суперника. За дві хвилини до закінчення тайму вже тренер «Урагану» Сергій Гупаленко бере хвилину. Після чого Ярий виконує штрафний, але влучає прямо у Щербакова.  За хвилину до свистка на перерву рівняни заробляють п’ятий фол, але на щастя для них шостого гості так і не дочекалися. Свисток на перерву застав ураганівців в атаці, а заключний в таймі удар наносив Пилипів, але м’яч пролетів повз стійку. Отже на перерву команди пішли за мінімальної переваги МФК «Рівне».

Дебют другого тайму проходив за більшої активності гостей, які явно не бажали миритися з поразкою і докладали максимум зусиль, щоб виправити становище. Щербакову доводиться демонструвати всю свою майстерність відбиваючи почергово удари Мартиненка, Сендецького, Валенка, Павлюка, Ярого. Надійна гра голкіпера додала впевненості рівнянам і в одній із атак їм вдається подвоїти рахунок. Басюк отримує м’яч на правому фланзі і вивіреною передачею знаходить у воротарському майданчику капітана команди Волоха. Дуель капітанів команд виграє Роман і примушує Владислава Корнєєва вдруге виконати неприємну місію.

Другий пропущений м’яч ще більше завів івано-франківців і вони кинулися на штурм воріт Щербакова. Проте цього дня рівненський досвідчений страж воріт впіймав кураж і парирував все, що летіло в ствір воріт. Кіндратів, Ярий, Сендецький, тільки розводять руками після невдалих спроб пробити Сергія Щербакова. Проте на 27-й хвилині і він був безсилий. Кіндратів пройшов правим флангом і прострілив на дальню стійку, де своєчасно опинився Ярий, який просто не міг не скористатися нагодою. Адже з тієї позиції було важче не забити, а ніж забити – 2:1.

Тепер вже рівняни активізувалися, не бажаючи втрачати перемогу. Щербаков зі своєї половини поля точною дальньою передачею знаходить у володіннях гостей капітана. Роман Волох б’є головою, але м’яч, описавши дугу, лягає зверху на сітку воріт. Згодом капітана підтримав Басіч, але і його удар прийшовся вище воріт.

На певний час гра вирівнялась і боротьба велася в основному в центрі майданчика. Обидві команди надто хвилювалися, через що припускалися браку під час передач. Лише на 36-й хвилині Жак, отримавши передачу справа і знаходячись по центру перед воротами, настільки потужно пробив у стійку, що навіть здвинув з місця ворота. Але на жаль для рівненських вболівальників, а дехто з них навіть вважав, що було взяття воріт, м’яч від стійки повернувся в гру.

Гості відповідають пострілом Пилипіва повз стійку. Але це було лише епізодичним випадом гостей. Наступні дві хвилини рівняни притисли гостей до власних воріт і наполегливо шукали прогалини в їхній обороні. Жак і Жовтун кілька разів намагалися пробити Владислава Корнєєва, але результату їхні спроби так і не принесли. За дві з половиною хвилини до завершення матчу тренер гостей бере хвилинну перерву, після якої на майданчику замість голкіпера з’являється п’ятий польовий гравець – Федір Пилипів. І вже гості притискають рівнян до воріт, користуючись чисельною перевагою. Ураганівці подовгу розігрують м’яч, намагаючись вивести когось із партнерів на ударну позицію. Проте в одних епізодах їх підводить влучність, а в інших чудову реакцію демонструє Щербаков.

Така активність гостей явно прийшлася не до вподоби головному тренеру МФК «Рівне» Юрію Баховському, і він за хвилину і 7 секунд до фінального свистка бере хвилинну перерву. Проте такий крок не дозволяє рівнянам перевести гру на половину суперника. На кілька дальніх пострілів, в надії на влучний удар по порожнім воротам, гості відповіли атаками, які так і не вдалося влучно завершити Сендецькому, Кіндратіву. А ось реальну чудову нагоду збільшити перевагу втратив Олександр Басіч, вигравши верхову боротьбу за м’яч у Пилипіва він пробив головою, але м’яч прийняла на себе хрестовина воріт. Заключна атака івано-франківців так і не приносить успіху дальня передача до воріт суперника… і лунає фінальний свисток, який сповіщає про першу домашню перемогу дебютанта у вищій лізі. Радості рівненських вболівальників не було меж і вони одразу кинулися вітати переможців, а ось гостям довелося залишати майданчик з опущеними головами.

Якщо ж говорити загалом про гру, то потрібно зауважити, що господарі заслуговували на перемогу більше, а ніж гості. Вони частіше володіли м’ячем, створили більше гострих моментів. А ось гості, відверто кажучи, нічим не здивували, лише епізодично демонструючи активність і бажання завершити матч на свою користь. Потрібно також додати, що на відміну від кількох попередніх матчів у Рівному на цей раз досить палко підтримували свою команду рівненські вболівальники і, напевно, їхня підтримка зіграла немаловажну роль у здобутті перемоги рівнянами.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ                  
 
МФК «Рівне» (Рівне) - «Ураган» (Івано-Франківськ) – 2:1 (1:0).
 
МФК «Рівне»: Щербаков – Жак, Волох, Жовтун, Басюк – Петрик, Сондак, Басіч, Дармовіс - Кравчук, Тушич.
«Ураган»: Корнєєв – Кіндратів, Паршиков, Валенко, Ярий – Сендецький, Пилипів, Оліщук, Павлюк - Ткачук, Мартиненко.
Судді: Подраний (Житомир), Конюхов (Житомир).
Голи: Дармовіс (14), Волох (26) - Ярий (27).
Попередження: Ярий (19).

Удары (в створ): 20 (11) - 35 (19).
Зрители: 600.

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

РЕЙТИНГ «ЗРИТЕЛИ»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Свентек показала Соболенко, откуда на беларусь готовилось нападение
Теннис | 04 мая 2024, 23:55 1
ВИДЕО. Свентек показала Соболенко, откуда на беларусь готовилось нападение

Ига выиграла у Арины в финале грунтового турнира WTA 1000 в Мадриде

Как прокинули Италию. Определены две команды, которые вышли в элиту ЧМ
Хоккей | 05 мая 2024, 08:55 4
Как прокинули Италию. Определены две команды, которые вышли в элиту ЧМ

Венгрия и Словения повысились в классе по итогам выступлений в Дивизионе 1A

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
mikerivne
Rivne tak trimati. Mi z vami